Panahs Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2004 Γεια σας παιδιά, ήρθε η ώρα πιστεύω να προχωρήσω σε αγορά μέσω Internet. Ο κύριος λόγος είναι γιατί το προϊόν που με ενδιαφέρει είναι μια ψηφιακή βιντεοκάμερα την οποία βρίσκω στην Ελλάδα με τουλάχιστον 250 ή και πάνω από 300 ευρώ παραπάνω από ότι σε ορισμένα sites στο internet. Και καθώς η αγορά μέσω διαδικτύου φαίνεται στον ορίζοντα ως η πιο καλή και συμφέρουσα λύση, γεννιούνται κάποια προβλήματα. Πρόβλημα 1: Δεν έχω δυστυχώς σχεδόν καμία ιδέα από αγορές μέσω διαδικτύου και ειδικά όταν πρόκειται για αγορά από το εξωτερικό (γιατί προφανώς για εξωτερικό μιλάμε). Η μόνη αγορά που έχω κάνει είναι πριν περίπου ένα μήνα για εισιτήρια ολυμπιακών αγώνων με την πιστωτική του πατέρα μου. Στο εξωτερικό όμως πως γίνεται? Εάν η αγορά είναι μέσα σε χώρα της Ε.Ε. δεν περνά από τελωνείο? Υπάρχει κάποιο άλλο είδος ΦΠΑ? Εάν η αγορά γίνεται από Αμερική τότε τι γίνεται? Τι παραπάνω πρέπει να πληρωθεί πέρα από την τιμή που προβάλλεται στον κατάλογο του site? Πρόβλημα 2: Αξιοπιστία. Αυτό πιστεύω έχει απασχολήσει πολλούς. Στην περίπτωσή μου, ο πατέρας μου, δηλαδή αυτός που θα βάλει την πιστωτική και τα περισσότερα λεφτά, είναι κάτι παραπάνω από δύσπιστος σχετικά με αγορές μέσω Internet. Πόσο μάλλον και από εξωτερικό! Εδώ με το ζόρι αγοράσαμε τα εισιτήρια των ολυμπιακών. Ήταν η έσχατη λύση. Πως γίνεται λοιπόν να καταλάβεις ότι ένα site είναι αξιόπιστο? Έχω βρει το http://www.nomatica.com το οποίο έχει πολύ καλές τιμές και μου φαίνεται αξιόπιστο. Έχει κάποιος να κάνει κάποια παρατήρηση ή να ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ κάποιο άλλο site που θεωρεί αξιόπιστο? Πρόβλημα 3: Σκέφτομαι για να μην θέσω σε μεγάλο κίνδυνο την πιστωτική του πατέρα μου να αγοράσουμε μια προπληρωμένη κάρτα με τα λεφτά που χρειάζονται και να πληρώσουμε έτσι. Γίνεται? Πρόβλημα 4: Αφορά την εγγύηση. Εάν ω μη γένειτω πάθει κάτι η συσκευή θα πρέπει να σταλεί πίσω στο εξωτερικό? Γίνεται να το καλύψει η αντιπροσωπεία της χώρας? Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι πρόκειται για ακριβή αγορά, γύρω στα 1700 ευρώ και αυτό με κάνει να ανησυχώ ακόμα περισσότερο. Εάν βοηθάει, το μοντέλο που με ενδιαφέρει είναι η Panasonic gs400 την οποία σήμερα βρήκα σε ένα μαγαζί στην Αθήνα στα 1920 ευρώ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
theobabis Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2004 Aς απαντησω σε οτι νομιζω οτι γνωριζω. prob1 Εάν η αγορά είναι μέσα σε χώρα της Ε.Ε. δεν περνά από τελωνείο? Οχι, δεν περναει. Υπάρχει κάποιο άλλο είδος ΦΠΑ? Οχι Εάν η αγορά γίνεται από Αμερική τότε τι γίνεται? Για το ποσο που μιλαμε, θεωρητικα πρεπει να περασει τελωνειο. Δε νομιζω ομως οτι θες να μπλεξεις, ειδικα αν η διαφορα τιμης δεν εναι μεγαλη. Τι παραπάνω πρέπει να πληρωθεί πέρα από την τιμή που προβάλλεται στον κατάλογο του site? Τα μεταφορικα. Στη περιπτωση ομως του nomatica κατα τη διαρκεια της παραγγελιας σου βγαζει το συνολικο ποσο με τα μεταφορικα χωρις να χρειαστει να στειλεις καποιο mail για να μαθεις. prob2 Εδω τι να πω? Μεχρι τωρα δεν ειχα κανενα προβλημα στις αρκετες αγορες που εχω κανει με πιστωτικη. Αυτο ομως δε καθησυχαζει ουτε εμενα... To prob3 Oτι γινεται, γινεται. To ποιες τραπεζες ομως το κανουν δε το θυμαμαι. prob4 Καθε εταιρεια εχει τη δικια της πολιτικη στο θεμα της εγγυησης. Με ενα mail στα κεντρικα και ενα τηλεφωνο στην ελληνικη αντιπροσωπεια, πιστευω θα λαβεις απαντηση. Περα παντως απο τη λυση της nomatica στα 1580+μεταφορικα υπαρχει και αυτο
ennatos Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2004 Προπληρωμένη κάρτα δίνει η Αττικής, την Gift Visa. Κάτι παρόμοιο έχει και η Alpha Bank. Προτίμησε ευρωπαικά site για ηλεκτρονικά. Και δεν θα έχει προβλημα τελωνείου και θα πάρεις το "ευρωπαικό" μοντέλο που σε ενδιαφέρει. Αρκετά αμερικάνικα site δίνουν (και λογικά) το αμερικάνικο μοντέλο της όποιας κάμερας που ίσως να έχει μικροδιαφορές (όσο πάει βέβαια με την παγκοσμιοποίηση των αγορών μειώνεται το φαινόμενο). Όλα τα site σου δίνουν τελική τιμή με ΦΠΑ (ευρωπαικά) και μεταφορικά. Διάλεξε αν μπορείς μια μέθοδο αποστολής με κούριερ. Αυτό σε συμφέρει γιατι θα παραλάβεις σε 1-2 μέρες το προιόν και ακόμη, γιατί θα υπάρχει καταγραφή της μεταφοράς, ειδικά για κάτι τόσο ακριβό. όσο για site, δες και το http://www.pixmania.com, καλό σε τιμές και αξιόπιστο. Φυσικά για τον μεγάλο και λογικό σου φόβο περί αγοράς μέσω Διαδικτύου, μπορώ να σε παρηγορήσω γιατί δεν μου έχει συμβεί τίποτε χρόνια τώρα. Αλλά φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως δεν συμβαίνουν κιόλας τα τρελλά ΄-) Απλώς στατιστικά η πιθανότητα απάτης είναι (νομίζω) παρόμοια με εκείνη που έτσι κι αλλιώς υπάρχει σε κάθε συναλλαγή με κάρτα.
Lyman_Zerga Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2004 Απλώς στατιστικά η πιθανότητα απάτης είναι (νομίζω) παρόμοια με εκείνη που έτσι κι αλλιώς υπάρχει σε κάθε συναλλαγή με κάρτα. Oxi, einai poly megalyterh. O logos einai oti oi katres apoktoyntai paranoma online para poly pio eykola, apo oti se real life peribalonta. Na protimate magazia poy kanoyn eksoflhseis mesw gnwstwn emporwn (p.x. paypal) kai oxi ayta poy pernoyn katey8eian thn pistwtikh karta.
xaotikos Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2004 nomatica, pixmania και technikdirect.de τα βασικά sites. Το digitalo είναι "υποκατάστημα" του digitalo.de αν δεν κάνω λάθος και τα πράγματα τα στέλνουν από εκεί.
ennatos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2004 Lyman diafono. Skepsou oti katastimata san ton Kotsobolo (tixaio paradeigma) exei mia basi dedomenon me pano apo 400.000 pistotikes kartes me pliri stoixeia. Kai oti kathe ipallilos sto tameio mporei na diekpaireonei kai 300 sinallages tin mera me karta. Skepsou ta xiliades magazakia me touristika eidi pou douleuoun karta, ta ksenodoxeia klp. I sillogi stoixeion apo kartes einai eukoloteri se "real life" mono kai mono giati ekei ginetai simera to 95% tis xrisis apo olous mas. To thema einai oti an kai iparxoun apates logo plithoras karton einai analogika liges. Kai sto internet epeidi ola ta sobara magazia einai ipopsiasmena filane sistimatika ta ilektronika tou arxeia me stoixeia karton. Kati bebaia pou den simbainei stin kanoniki zoi. To ti skoupidoemail pairno kathe mera sto taxidromeio mou (oxi e-mail to klasiko ; den legetai kai den einai tipote allo apo stoixeia tis kartas mou pou kiklloforoun metaksi olon ton direct marketing etairion.
Lyman_Zerga Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2004 Lyman diafono. Skepsou oti katastimata san ton Kotsobolo (tixaio paradeigma) exei mia basi dedomenon me pano apo 400.000 pistotikes kartes me pliri stoixeia. Kai oti kathe ipallilos sto tameio mporei na diekpaireonei kai 300 sinallages tin mera me karta. Skepsou ta xiliades magazakia me touristika eidi pou douleuoun karta' date=' ta ksenodoxeia klp. [/quote'] Πραγματικά. Αυτό που λες συμβαίνει. Το θέμα είναι ότι σε μεγάλα καταστήματα, οι υπάλληλοι διστάζουν να παρανομήσουν γιατί αν καταχραστούν ΠΟΛΛΑ, θα τους βρουν εύκολα. Δεν μιλάμε για μικροαπάτες, αυτές συμβαίνουν πράγματι σε μικρά τουριστικά κτλ. I sillogi stoixeion apo kartes einai eukoloteri se "real life" mono kai mono giati ekei ginetai simera to 95% tis xrisis apo olous mas. Σίγουρα έχει πολύ μεγαλύτερη χρήση η πιστωτική irl. Αλλά στην Αμερική, αυτό αλλάζει. To thema einai oti an kai iparxoun apates logo plithoras karton einai analogika liges. Kai sto internet epeidi ola ta sobara magazia einai ipopsiasmena filane sistimatika ta ilektronika tou arxeia me stoixeia karton. Λάθος! Επειδή ασχολούμαι με την ασφάλεια των υπολογιστών και e-commerce, μπορώ να σου πώ ότι πάρα πολλά e-shops έχουν απίστευτες τρύπες. Πρόσφατα, ένα cart είχε τις κάρτες σε public access. Ούτε λίγες είναι. Αν ψάξεις λίγο στο net, θα δείς ότι υπάρχουν πάρα πολοί απατεώνες. Και επειδή το σύστημα έιναι τόσο ανασφαλές, οι περισσότεροι είναι ανήλικοι. Καταλαβαίνεις λοιπόν με τι ποσά παίζουν οι πραγματικοί μαφιόζοι. Kati bebaia pou den simbainei stin kanoniki zoi. To ti skoupidoemail pairno kathe mera sto taxidromeio mou (oxi e-mail to klasiko ; den legetai kai den einai tipote allo apo stoixeia tis kartas mou pou kiklloforoun metaksi olon ton direct marketing etairion. Τα στοιχεία επικοινωνίας, όχι χρέωσης.
ennatos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2004 Lyman min to les. Kai ta krisima stoixeia ton karton mas kikloforoun eleuthera, distixos, giati oi trapezes ta antalassoun metaksi tous me oxi asfaleis tropous, kai giati ta magazia "poulane" noumera karton to ena sto allo meso antallagon pistotikon ipoloipon pelaton tous (kati pou den kserei o kosmos) kai alla polla. Aplos i apati me tin karta einai dio tipon. I mikri pou den aksizei kiolas kai i megali i opoia omos afinei ixnos, alla kai sxetika eukola mporei to thima-pragmatikos katoxos na tin arnithei. Opote pros to paron tin glitonoume. Auto pou problepo einai mia oraia mera ena mikromegalo site poliseon na mas xosei se olous tous pelates tou mia xreosi 300 euro (epi 30.000 pelates px) kai meta o idioktitis na paei Brazil!!! Mia tetoia xreosi tha perasei aneta apo ton pistotiko elegxo tis trapezas, kai mesa sto 3imero pou tha logistikopoithei kai tha fanei stous logariasmous mas, o idioktitis tou site tha ta exei sikosei ola kai tha xoreuei samba, roumba kai alla eksotika.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.