karib Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2004 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2004 Πως το εξηγειτε: Οι ιδιες ταινιες dvd, στο μεν επιτραπεζιο dvd player να παιζουν αψογα με τελεια εικονα, και στον υπολογιστη με το powerdvd να χανουν σε ποιοτητα πολυ! Να κανω δε και το εξης διαχωρισμο: - στις ταινιες που ειναι παραγωγες κατευθειαν σε dvd, υπαρχει σημαντικη και ορατη πτωση ποιοτητας εικονας. - στις δε μετατροπες από vhs σε dvd, στο powerdvd απλα δεν βλεπονται(σκουπιδια εικονα) ενω στο επιτραπεζιο dvd εχει ικανοποιητικη (για vhs) εικονα. Και στις δυο περιπτωσεις το powerdvd με απογοητευει με την ποιοτητα εικονας του. Να πω οτι το pc μου εχει nvidia με 64mb, η cpu μου ειναι p4 2,6, μνημη 1gb κλπ. Αερατο pc. Επισης, αυτη η κατασταση ισχυει και με το powedvd4 και με το 5, που προσφατα εγκατεστησα και εχει λεει και καποιες καινοτομιες βελτιωσης εικονας. Τι να πω, ενταξει, περιμενα οτι το επιτραπεζιο ειναι συσκευη εξειδικευμενη και πιθανως να ειχε ανωτερη εικονα, αλλα αυτο δεν δικαιολογει νομιζω το powerdvd να εχει τετοιο χάλι. Που οφειλεται αυτη η διαφορα στην ποιοτητα εικονας για τα ιδια dvd, αναμεσα σε powerdvd και επιτραπεζια dvd player? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2004 Share Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2004 Γενικά, για τον περισσότερο κόσμο ισχύει ότι έχει εκπαιδεύσει την οπτική του αντίληψη σε παρακολούθηση στην τηλεόραση. Έτσι, όταν βλέπουμε κάτι στο monitor του υπολογιστή, εντοπίζουμε πιο εύκολα τις ατέλειες. Αυτό βέβαια έχει να κάνει και με την μεγάλη αναλυτικότητα των monitors σε σχέση με τις τηλεοράσεις, αλλά και την απόσταση από την οποία παρακολουθούμε (στην τηλεόραση σαφώς πιο μακριά). Οι τηλεοράσεις λόγω της μικρής τους αναλυτικότητας (300-450 γραμμες για τα πιο ακριβά μοντέλα με καθοδικό σωλήνα) έχουν την τάση να θολώνουν την εικόνα και να κρύβουν ατέλειες στην κωδικοποίηση. Εάν έχεις tvout και αντίστοιχο καλώδιο, κάνε το εξής πείραμα που θα σε διαφωτίσει πιστεύω. Κόψε ένα 2λεπτο κλιπάκι από DVD και κωδικοποίησέ το σε XviD ή DivX με ανάλυση 640x480 και 1pass CBR 600 Kbps. Δές το στον υπολογιστή. Χάλια, έτσι? Δες το τώρα και στην τηλεόραση από το tvout...Θαύμα ή όχι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karib Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Share Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2004 Αυτό βέβαια έχει να κάνει και με την μεγάλη αναλυτικότητα των monitors σε σχέση με τις τηλεοράσεις, αλλά και την απόσταση από την οποία παρακολουθούμε (στην τηλεόραση σαφώς πιο μακριά). Δηλαδη αν ριξω την αναλυση σε 640-480 και καθησω στα 3 μετρα, θα δω -θα νομιζω τουλαχιστον-καλυτερη ποιοτητα? Αμφιβαλω, μπορει η tv να μην πιανει μια μπρος στα Monitor αλλα η ποιοτητα που δινει το dvd (ακομη και οι μετατροπες απο vhs σε dvd) ειναι κρυσταλινη σε συνδυασμο παντα με το dvd player. Χρονο για να κανω το πειραμα που λες δεν εχω. Δηλαδη ολοι βλεπουμε το ιδιο αποτελεσμα μεσω Powerdvd? Και να φανταστειτε οτι δεν ειμαι και κανενας μανιακος του home cinema-dvd! Απλα δεν μπορω να βλεπω σκουπιδια! (υπαρχει και ενα οριο πια!) Εν τελει με το Powerdvd δεν υπαρχει λυση να δουμε κατι ποιοτικοτερο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cybereddie Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2004 Share Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2004 δοκιμασες με αλλα p.x. windvd, realplayer για να δεις αν εχουν διαφορά στην ποιότητα? εχω παρατηρησει οτι τα dvd-player προγραμματα πολλες φορες δεν συνεργάζονται σωστα με την κάρτα γραφικών και αν αλλάξεις πρόγραμμα εχεις καλυτερα αποτελέσματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karib Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Share Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2004 Εχει δοκιμασει κανεις περισσοτερα απο ενα software dvd players? Ή ολοι εχουμε εναν και αλλον κανεναν? Μηπως καποιος ξερει αν αλλο προγραμμα εχει καλυτερη ποιοτητα απο το Powerdvd? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sotris99 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2004 Share Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2004 Δεν απαγοητεύει η ποιότητα του power dvd... Απλώς οι οθόνες των υπολογιστών έχουν σχεδιαστεί κυρίως για σταατκή εικόνα και όχι κινούμενη... Κάνε το εξής αν η κάρτα γραφικών σου έχει tv-out δες μια ταινία με το power dvd στην τηλεόραση και θα με θυμηθείς... Όπως και να έχει δεν φταίει το power dvd Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qspock Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2004 Share Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2004 Εγω παλι δε καταλαβα τι ακριβως εννοεις οταν λες οτι εχει χαλια ποιοτητα το power DVD. Κι εγω προτιμω την TV για προβολες γιατι ειναι φωτεινοτερη και καθαροτερη η εικονα (ασχετα απο αναλυσεις) και γι αυτο το λογο εχω παρει DVD player που παιζει divx στην TV. Αλλα δε βλεπω να περιγραφεις αυτο ακριβως.. Μηπως εχει καποιο προβλημα το power dvd? Γιατι εκτος αυτων που περιγραφω (που ειναι φυσιολογικα) εγω δεν εχω προβλημα με την εικονα στο pc. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIL Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2004 Share Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2004 dokimase to windvd 6 platinum kai energopieise mia litourgia pou legetai trimension dnm.tha haseis tin bala me ayto pou tha deis eite sto pc eite stin tv.einai san ton sistima pou exeoun oi philips pixel plus 2 stis tv plasmatos.kai diorthonei ayto pou les xalia poiotita.ama to dokimaseis tha me thimithis,eixa kai ego ta idia problimata kai polla alla me ton ixo me to power dvd kai ta eftiaxa ola me to win dvd Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karib Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Share Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2004 Θα το δοκιμασω το windvd. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karib Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2004 dokimase to windvd 6 platinum kai energopieise mia litourgia pou legetai trimension dnm To δοκιμασα και αντι να μου δειχνει βελτιωμενη εικονα, δεν μου εδειχνε καθολου εικονα! Μαυρη οθονη με μονο τον ηχο να ακουω. Τι φταιει, βοηθεια.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SupaCoopa Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2004 Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2004 Το trimension του WinDVD θελει πολυ δυνατο μηχανημα και καλη καρτα γραφικων... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adams Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2004 Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2004 Για το trimension υπαρχει στα νεα στην πρωτη σελιδα...karib ειχες κανει και σχολιο... Απαιτει πολυ ισχυρο επεξεργαστη (τα 2.6 του δικου σου ειναι στο οριο και κατω απο αυτο) Αν θυμαμαι καλα (ειμαι στην δουλεια τωρα) πρεπει να μην εχεις επιλεξει hardware accelaration για να εχεις την επιλογη trimension Γενικα τωρα...η αυξημενη αναλυση του μονιτορ και ο μικρος κοκκος (ελαχιστος ακομη και σε σχεση με τις καινουργιες τηλεορασεις ) καθε ατελεια της ταινιας ειναι πιο εμφανης απο οτι στην tv (φυσικα και η αποσταση θεασης του monitor σε σχεση με την tv βοηθα σε αυτο) Στις καινουργιες ταινιες ομως ελαχιστα mastering errors εχουμε και η μεταφορα απο film-dvd θεωρειται 90% χωρις τετοια προβληματα που εσυ αναφερεις Το σκουπιδια που αναφερεις δεν βοηθα και πολυ για να καταλαβαω ποιο ειναι το προβλημα.... Ενα screenshot θα βοηθουσε. Εκτος και αν το προβλημα αφορα μονο τα vhs-dvd Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karib Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2004 να μην εχεις επιλεξει hardware accelaration για να εχεις την επιλογη trimension στις επιλογες του προγραμματος εννοεις? Εκτος και αν το προβλημα αφορα μονο τα vhs-dvd Κοιτα, ολα τα dvd χανουν κατι απο το sharpnes τους. Τα βλεπεις στην tv και ειναι κρυσταλλινη εικονα. Ε, στο Pc δεν ειναι ετσι. Για τα dvd-film movies μιλαω. Τωρα τα vhs-dvd που στην τηλεοραση φαινονται κονονικοτατα(δηλαδη σαν τα original vhs) στο pc απλα υποφερουν. Χαλια, και παλι χαλια. Να φανταστειτε οτι ειχα παει την svhs κασετα του γαμου μου σε φωτογραφειο να την κανει dvd. Αυτο εγινε περυσι που δεν ειχα επιτραπεζιο dvd player. Μου δινει λοιπον τα dvd, τα βαζω στο power dvd και παθαινω εγκεφαλικο! Καλα λεω, ειναι δυνατον το dvd version της vhs κασετας του γαμου να ειναι 10 φορες χειροτερο? Τρελαθηκα. Μη τα πολυλογω, μονο που δεν του εσπασα το μαγαζι του φωτογραφου. Παω φετος λοιπον που αγορασα dvdplayer και τα παιζω και ω του θαυματος, ηταν μια χαρα, πολυ καλα! Καταλαβαινετε τωρα απο μια βλακεια του Powerdvd κοντεψε να γινει επισοδειο? Νομιζα οτι μπορει κανεις να δει αξιοπρεπες dvd και στο Pc. Ημαρτον πια, αν δεν φτανει ενας P4 2,6 με 1Gb μνημη και nvidia 64mb, να βγουνε να μας πουνε να ξεχασουμε το dvd playing στο pc να το παρουμε αποφαση. Αμαν πια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karib Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2004 Any ideas? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spilios_g Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2004 Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2004 re paidia exo to windvd 6 platinum kai den mporo na bro pouthena tin epilogi energopoiisis tou trimension , etsi gia na haso kai ego tin bala opos eipothike... Eite me energopoiimeno , eite me apenergopoiimeno to hardware acceleration , no trimension pouthena... Any ideas ?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.