Προς το περιεχόμενο

oikonomikoi se analwsima printer (periexei i560 review)

predator

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μπορεί κανεις να μου πεί πόσα ml έχει το κάθε μελάνι που λέτε;

Για HP 970CXi το μαύρο έχει γύρω στα 35-40€, και περιέχει νομίζω 49ml (είναι όμως μελάν + κεφαλή)

Για HP DesignJet 100plus το μαύρο έχει 30€ και περιέχει 69ml (μόνο μελάνι, η κεφαλή είναι ανεξάρτητη)

Έχω δει και μελάνι (δεν θυμάμαι για ποια μάρκα εκτυπωτή είναι) που έκανε 18€, αλλά είχε 18ml περίπου.

Αυτό που έχει σημασία είναι το τελικό κόστος, που εξαρτάται από δύο πράγματα:

1) Το κόστος ανά ml μελανιού, αν υποθέσουμε ότι πλέον είναι το ίδιο σκούρο το μελάνι σε όλες τις εταιρίες.

2) Το πόσο συχνά χρησιμοποιείται ο εκτυπωτής. Πριν από 6 χρόνια, όσοι είχαν πάρει epson επειδή είχε οικονομικά μελάνια, παρατηρήσαν ότι μετά από μερικούς μήνες που τον είχαν αχρησιμοποίητο, τα μελάνια είχαν ξεραθεί στην κεφαλή και χρειάστηκαν αλλαγή κεφαλής (30.000 δρχ κόστιζε τότε). Ελπίζω βέβαια μέχρι σήμερα να έχουν ξεπεραστεί τα προβλήματα αυτά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 202
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

den isxrizetai mono borderless h canon...to pragmatopoiei!

na mi paizoume me tis lexeis parakalw an de 3eroume!

stavro, eipame h canon exei mikrotera se xwritikotita melania apo tin HP alla oi ektypwtes tis katanalwnoun ligotero melani, ara einai pio oikonomikh h canon.

den isxrizetai mono borderless h canon...to pragmatopoiei!

na mi paizoume me tis lexeis parakalw an de 3eroume!

Και γι αυτο παιζω με αυτες, γιατι αν δεν παρεις δεν ξερεις!!! :P :P :P

Και ο Epson 680 που ειχα υποτιθεται πως ηταν αθορυβος και οικονομικος... ετσι τον διαφημιζε η εταιρια του... αλλα ηταν το ακρως αντιθετο!

Παντως μου αρεσε το borderless.... τερμα ποια τα ψαλιδια :D

Παρέλαβα σήμερα (πολύ πιο γρήγορα απ' ότι περίμενα) τον Canon i560 και το Canon lide 80 (scanner). Καλά το scanner είναι το κάτι άλλο από ποιότητα κατασκευής, δυνατότητες κλπ. Άσχετο.

Ο εκτυπωτής: Θετικά: Αθόρυβος, γρήγορος, εκπληκτική ποιότητα photo. Για την οικονομία μετά από κανά 2 εβδομάδες θα σας πω. Αρνητικά: Μπαλαούρο ελαφρώς (δηλ. ογκώδης), δεν έχει αυτόματη διπλή όψη, άλλά για τα λεφτά του είναι μάλλον ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή.

Μετά από 8 χρόνια ΗΡάς και αφού θα αγόραζα μια μικρή γκαρσονιέρα με τα λεφτά που έδωσα για μελάνια, η στροφή σε Canon με ενθουσιάζει και μόνο ως ιδέα. Βέβαια μην περιμένετε απόλυτη αντικειμενικότητα από φρέσκο αγοραστή οποιουδήποτε προϊόντος που αξιολογεί το προϊόν που αγόρασε. Εδώ είμαστε λοιπόν και στη συνέχεια θα αναφέρουμε και τα αρνητικά (εάν υπάρχουν). Να ευχαριστήσω και πάλι τον predator που με επηρρέασε με το review του αν και είχα διαβάσει πολύ κολακευτικά σχόλια από τον ειδικό τύπο.

Teacher θα ειμαστε εδω και θα περιμενουμε να μας πεις κι εσυ τις εμπειριες σου!

Προπαντως περι οικονομίας κλπ. Κι εγω 6 χρονια HP...τα μελανια ειναι οντως ακριβα.

Λοιπον... σημερα μαλιστα δοκιμασα και το Service της Canon στην Θεσσαλονικη. ΑΡΙΣΤΑ, παιρνουν... οι τεχνικοι τους ειναι τσακαλια, και ηταν ταχυτατοι. Το πρωι στις 10 τον πηγα, στις 3 τον πηρα πισω...

Απλα ο Pixma μου, εκ κατασκευης ειχε λιγο γρασακι καπου που δεν επρεπε με αποτελεσμα να μην γινετε σωστο calibration και να μου στραβωνει τις φωτογραφιες ωρες ωρες.

Τωρα ολα καλα... και οπως μου ειπε ο τεχνικος, ποτε μα ποτε μη original μελανια, και μου εδειξε μερικες ντουζινες εκτυπωτων που χαλασαν οι κεφαλες απο τα Pelican Melican και λοιπα... και ο ανθρωπος δεν φανηκε να μου το λεει με καποια σκοπιμοτητα, αλλα στα πλαισια PιCο-κουβεντας.

Είπαμε ότι και να χαλάσει η κεφαλή απλά την αντικαθιστάς. Μέχρι τώρα εκτύπωσα 5 φωτό δείγματα που είχε η συσκευασία σε full όλα, 3 φωτό Α4 χωρίς περιθώρια, 14 βεβαιώσεις έγχρωμες σε χαρτόνι, 48 έγγραφα με κείμενο και εικόνα, 24 μόνο κείμενο σε πρόχειρη εκτύπωση και σκανάρισα 8 καρέ από φιλμ και εκτύπωσα σε 10Χ15. Εάν οι ενδείξεις μελάνης λειτουργούν κανονικά, τότε μιλάμε για τον πιο οικονομικό εκτυπωτή στον κόσμο γιατί δεν κουνήθηκε ο δείκτης και είναι ακόμα στο full :shock: Πληροφοριακά με τον ΗΡ 5550 στις 8 Α4 φωτό έφτανε στη μέση το έγχρωμο μελάνι. Εκτιμώ λοιπόν ότι ο i560 κάνει πολύ καλύτερη διαχείριση μελανιού.

teacher e teacher....

Μπορεις να μας πεις εντυπωσεις απο την συναλλαγη σου με το pixmania? Σκεφτομαι να το παραγγειλω και γω απο εκει, αν το βρω βεβαια γιατι απο μια γρηγορη ματια που εριξα δεν το ειχε.

Αντιμετωπισες καποιο προβλημα?

επισης μπορεις να μου πεις αν οι τιμες του pixmania εχουν φπα οι ειναι χωρις φπα?

thnx man

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...