Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα στις εγγραφές CD - *β*ο*ή*θ*ε*ι*α* pls!!!

nemos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το παρακάτω PC το κατέχω εδώ και 8 μήνες...

mb Intel 865perll

hd Seagate 40 GB

vga Gigabyte 9200 128 MB

mem 512 MB DDR

dvd Toshiba 1712

cr-rw Teac 552 (latest firmware)

----------------------------

OS Win2000sp4 (EN-original)

Nero 6.3.1.17 (έχω περάσει από πολλές εκδόσεις το διάστημα αυτό)

----------------------------

Χρησιμοποιώ cd-r Sony+SKC, κι εδώ και 1 μήνα περίπου το Teac καίει το 1 στα 3 δισκάκια που γράφω (είτε αντιγράφω CD είτε παίρνω data από τον hd)! Στην αρχή είπα ότι είναι ελαττωματική η 50-άδα Sony που είχα πάρει αλλά μου έκαψε τουλάχιστον 3 SKC από 10-δα, ενώ μου έκαψε και CD που έγραψα με K3b (το Nero του Linux από Slax Linux live CD). Σημειώνω ότι μπορώ να κάνω δουλειά μόνο με το Nero Burning Rom (το Express για λόγους που ΑΔΥΝΑΤΩ να καταλάβω δεν τα πάει καθόλου καλά!) ενώ ένα Philips-rw δισκάκι που έχω γράψει/σβύσει καμιά 20αριά φορές δεν μου έχει βγάλει σφάλμα εγγραφής ούτε 1 φορά! Μου έχει σπάσει τα νεύρα η όλη ιστορία - δεν ξέρω τί να ελέγξω για πρόβλημα! - όποιος μπορεί ας βοηθήσει!!

Δημοσ.

Λοιπον για αρχη drivers μητρικης. Αν δεν γινει δουλεια αλλαγη firmware στο cd-rw με παλιοτερη εκδοση. Κανε επισης μια δοκιμη με παλιοτερη εκδοση του Nero. Υστατη λυση το Format.

Δημοσ.

Xωρις να θελω να σε απογοητευσω ενα teac cd - r ενος ξαδελφου μου παρουσιασε τετοια προβληματα ωσπου τα εφτυσε.(οχι πως τα teac δεν ειναι καλα cd-r , το αντιθετο μαλιστα). Ελπιζω στην περιπτωση σου να συμβαινει κατι αλλο (π χ ελλατωματικα δισκακια). :shock:

green_beret μακαρι να φτιαξει με τις λυσεις που εδωσες !!

Δημοσ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ!!!

...κάποια ακόμα στοιχεία...

γράφω 700άρια από 12x έως 52x (8x-12x το rw) - κάθε δισκάκι σε αυτές τις ταχύτητες έχει γραφτεί αλλά και έχει καεί......

έχω γράψει και 5-6 miniCD (210 mb) χωρίς προβλήματα - δεν θυμάμαι ταχύτητες........

Αν δεν γινει δουλεια αλλαγη firmware στο cd-rw με παλιοτερη εκδοση. Κανε επισης μια δοκιμη με παλιοτερη εκδοση του Nero.....

...κάπου εκεί με βλέπω: θα περάσω κατ' αρχήν το nero 6.0-κάτι που είχε μαζί το Teac κι αν δεν δω προκοπή θα βάλω και κάποιο παλιό firmware.....

Εδώ όμως θέλω βοήθεια: μπορείς να κάνεις downgrade σε firmware? σε αφήνει δηλ. το πιο νέο να βάλεις παλιό ή τσακίζει το device και ψάχνεσαι?

Δημοσ.
Στο Nero βλέπεις το Buffer της συσκευής ( κάτω κάτω ) να παίζει πολύ ? ( και να πέφτει απότομα )

όχι, δεν παίζει ιδιαίτερα στην διάρκεια της εγγραφής και δεν μεταβάλλεται απότομα...

(...ένα ένα μου έρχονται - παιδιά βάλτε πλάτη! - άμα δεν βρω άκρη τώρα θα το στείλω το ρημάδι! - χτες 2 cd έγραψα και το 1 μου κάηκε και το έγραψα 2 φορές!!!)

Κάτι ακόμα που ίσως βοηθήσει στην διάγνωσή σας...

- Σχεδόν όλες (19 στις 20) οι αποτυχημένες εγγραφές έχουν χαλάσει όταν έχει γραφτεί το 98% του cdr

- Τον δίσκο τον έχω χωρισμένο σε 4 partitions:

2x 6 GB - c:FAT32 - d:NTFS - dual-boot GR-EN Win2000sp4 // το c: (GR) έχει την εγκατάσταση που δουλεύω τα αρχεία μου και μπαίνω στο Internet // το d: (EN) είναι η εγκατάσταση που φτιάχνω mp3/divx, συνδέω στην TV και παίζει και το Nero

1x 10 GB - e:FAT32 - εδώ βάζω μόνο data

1x 17 GB - f:NTFS - προσωρινός χώρος για mp3 και dvd's που πάνε για ripping (...AutoGK rULeZ! -άσχετο-) // εδώ πέφτει η cache του Nero και τα images που φτιάχνει όταν αντιγράφει cd // γενικώς δεν το δουλεύω on the fly ούτε σε υψηλές ταχύτητες εγγραφής (12x, 16x κατά 90%)

- primary master HD seagate 40 gb

- primary slave DVD toshiba

- secondary master CDRW teac

- secondary slave κενό

Δημοσ.

Δοκιμασε το recorder σε καποιο αλλο μηχανημα να δεις αν κανει τα ιδια! Αν δουλευει κανονικα πιθανοτατα να χρειαστεις format. Εγω τουλαχιστον αυτο ειχα κανει μια φορα που συνεβη κατι παρομοιο!

Δημοσ.
Δοκιμασε το recorder σε καποιο αλλο μηχανημα να δεις αν κανει τα ιδια! Αν δουλευει κανονικα πιθανοτατα να χρειαστεις format. Εγω τουλαχιστον αυτο ειχα κανει μια φορα που συνεβη κατι παρομοιο!

θα δω πώς μπορεί να γίνει αυτό..... προς το παρόν πέρασα την τελευταία έκδοση του nero μήπως δω προκοπή.......

ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.

Απλά προς ενημέρωση: πέρασα το nero 6.3.1.20 και μέχρι στιγμής δεν έχω κάψει κάποιο cd. Εχω γράψει 4-5 cd ενώ έχω κάνει και simulation σε 52x χωρίς προβλήματα - ακόμα και το Express δουλεύει ΟΚ - ούτε θυμάμαι από πότε είχα να το δω αυτό! Αν συνεχιστούν τα προβλήματα θα επανέλθω - προς το παρόν ευχαριστώ τα μέγιστα όσους ασχολήθηκαν με το θέμα μου - να είστε όλοι καλά!!!

Σπύρος

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...