HaPagan Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2004 Εντάξει είναι και το κάθε πανεπιστήμιο τι απαιτήσεις θέτει για το δικό του μεταπτυχιακό . Επίσης , στην Ελλάδα δεν πληρώνεις σε όλα τα μεταπτυχιακά . Στα περισσότερα , δεν πληρώνεις αλλά απλά κάνεις κάποιες "δουλειές" για την σχολή , όπως το να κάνεις κάποιο εργαστηριακό μάθημα , να ασχολείσαι με το δίκτυο της σχολής ή να κάνεις αγγαρείες του καθηγηταρά κλπ κλπ Εγώ στο net που έψαξα μόνο στο ΟΠΑ είδα να έχει δίδακτρα .
bandito Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2004 Αρχικά αναγνωρίστε τον εαυτό σας σε ένα απο τα παρακάτω: α) Απο μικρός ήθελα να γίνω κάτι σχετικό με την πληροφορική, και ακόμη και τώρα μου σ**ώνεται όταν βλέπω τσιπάκια, πληκτρολογια, επεξεργαστές, κολλητήρια, πλακέτες κτλ. β) Πάντα κρυφοκοιτούσα τους μεταπτυχιακούς στα εργαστήρια του ΤΕΙ/ΑΕΙ και τους ζήλευα. Είμαι ερευνητικός τύπος. γ) Εντάξει , καλά ειναι γιατι έχει και λιγότερη ανεργία, αλλά μην την βγάλουμε και πάνω στο πληκτρολόγιο μια ζωή. Δεν θα έλεγα οχι σε φραπεδούμπα και συζήτηση με το γκομενάκι στο απέναντι γραφείο. δ) Το έχω μετανοιώσει που δεν έγινε Ε.Π.Ο.Π και τώρα πρέπει να βρώ να κάνω και μεταπτυχιακό. Ελπίζω ο μπάρμπας , να κάνει κάτι με εκείνη την Τράπεζα στην Κορώνη. Για όσους διάλεξαν το α) Αν σου αρέσουν οι έντονες συγκινήσεις σκέψου και το ενδεχόμενο να εργαστείς κατευθείαν χωρίς μεταπτυχιακό. Διαφορετικά, βούρ για έξω. Το Ελλάδα ειναι χρόνια πίσω. Απίστευτα καλά πανεπιστήμια ειναι τα http://www.ethz.ch/index_EN και το http:// http://www.tudelft.nl/index.cfm/site/TU%20Delft%20Portal/pageid/66142C30-8C71-EDEB-0B3DAB237F2A7EDD/language/en/index.cfm . Επίσης κάτι γίνεται και εδώ στην Ελλάδα με το ΑΙΤ (http://www.ait.gr) , αν υπάρχει πρόβλημα με τα χρήματα. Δεν υπάρχει αναγνώριση απο το δημόσιο αλλά διαβάζεις αυτές τις γραμμές δεν πρέπει να ζηλέυεις την ζωη΄του δημοσίου υπαλλήλου. Μετά βουρ για Αμερική, αν θέλεις να ακολουθήσεις το όνειρο, η Ευρωπη. β) Αν πραγματικά το λέει η καρδιά σου έξωτερικό. Αν θέλεις να κάνεις και παιδιά , οικογένεια κτλ, χώσου σε κανένα απο τα εδώ Πανεπιστήμια , Πολυτεχνεία , ΤΕΙ, αλλά έχε στο νού σου οτι η διαδικασία ειναι η εξής: Ξεκινάς ώς χαμάλης με λεφτά της πείνας, και σταδιακά μετατρέπεσε σε καρχαρία Ευρωπαικών κονδυλίων που έχει τόση σχέση με την ερευνα όση εγώ με την συγχρονισμένη κολύμβηση. γ) Τα ελληνικά ιδρύματα σε βολεύουν. Ρίξε μια ματιά. Η ακόμα καλύτερα ρίξου κατευθείαν στην αγορά εργασίας. Μην περιμένεις και πολλά βέβαια. Στην ελληνικη αγορά της πληροφορικής ακόμα επιδρά η ραδιενεργός θανατηφόρα ακτινοβολία της Visual Basic .Νετ. δ) Τράπεζες, δημόσιοι οργανισμοί , και λοιποί λευκοκόλλαροι θα σε δεχόντουσταν άνετα στους κόλπους τους. Αν έχει και καμια καλή διευθύντρια μπορεί να σε δεχτεί και στον δικό της κόλπο. Δουλειά, θα βρούνε να κάνεις. Απο excel πώς πάμε? Αν ξε-μείνετε στην Ελλάδα, μαζεύτε φράγκα να κάνετε κάτι δικό σας. Υπάρχει ψωμί για όσους έχουν όρεξη για δουλειά και πάλη με τα ανίκητα θηρία της Ελληνικής λαμογιάς (επειδή το πουλάμε, δεν σημάινει οτι πρέπει να παίζει κιόλας!!!) Καλή τύχη.
gandalf_the_white Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2004 Μόνο αν πας Αγγλία η συμβιβαστείς με μεταπτυχιακό σε κάποιο ΤΕΙ. Από όσο γνωρίζω το ΤΕΙ Πειραιά κάνει μεταπτυχιακό.... το τει πειραιά έχει κάποια master!τπ καλύτερο κατα εμέ και πιο ενδιαφέρον όλων είναι ένα εν ονόματι :data communications! το διοργανώνει το τμήμα ηλεκτρονικής σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του kingston!πάντως οι καθηγητές που διδάσκουνε είναι πολύ καλοί!(επειδή τυχαίνει να γνωρίζω τους 2 που διδάσκουνε!)
Super Moderators Thresh Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2009 .αααααααααααααααααααα (ε ρε φτυάρι)
BonJovi Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Εγώ τελειώνω φέτος τα Προηγμένα Συστήματα Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Έχω τελειώσει προπτυχιακό στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στο Πανεπιστήμιο Αθήνας με μόνο 6,6 βαθμό. Στη συνέντευξη για το μεταπτυχιακό είχα μαζί μου 4 συστατικές επιστολές (3 από καθηγητές και μία από τον εργοδότη μου), ενώ το θέμα της πτυχιακής μου είχε σχέση με κάποιο τομέα του μεταπτυχιακού. Είχα και προϋπηρεσία από εργασία ως web developer σε εταιρεία. Λίγο καιρό μετά (νομίζω Ιούνιος - Ιούλιος 2008 ήταν ) βγήκαν τα αποτελέσματα και δεν ήμουν μέσα στις επιλογές. Πήρα τηλέφωνο στη γραμματεία και μού είπαν πως ήμουν 6ος επιλαχών. Καλά λέω... πάει το μεταπτυχιακό. Το Σεπτέμβρη με πήραν τηλέφωνο εντελώς απρόσμενα και μού είπαν ότι ήμουν επιλαχών και ότι αν θέλω να ξεκινήσω στο μεταπτυχιακό, πρέπει σε 3 μέρες να φέρω τα απαραίτητα χαρτιά (κυρίως την απόδειξη πληρωμής διδάκτρων ήθελαν!). Παλιότερα άκουγα ότι με το 6,5 μπορείς να κάνεις μεταπτυχιακό. Στην πορεία άκουγα ότι όλοι έβγαζαν από 7 και πάνω οπότε δε θα έχω ελπίδες. Τελικά με πήραν.
TheMagician Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Στο τμημα πληροφορικης και τηλ. του ΕΚΠΑ που το εκανα εγω θελει 7.5 και πανω
BonJovi Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Εκεί δεν έκανα καν τον κόπο να το κυνηγήσω, παρόλο που τελείωσα το αντίστοιχο προπτυχιακό. Δεν είχα καμία τύχη σίγουρα. Το έχω ακούσει κι εγώ ό,τι θέλει από 7.5 και πάνω. Άλλωστε μόνο στου Πειραιά έκανα αίτηση γιατί μόνο εκεί βρήκα ενδιαφέροντα τα μαθήματα για μένα.
TheMagician Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Εγω στο ΤΕΙ Αθηνων εκανα το προπτυχιακο με πτυχιο στο 8.16 και paper στο KES2006 εκτος απο τον βαθμο μετραει αρκετα και το ποιοι σε εχουν δώσει συστατικες
kagelos Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Τι σχέση έχει το topic με προγραμματισμό;
jtsc21 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Τι σχέση έχει το topic με προγραμματισμό; "προγραμματιζουν" που θα κανουν μεταπτυχιακο
kagelos Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 "προγραμματιζουν" που θα κανουν μεταπτυχιακο :lol:
p_under Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 clairvoyant, 3ekinhse me thn anagnwsh tou 8ematos Μετά το ΤΕΙ τι; ka8ws periexei polles apanthseis se erwthmata pou pi8anws na exeis. An den kalyf8eis mporoume na synexisoume thn kouventa ekei h edw. Filika Dionisos το λινκ δεν δουλευει .
Super Moderators Thresh Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2009 το λινκ δεν δουλευει . προφανώς, το topic είναι 5 ετών...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.