MadeBy.Me Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2004 λοιπόν μπαίνω κατευθείαν στο θέμα. εγώ τώρα χτίζω σπίτι(ακόμα με την οικογένεια μένω), όπως και ο φίλος μου. αυτός ρώτησε τον ηλεκτρικό "φίλε τι καλώδιο μου έβαλες?" και του ειπε gia ISDN.έτσι του είπε οτι σκοπεύει φέτος να βάλει DSL και του τα άλλαξε ευχαρίστως με ΔΣΛ/ εγώ τώρα ρωτάω τον δικό μου ηλετρκικό και του λέω "φίλε τι καλώδιο μου έβαλες? και μου λέει PSTN" και του λέω, μα άμα θα θέλω να κάνω σύνδεση DSL, δν θα χρειαστώ μέσα στον τοίχο καλώδιο DSL ? και μου λέει όχι δν θα χρειαστείς, και μάλιστα λέει σου έχω βάλει !!!! 5 !!! γραμμές PSTN. είναι στα λογικά του ή εγώ δν καταλαβαίνω τόσα πολλά ? άμα αφήσω τώρα τα καλώδια PSTN, μετά θα χρειαστώ άλλαγμα όταν θα θέλω να βάλω DSL ? αν όχι, τότε θα έχω μείωση της ταχύτητας ? ? ρε παιδιά ας μου εξηγήσει κάποιος πριν τρελαθώ τελείως ! $#Ι@Ο$Θ#@Ο
Παναγιώτης Σ. Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2004 Καλησπέρα, κοίτα, για να σε βοηθήσω θα αντιστρέψω την ερώτησή σου Όλοι όσοι έβαλαν πρόσφατα adsl, άλλαξαν τηλεφωνικά καλώδια ? Φυσικά όχι..δεν έχει σχέση το τί καλώδια έχεις...άλλωστε όλα τα καλώδια είναι καλώδια χαλκού
AnGeLiX Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2004 Δεν Υπαρχουν καλωδια ISDN ή PSTN!! Υπαρχουν μονο τυποι γραμμων. Τα καλωδια μεσα στους τοιχους λεγονται συνεστραμενα ζευγη. Αυτος που σου ειπε οτι εχει 5 γραμμες θελει να πει οτι εχεις 5 ξεχωριστα καλωδια(μαλλον σε ολη την οικοδομη και οχι στο διαμερισμα σου) εαν θες να βαλεις DSL δεν εχει καμια σημασια ποσες καλωδιωσης εχεις απλα θα χρειαστει μια απλη διαδικασια. Σου προτεινω φυσικα να βαλεις ISDN που το μονο που εχεις να κανεις σε αυτην την περιπτωση ειναι να βαλεις μια συσκευη πριν απο το netmod που θα διαχωριζει το σημα. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΛΩΔΙΑ DSL!!!
OVERLORD Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2004 να προσθεσω οτι το καλωδιο του σπιτιου μου ειναι του 1969 και η dsl συνδεση πεταει ! ποιο dsl καλωδιο??? μου φαινεται οτι καποιος εβγαλε ευκολο μεροκαματο.....(μα γιατι να μην παω ηλεκτρολογος???)
Highlander Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2004 Για όσους φτιάχνουν σπίτι έχω να προτείνω τα εξής: Όπου υπάρχει γραμμή τηλεφώνου να υπάρχει και γραμμή δικτύου. Σε κάθε πριζα τηλεφώνου καλό είναι να υπαρχει UTP καλώδιο Και ακριβώς δίπλα (υπάρχουν διπλές για τηλ/data) να υπάρχει και ένα FTP για δίκτυο. ΠΑΝΤΑ προτείνω όλα τα καλώδια να καταλήγουν κάπου, π.χ. σε μία αποθήκη ή σε ένα χώρο μαζεμένα. Όλα τα παραπάνω δεν νομίζω ότι θα πάνε χαμένα και το κόστος δεν είναι τρομερό. Θα βοηθήσει σε ενδεχόμενο δίκτυο από δωμάτιο σε δωμάτιο, για περίπτωση τηλφωνικού κέντρου κλπ. Μην τα βλέπετε υπερβολικά....
DarkOrion Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2004 φίλε τι καλώδιο μου έβαλες?" και του ειπε gia ISDN Ti leei re o tupos??? Den uparxoun oute kalwdia pstn, oute isdn oute dsl. I grammi einai auti pou allazei. Ama itan na allazoume kalwdiasi se olo to spiti gia na valoume dsl den tha eixe kanena nohma. Eite exeis pstn eite exeis isdn, panta mporei na mpei apo panw dsl, me tin proupothesi vevaia oti uparxei kalupsi stin perioxi sou kai uparxoun kai anoixta ports.Twra ola ta alla einai m@l@kies. A, kai o Highlander, exei apoluto dikio. Me tetoia egkatastasi mellontika den tha uparksoun provlimata me anavathmiseis sundesewn, dhmiourgia topikwn diktuwn klp. Ola tha einai mia xara.
MadeBy.Me Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2004 1-AnGeLiX, έχω 5 "ξεχωριστά καλώδια όπως λες", αλλά το σπίτι είναι σε μονοκατοικία.άρα που θα τα χρειαστώ όλα τα υπόλοιπα?πιθανόν να μείνουν αχρησιμοποίητα?τι μπορώ να κάνω με αυτές τις γραμμές(καμιά πατέντα? ) 2-Higlander, το σκέφτηκα και αυτό, αν και έχω μόνο έναν υπολογιστή σπίτι άρα τό θα το κάνω το δίκτυο? να παίζω counter strike με τον πατέρα μου?(παρόλο που ξέρει).Επίσης τώρα πιστεύω πως είναι αργά γιατί έγινε και το σοβάδισμα. φχαριστώ πολύ παιδιά, μου έφυγε το άγχος.
DJNAKIS Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2004 den hparxoyn kalodia pstn kai isdn se mia egkatastasi to mono poy alazei einai h kataskebei ths egkatastaseis an einai aktinikh h an einai sirikih aktinikh einai kaliteri giati einai pio ebelikti!!!! ayta akoyw kai egw sthn doylia moy peri (kalodiwn kai gelaw) kai gelaw twra sini8vs ta kalodia pernoynte se mia egkatastash meta to sofantisma opote logika akoma exeis peri8orio gia alages(eksartate apo ti solines exei xrisimopoiisei o hlektrologos ) ayta!!!
DarkOrion Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2004 αν και έχω μόνο έναν υπολογιστή σπίτι άρα τό θα το κάνω το δίκτυο? pote min les pote. pou ksereis ti mporei na kaneis se 2 xronia??? To apokleieis na ftiakseis ena mikro lanaki???
MadeBy.Me Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2004 σε δύο χρονάκια δν είμαι σε εκείνο το σπίτι τα έχω κανονίσει όλα μην ανυσηχείς απλά ρε παιδιά δν μου απαντήσατε εδώ: έχω 5 "ξεχωριστά καλώδια όπως λες", αλλά το σπίτι είναι σε μονοκατοικία.άρα που θα τα χρειαστώ όλα τα υπόλοιπα?
salstrom Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2004 μην αγχώνεσαι. το καλώδιο που έρχετε από τον οτε είναι συωεστραμένο.ούτως ή αλλως ολη η δουλειά γίνετε από τον διαχωριστή που μπαίνει.αυτό θα το αγοράσεις μαζί με το router για adsl.εσυ απλά θα επιλέξεις το είδος της συνδεσης που θες. βασικό:το αν η adsl θα είναι πάνω σε pstn ή isdn δεν έχει να κάνει με την ταχύτητα παρα μόνο με το τηλέφωνο :twisted:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.