Προς το περιεχόμενο

Δικτυο 3 Υπολογιστων

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα!Εχω ενα pc που εχει πανω στη μητρικη καρτα δικτυου και υπαρχει και πανω αλλη μια καρτα δικτυου στην pci.Ειναι συνδεδεμενο με την καρτα που ειναι στην pci με ενα αλλο pc.Γινεται απο την καρτα δικτυου της μητρικης να συνδεθει με ενα αλλο pc ετσι ωστε και οι 3 να ειναι στο ιδιο δικτυο?(Εννοώ χωρίς την αγορά extra εξοπλισμού)Ευχαριστω...

Δημοσ.

Και τα 3 pc εχουν windows XP.Θέλουμε να βαλουμε DSL και να την μοιράζονται τα 3 pc.Δεν νομιζω να υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Δημοσ.

Εφόσον θα βάλετε ADSL, υποθέτω ότι δεν έχετε ακόμη αγοράσει modem. Πάρτε, λοιπόν, ένα modem/router με 5-port switch για να μην μπλέκετε με περίεργες ρυθμίσεις στα Windows και να έχετε καλές ταχύτητες...

Δημοσ.

Ναι χώρια που τα crossover καλώδια είναι πιο ακριβά από τα κανονικά.

Εγώ έχω ένα switch της 3com... τέλειο...

Με δύο κάρτες δικτύου πάνω στον ίδιο υπολογιστή τρώς resources άσκοπα (όχι πως παίζει ρόλο με τα θηρία που έχουμε αλλά λέμε τώρα)

Δημοσ.
Ναι χώρια που τα crossover καλώδια είναι πιο ακριβά από τα κανονικά.

Εγώ έχω ένα switch της 3com... τέλειο...

Με δύο κάρτες δικτύου πάνω στον ίδιο υπολογιστή τρώς resources άσκοπα (όχι πως παίζει ρόλο με τα θηρία που έχουμε αλλά λέμε τώρα)

Μα τα καλώδια crossover δε διαφέρουν από τα κανονικά και πολύ (μερικά συρματάκια αντιστρέφονται μόνο). Πρόσεχε μη σε κλέβουνε ;) .

Για το δεύτερο θα συμφωνήσω πάντως. Και πόρους τζάμπα θα τρώει και θα είναι αναγκαίο ο υπολογιστής να είναι πάντα ανοιχτός, ώστε να έχουν πρόσβαση οι υπόλοιποι.

Δημοσ.

Θα ενώσεις τα PC όπως πρωτοείπες και στο PC με τις δύο κάρτες θα κάνεις bridge τα 2 connections. Τώρα τα PC θα αλληλοβλέπονται και δεν θα έχεις προβλήματα ταχύτητας. Απλά και παραθυρικά...

Δημοσ.
Εφόσον θα βάλετε ADSL, υποθέτω ότι δεν έχετε ακόμη αγοράσει modem. Πάρτε, λοιπόν, ένα modem/router με 5-port switch για να μην μπλέκετε με περίεργες ρυθμίσεις στα Windows και να έχετε καλές ταχύτητες...

Μήπως μπορείς να το αναλύσεις λίγο περισσότερο αυτό γιατί δεν το πολυκατάλαβα :roll:

Πόσο περίπου κοστίζει ένα τέτοιο Modem?

Δημοσ.

Εγώ πάλι θα πρότεινα το switch να είναι ενσωματωμένο με το modem/router για να μην μπλέκει με πολλές συσκευές (αν και θα μπορούσε να έχει και Gigabit Switch για να έχει καλύτερες ταχύτητες εντός δικτύου στην περίπτωση που το υποστήριζαν οι υπολογιστές).

Πιο συγκεκριμένα, θα πρότεινα το ZyXEL Prestige 650H. Πιστεύω πως το προϊόν αυτό θα σε καλύψει απόλυτα, εφόσον δεν ψάχνεις κάτι το περίεργο :D ... Όσο αφορά τιμή, πρέπει να είναι μικρότερη των 200 ?...

Δημοσ.

Να τονίσω επιλέον το άλλο μειονέκτημα του να χρησιμοποιείς έναν υπολογιστή για bridge....

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΣ ΑΝΟΙΧΤΟ για να επικοινωνούν οι υπόλοιποι 2 υπολογιστές μεταξύ τους... Και όχι μόνο αυτό- όταν βάλει και την dsl (υποθέτω με usb modem αν το κάνεις έτσι) θα μπλέξεις με ρυθμίσεις.

Η καλύτερη λύση είναι η αγορά ενός εκ των δύο

1) Αγορά ethernet adsl modem (δηλαδή να έχει είσοδο για καλώδιο δυκτίου και όχι μόνο USB) + 8 port switch (ή και hub αλλά έχουν πέσει τόοοοσο πολύ οι τιμές στα switch που δεν αξίζει)

2) Αγορά ethernet adsl modem με ενσωματωμένο switch.

Εγώ αγόρασα switch με 8 ports μόλις 30ε.... Το switch ας μένει πάντα ανοιχτό, δεν κάνει θόρυβο και καίει ελάχιστο ρεύμα. Άσε που μπορείς να προσθέσεις εύκολα και άλλους υπολογιστές αργότερα (πχ ένα laptop).

Έτσι, αγοράζοντας ένα switch και ένα modem θα χρησιμοποιήσεις 4 πόρτες από τις 8. Πάνω στο switch θα συνδεθούν τα 3pc και το adsl modem. Οπότε και οι 3 εις υπολογιστές θα είναι online μονίμως (αρκεί να είναι ανοιχτό το modem και το switch) και θα υπάρχει τοπικό δύκτιο μεταξύ σας.

Δεν χρειάζεται καμία ρύθμιση σε κανένα υπολογιστή (πέρα του να βάλετε για gateway την ip του modem) και δεν χρειάζεται να μένει κάπιο pc ανοιχτό μόνιμα.

Το καλό με τα modem που έχουν switch (πχ το zyxel) είναι ότι μπορεί να κάνει traffic shaping στις πόρτες δηλαδή να πείς ότι σε αυτόν τον υπολογιστή αναθέτω την μισή ταχύτητα της dsl ώστε να μην τρώει κάπιος την γραμή του άλλου όταν κατεβάζετε και οι δύο ταυτόχρονα.

Όμως συνήθως αυτά που έχουν ενσωματομένα switch έχουν λίγες πόρτες (ώς 4 pc) και είναι ακριβότερα.

Αν βρείς switch + modem με τιμή λιγότερη από ένα modem με ενσωματωμένο switch σκέψου το...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...