Προς το περιεχόμενο

Boot απο floppy (@#%!$%&*!)problem!

Gi0

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Με λιγα λογια δεν μπορω να κανω boot απο floppy disk..Ειτε απο boot up disk,ουτε απο την δισκεττα του norton ghost,ουτε απο boot up disk windows 98(εχω windows xp sp2)...To floppy λειτουργει κανονικα μεσα στα windows..Καμια ιδεα?

Α,και κατι που μπορει να μην εχει σχεση αλλα το αναφερω:Οταν εκανα εγκατασταση το suse 9.1 pro και ενω ειχα επιλεξει να κανει εγκασταση το lilo στο σκληρο-και υποθετω πως το εκανε-,εμπαινε κατευθειαν windows..

Εχω δοκιμασει να διορθωσω τον mbr απο την recovery console και ενω το διορθωνει,συνεχιζει να μην κανει boot απο disk..(Εννοειται πως εχω δωσει στο bios να ξεκιναει απο floppy).. :?:

• Moderators
Δημοσ.
poly periergo file mou,prin baleis linux ekane boot?to prwto pragma pou paei sto myalo mou einai mhpws exeis balei th kalwdiotainia anapoda,kane kai ena clear cmos gia pan endexomeno

Οχι δεν νομιζω πως το linux ειναι το προβλημα...Και πριν το εκανε!Απλα το ειπα ενδεικτικα πως ουτε αυτο μπορω να φορτωσω..Βεβαια μπορει να κανω καποιο λαθος στην εγκατασταση του lilo(αν και πιστευω πως δεν εκανα..)..Την καλωδιοταινια σιγουρα δεν την εχω βαλει αναποδα :wink:

Τι μήνυμα σου βγάζει ;

Δοκίμασες με άλλη δισκέτα BOOT ;

http://www.bootdisk.com/bootdisk.htm

Φτιάξε μία από τα ποιό πάνω και δοκίμασε πάλι...

Το σκεφτηκα και γω αλλα μπα...τζιφος' date='τα ιδια..Ουτε με την startup του ghost..

bgale ton disko apo pano na deis an tha kanei boot apo disketa oste kai na exei meinei kati ston skliro na min iparxei problima.

Θα το δοκιμασω αυτο...!

Το περιεργο ειναι πως απο το cd των xp ολα καλα...και boot και ολα!

Βεβαια απο την αλλη με το Hiren's Boot cd ver6.0,τιποτα!

Σε ολες τις περιπτωσεις δεν βγαζει καποιο μηνυμα...Απλα μενει ο κερσορας να αναβοσβηνει,οπως εκανε παντα πριν φορτωθει τελικα η δισκετα/το cd..Απλα δειχνει να κολλαει...Και το λαμπακι του σκληρου παραμενει ανενεργο..

Υπαρχει περιπτωση να φταιει software?Λεω μηπως..Τι να πω!Ενα ghost και ενα update στο bios με τον πατροπαραδοτο τροπο θελω να μπορω να κανω...! :roll:

• Moderators
Δημοσ.

Α, να πω επισης πως εχω P4p800 dlx (rev2..δυστυχως) με το 1016 bios και ενα preshot 2,8@3,2 απο θερμοκρασιες ειμαι οκ(για preshot)..Αν και υποθετω πως δεν φταιει το hardware...Η συνθεση παραμενει ιδια (μονο ενα dvd εχω αλλαξει αλλα ειχε ηδη εμφανιστει το prob και ολα λειτουργουσαν οκ...ghost,update bios κλπ..)ΟΥΦ!

:shock:

Δημοσ.

tha sou po kati to opio ixe tixei se mena mpas kai sou lisei ta xeria.pao na fortoso apo floppy tipota.allazo kalodiotenia ktl tipota.bgazo to floppy APO TO CASE fortonei kanonika TO XANABAZO PISO PALI OXI.telika opos to ebaza sto kolokouti akoumpouse ston rotora apo kato ena sidero kai den to afine na girisei oste na diabasei to floopy.ekei den sou petaei oute minima lathous oute tipota.apla den mporei na girisei to moter epidi mporei kati na akoumpaei an to floppy pou exeis eeinai gimnno apo kato

Δημοσ.

Αν απο το bios εχεις κανονικα το floppy να bootαρει σαν πρωτη συσκευη και η bootable δισκετα σου ειναι σιγουρα ok, τοτε εχει προβλημα το floppy σου. Πριν αγορασεις καινουργιο, βγαλε την καλωδιοταινια και ξαναβαλτην προσεκτικα, το πιθανοτερο ειναι οτι εχουν στραβωσει τα pins και δε μπαινουν ολα.

Αυτο ειχα παθει εγω και ενω δε μπουταρε, απο τα windows το δουλευα κανονικα.

• Moderators
Δημοσ.
tha sou po kati to opio ixe tixei se mena mpas kai sou lisei ta xeria.pao na fortoso apo floppy tipota.allazo kalodiotenia ktl tipota.bgazo to floppy APO TO CASE fortonei kanonika TO XANABAZO PISO PALI OXI.telika opos to ebaza sto kolokouti akoumpouse ston rotora apo kato ena sidero kai den to afine na girisei oste na diabasei to floopy.ekei den sou petaei oute minima lathous oute tipota.apla den mporei na girisei to moter epidi mporei kati na akoumpaei an to floppy pou exeis eeinai gimnno apo kato

Eχει πλακα... :shock:

Παντως και χωρις τον δισκο που μου προτεινες χτες,παλι τα ιδια...Για να δουμε...Μακαρι να φταιει το floppy!...το στελνω και παιρνω καινουργιο!

Δημοσ.

koufo ,akrivos to idio provlima exo kai ego!oute me ton win98 kanei boot oute me tou ghost tpt...alla sta xp einai mia xara.to paratirisa prin 2 mines kai den exo vrei lisi alla den exo peksei ka8olou me kalodiotainia.apla den xrisimopoio to pc ayto poly kai idiaitera to floppy kai de to exo ksanakoitaksei to 8ema.

pezei na 8elei petama kai to floppy pios kserei..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...