Προς το περιεχόμενο

Agora ATI. 9600 256 MB i 9800 128?

andrip

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα. Έχω μία ΑΤΙ 9100 (προ διετίας αγορασμένη). Δε λέω φιλότιμη κάρτα (τότε) αλλα πήρα απόφαση να πάρω μια καινούργια (πάντα ΑΤΙ). Είμαι ανάμεσα σε δύο:

1.ATI OEM RADEON 9600 PRO 256MB DVI + TVOUT RETAIL ή

2.ATI OEM RADEON 9800 PRO 128MB DVI + TVOUT RETAIL;

Βέβαια η διαφορά στην τιμή είναι γύρο στα 80€ 160 περίπου η πρώτη και 240 η δεύτερη. Μάλλον στην πρώτη κλίνω... Ποιά η γνώμη σας;

Ευχαριστώ πολύ ε

Δημοσ.

προφανώς καταλαβαίνω οτι θα είναι καλύτερη (δεν το συζητάμε) απλα λέω μήπως και τα 256 ΜΒ της πρώτης είναι αρκετά καλά για τα λεφτά της και πλησιάζει κάπως σε επιδόσεις την 9800

Δημοσ.

Άμα είναι να δώσεις 80 ευρώ παραπάνω επειδή θα παίζει καλύτερα ένα μόνο παιχνίδι (Doom 3) τότε πάρε καλύτερα την πρώτη. Εγώ έχω την Asus Gforce FX 5700 TD 256 και παίζει όλα τα καινούρια παιχνίδια σε full γραφικά χωρίς κολλήματα και μόνο το Doom 3 δε σηκώνει.Αν είναι να δώσω του κόσμου τόσα λεφτά για να μπορώ να παίζω ένα παιχνίδι το οποίο δε λέει σε τελευταία ανάλυση και πολλά(θα μπορούσαν να το κάνουν και πιο ελαφρύ με τα ίδια εντυπωσιακά γραφικά) καλύτερα να τα κρατήσω και να μην πάρω τίποτα.Εγώ προτείνω την πρώτη.Φύλαξε τα 80 ευρώ σου για κάτι άλλο! :)

Δημοσ.

egw pantws me tin 9600 kai mia xara paizw Doom 3 sto High kai to farcry den thimame pou, alla pantws psila..

nai, den antilegw, me tin 9800 ta pragmata tha einai kalytera, alla pistevw einai gia tous apaititikous sto eidos..

Thes karta grafikwn kali pou na mporeis na paizeis paixnidia, kai ta teleutaia malista?? pare tin 9600pro

Thes g@m@ti high-end karta na paizeis ta panta stis upsiloteres rythmiseis?? tote tin 9800pro

(oso gia ta MB apo oti mou exoun pei kai emena edw ta paidia se allo topic den exoun megali diafora)

egw sou eipa.. skepsou tis anagkes sou.. einai panta o swstoteros tropos gia agora hardware..

Δημοσ.

Den einai mono ena paixnidi.Se merikes meres erxetai half life2 kai akolouthoun sof3 me mixani doom kai alla...Entaksei i 9600pro kali einai pistevo akoma se genikes grammes alla den tha argisei na arxisei na ftinei ladia(ta prota ladia ta erikse sto doom3)alla opos proeipa epetai sinexeia..Telika anamesa stis 9600pro kai 9800pro pira tin 9700pro pou vazei kai tis 2 kato(tin 9600pro se epidoseis kai tin 9800pro se timi) :D

Δημοσ.

andrip, πάρε την 9800Pro, θα χαρείς και το τελευταίο € που έδωσες. Τα 128MB παραπάνω της 9600Pro είναι άχρηστα!

peterp@n^, αν τη θέλει για office use, τότε δε χρειάζεται να αλλάξει κάρτα. :D

Δημοσ.

Μια τελευταια γνωμη και απο εμενα ειναι :Παρα 9800 pro εχει 8 pipelines αντι των 4 της 9600 εχει 6 vertex shaders αντι 4 της 9600 εχει τη μνημη στα 680 με 2ns αντι 480 στα 2.8ns (οσο λιγοτερα nano second τοσο το καλυτερο) και τελευταιο μα πιο σημαντικο

εχει πιο optimzed drivers! Η αποφαση δικη σου!

Δημοσ.

Ε με βλέπω τελικά να καταλήγω σε 9800 πιο ακριβή μεν... αλλα...

Προφανως τη θέλω για παιχνιδια τετοια καρτα. Γιατι οποως είπε κι ο Planetman δεν υπήρχε λόγος να αλλάξω κάρτα, μια χαρα είναι για υπόλοιπες χρήσεις.

Θενκς ε λοτ...

ΥΓ: Ωραια μπάλα επαιξε η εθνική σήμερα (άσχετο)

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Πέρασαν λίγες μέρες τελικά μέχρι να το αποφασίσω. Ημουν Αθήνα και δε βρήκα χρόνο να αγοράσω. Τώρα που είμαι μεσολόγγι κατέβηκα μια βόλτα στην Πάτρα για να αγοράσω μία 9800pro 128. Δε βρήκα πουθενά στην Πάτρα. Γιατί έτσι; Μεχρι 9600 είχαν. Τι να πω; Κι απο ότι είδα ούτε στο e-shop υπάρχει κάτι. Το μόνο που βρήκα είναι μια Sapphire ati 980 pro 128

http://www.topsystems.gr/pd1024063081.htm?categoryId=71

210 περίπου με το φπα.

Αξίζει να την αγοράσω απο κεί; Έχετε αγοράσει μέσω αυτού του site;

Ευχαριστώ πολύ

ΥΓ: Το μόνο που με προβληματίζει είναι οτι δε βλέπω να λέει κάπου για εγγύηση

Δημοσ.

Πρόσεχε μην πάρεις την Saphire γιατί θα την πάθεις ασχημα. Η κανονική 9800 έχει 256bit memory bus ενώ αυτή εδώ έχει μόνο 128bit δηλαδή επίπεδα ταχύτητας 9600.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...