deviant Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2004 Ποιά η διαφορά μεταξύ joint stereo και stereo ??? (σε mp3's έχω δει να χρησιμοποιείτε joint stereo...) Tnx
sotris99 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2004 H διαφορά μεταξύ stereo και joint stereo είναι η εξής.... Όταν λέμε στέρεο ενοούμε δύο ανεξάρτητα και ξεχωριστά κανάλια ήχου ακόμα και αν τα ίδια όργανα ακούγονται και από τα δύο κανάλια... joint stereo (συνδιασμένο στέρεο) είναι καθαρά για μείωση μεγέθους του Mp3 αφού όταν ένα όργανο ακούγεται και στα δύο κανάλια ήχου τότε ο encoder το γυρνάει σε mono και αφήνει στέρεο τα όργανα που δεν ακούγονται και στα δύο κανάλια ταυτόχρονα... Joint stereo χρησιμοποιείται κατά κόρον από τον xing encoder του audiocatalyst... Εγώ προσωπικά τα mp3 μου τα κάνω σε καθαρό στέρεο και όχι joint με τον lame
deviant Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2004 Δηλαδή καλύτερο σε πoιότητα είναι το stereo ... ! ?
sotris99 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2004 Ναι με ελαφρώς μεγαλύτερο μέγεθος αρχείου....
deviant Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2004 Tο lame πως το κανονίζω για stereo? Ποια παράμετρο πρέπει να δώσω? Αν χρησιμοποιήσω κανονικό stereo δεν φαντάζομαι να έχω προβλήματα συμβατότητας με mp3 players... ? sotiris ποσο μεγαλύτερα αρχεία? δεν φαντάζομαι διπλάσια?
parsifal Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2004 sotris99, διαφωνώ κάθετα. Το joint stereo εφαρμόζει την τεχνική του μόνο όταν βρίσκει ομοιότητες στα 2 κανάλια, αλλιώς συμπεριφέρεται σαν stereo. Αυτό σημαίνει πως στα ίδια bitrate, το joint stereo θα ακούγεται πάντα τουλάχιστον εφάμιλλο σε ποιότητα με το stereo, και σε περίπτωση που υπάρχει ομοιότητα στα κανάλια, σίγουρα καλύτερο, αφού έτσι εξοικονομεί bitrate για την καλυτέρη απόδοση του ήχου στο υπόλοιπο mp3
tsabukalis Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2004 στα Help files του προγράμματος mp3 που έχεις πρέπει να γράφει οπωσδήποτε. την ιδια απορία είχα και 'γω πρόσφατα, διάβασα το help του Audiograbber και εκεί λέει πως από 224kbit και κάτω είναι προτιμότερο να επιλέγεις joint stereo.
drm Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2004 To Joint Stereo αντι να κρατάει δύο κανάλια ανεξάρτητα, κρατάει ένα κανάλι +την διαφορά του δέυτερου από το πρώτο. Γενικά το Stereo είναι πιο ποιοτικο απο το J.Stereo, αλλά με πολύ μικρή διαφορά σε πολύ λίγες περιπτώσεις, ενώ το κέρδος σε χώρο είναι αρκετά συμαντικό καθώς η διαφορά στατιστικά είναι μικρότερη της απόλυτης τιμής...
Costinio Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2004 εξοικονομεί bitrate για την καλυτέρη απόδοση του ήχου στο υπόλοιπο mp3 Δηλαδή σε κάποια σημεία θα έχει μεγαλύτερο bitrate? Αυτό δεν νομίζω να γίνεται με CBR. Ή κάνω λάθος?
qspock Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2004 Για encodings ανω των 128 απλο stereo, ειναι σιγουρα καλυτερο ποιοτικα. Αλλα για 128 και οσο κατεβαινουμε ειναι προτιμοτερο το joint stereo γιατι αλλιως το bitrate ειναι απελπιστικα μικρο αν υπαρχουν 2 ξεχωριστα καναλια. Με λιγα λογια το joint stereo ειναι ενας μεγαλος συμβιβασμος χωρου με ποιοτητα ηχου, εγω δεν το προτιμω. Καλυτερα να κανεις ενα 192-αρι mp3 με απλο stereo. Αν ομως θες σον και καλα να κανεις 112 η πιο κατω τοτε joint stereo. Στα 128 το συζηταμε, εξαρταται απο το ποσο καλο oint stereo εχει ο enxoder. Το βασικο προβλημα που δημιουργει το joint stereo ειναι οτι σε καποιους παλιους encoders οπως τον πρωτο πρωτο (l3enc) καταστρεφει πληρως τον ηχο γιατι δημιουργει απαισια artifacts (γαργαλισμα). Το φαινομενο δε παρατηρειται σε ολα τα cd αλλα σε μερικα. Σε αυτη την περιπτωση ειναι απαγοερυτικη η χρηση του. Γενικα οι περισσοτεροι encoders εχουν προβληματικο joint stereo, μονη εξαιρεση θα ελεγα οτι ειναι ο fastenc της fraunhopher που εχει τελειο joint stereo. Κι αυτος πατως μεχρι τα 128 το χρησιμοποιει, απο κει και πανω γραφει σε απλο stereo.
deviant Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2004 Στο help του lame δεν ανφέρει πουθενά χρήση εντοής για stereo απλό... Mp3's φτιάχνω στα 192 και πάντα μου βάζει joint stereo... κάτι άλλο τώρα μια μικρή παραμόρφωση που φένεται σαν να μπλεκονται οι ήχοι στα mp3's, ak;oma kai se μεγάλα bitrates(256) που οφείλονται? (δεν ξέρω ποιος encoder χρησιμοποιήθηκε...)
parsifal Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2004 http://www.hydrogenaudio.org/forums/index.php?showtopic=26039&hl=joint+stereo http://doc.hydrogenaudio.org/wikis/hydrogenaudio/JointStereo
deviant Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2004 Thanks!!! Πολύ κατατοπιστηκά τα links.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.