lyckos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2004 Γεια χαρά σε ολους Οπως παντα εχω πολυ καιρο να μπω και μονο οταν χρειαζομαι τη βοήθεια σας, οποτε ηρθε ακομια μια τετοια κρισιμη ωρα! (!) Εχω πολυ σοβαρο προβλημα με το Equation Editor του Office Δεν μπορω να γραψω καμμία εξισωση σωστά, αφου μου βγαζει αλαμπουρνέζικα τοσο όταν γραφω την εξίσωση (ιδίως οταν εισάγω ελληνικούς χαρακτήρες που μου τους βγάζει τον έναν πάνω στον άλλο) αλλά και όταν ανοίγω ένα έγγραφο που έχει σωστά γραμμένη εξίσωση απο το Equation. Προσπάθησα 2 λύσεις: Ενημέρωσα (με εγκατάσταση στην εγκατάσταση) το Equation Editor μόνο του αυτόνομα. Δεν πέτυχε Επίσης απεγκατέστησα πλήρως το Office 2 φορές και το επανεγκατέστησα, αλλα και πάλι τίποτα! Εκτός των άλλων ακόμα και με πλήρη απεγκατάσταση δυστυχώς καπου τα WinΧΡ κρατάν αποθηκευμένα τα settings που είχε το Office οποτε η απεγκατάσταση στην ουσία δεν βοηθαει αν δεν σβήσω τα settings τα οποια επηρεάζουν κατόπιν την επανεγκατάσταση. Σας παρακαλώ πολύ δώστε χείρα βοηθείας γιατί ειμαι και καθηγητής και το έχω ΑΜΕΣΗ αναγκη το Equation....΄ Όποιος θέλει μπορει να μου ζητησει να του στειλω μια εικόνα με παραδειγμα του προβληματος..... Δεκτές και προτάσεις για εναλλακτικά προγράμματα παρόμοια του Equation Editor Τhanks Mike
accipio Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2004 Δοκίμασε τον "μεγάλο αδελφό" του Equation Editor, το Mathtype. Κατέβασε trial 30 ημερών από εδώ http://www.mathtype.com/en/products/mathtype/ για να δεις αν λειτουργεί σωστά. Για περαιτέρω info, pm me.
lyckos Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2004 Το κατέβασα και είναι αρκετά καλό Ευχαριστώ..... Κανείς άλλος για το Equation????
nobody Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2004 Lyckos σου προτείνω να χρησιμοποιήσεις το LaTex. Είναι γλώσσα ειδικά σχεδιασμένη για μαθηματικούς τύπους. Θα σε δυσκολέψει αρχικά μιας και δεν είναι σαν το Word WYSIWYG αλλά είναι πολύ ευέλικτο και θα σε αποζημιώσει με τα αποτελέσμα μετά από λίγο καιρό.
Highlander Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2004 Αν θα πάς να διμιουργήσεις μία νέα εξίσωση και μετά πας στις επιλογές, σε κάποιο σημείο βγάζει τι γραμματοσειρά θέλεις να έχεις. Αν αλλάξεις τις γραμματοσειρές εκεί παίζει κανονικά. Πελάτης μου είχε το ίδιο πρόβλημα και το λύσαμε έτσι... http://www.dessci.com/en/support/tsn/TSN52.htm Σου βγάζει ένα πίνακα σαν αυτόν. Ψάξε το λίγο...
lyckos Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2004 Ευχαριστω για το Latex, αλλα και την τελευταια συμβουλή, αλλά αυτή αφορά στο αν βγαίνουν οι χαρακτήρες που θέλεις ή αλαμπουρνέζικοι χαρακτήρες. Το δικό μου πρόβλημα ειναι συγκεκριμένα ότι μου καθώς πληκτρολογώ χαρακτήρες (το φαινόμενο παρατηρείται πιο έντονα στους ελληνικούς) εμφανίζει τον ένα πάνω στον άλλο σαν να μην βάζει καθόλου κενό μεταξύ των χαρακτήρων, οπότε όταν βγαίνω από τον Editor στο Word στη θέση της εξίσωσης να εμφανίζεται μια μουτζούρα. Στο εντωμεταξύ σπάω το κεφάλι μου τι αλλαγή έκανα τέλευταία στο Word αλλά δεν μπορώ νσ θυμηθώ. Δε ήθελα να ρωτήσω, αλλά μήπως υπάρχει περίπτωση να είναι ιός;
accipio Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2004 Μάλλον δεν είναι ιός. Μια συμβουλή: Το κείμενο που γράφεις με τον Equation Editor, μάρκαρέ το και πάτα μααζί Ctrl+Shift+E για να το ορίσεις ως Text και δες αν σου κάνει το ίδιο. Επίσης: Παίξε με το spacing adjustment (Format -> Spacing... -> Spacing adjustment). Είναι στο 100%; Δοκίμασε τέλος πάντων να το αυξήσεις και δες τι θα γίνει. Με το Mathtype έχεις αυτά τα προβλήματα;
wraeththu Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2004 Το παθαίνει πολλές φορές αυτό το πρόβλημα όταν έχεις πολλά equations μέσα στο ίδιο document. Το κακό είναι ότι αν συμβεί αυτό μετά μπορεί να έχει γενικώς πρόβλημα το Equation Editor. Η μόνη λύση που είχα βρει ήταν το format c:
lyckos Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2004 Λοιπόν Η τελευταία δήλωση του wraeththu δυστυχώς για μένα, έχει αποδειχτεί και η μόνη που ισχύει 100% !! Φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω format αυτή τη χρονική στιγμή Ισχύει όμως το εξής παρήγορο: Το πρόβλημα παρουσιάζεται και σε έγγραφα ήδη υπάρχοντα που έχουν μέσα εξισώσεις (το κύριο προβλημα μου). Ανακάλυψα όμως ότι αν προσπαθήσω να επεξεργαστώ μια ήδη κατεστραμμένη εξίσωση με Equation Editor, κι ενω εχω εγκαταστήσει το MathType μου ανοιγει το MathType και η εξίσωση σ'αυτο εμφανίζεται μια χαρά!! Οποτε μετα κανω ενα update στο κείμενο και η εξίσωση διορθώνεται ! ! ! ! Ελπίζω μόνο να συνεχιστεί και μετά τη λήξη του evaluation του MathType αυτό..... :?
wraeththu Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2004 Παρόλαυτα δοκίμασε να γράφεις λιγότερα equations ή να το document σε μικρότερα των 2-3 σελίδων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.