Προς το περιεχόμενο

Απλές απορίες για ασύρματο τοπικό δίκτυο

karib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια θελω να με διαφωτισετε λιγο για τα ασυρματα δικτυα.

Ειμαι απλός χρήστης(οχι εταιρια). Εχω laptop με κλασικη καρτα δικτυου. Και ενα desktop μηχανημα με επισης κλασικη ethernet.

Γνωριζω οτι μπορω να αγορασω pcmcia καρτα ασυρματου δικτυου για το Laptop.

Θα ηθελα να στησω ενα μικρο δικτυο, με dekstop, laptop, adsl modem.

Οι ερωτησεις μου ειναι οι εξης:

1. Αν θελω να στησω δικτυο, το wireless hub και οι καρτες, πρέπει να ειναι απο την ίδια κατασκευάστρια εταιρία? Υπαρχει ενδεχομενο για ασυμβατοτητες αν ειναι αλλη μαρκα καθε καρτα ή το hub?

2. Τι ισχυει με τα πρωτοκολλα? Συνεχως διαβαζω οτι εξελισσονται. Μπορει να αγορασω πχ καρτα με πρωτοκολλο g(παραδειγμα) και το hub να υποστηριζει πρωτοκολλο c και να μην συνεργαζονται αρμονικα?

3. Το dekstop μηχανημα και το συνδεω μεσω ethernet με adsl modem. Τωρα που θελω να αναβαθμισω το δικτυο πως θα συνδεθει με το adsl modem?

4. Τελικα για εναν απλο χρηστη σαν εμένα το ασυρματο δικτυο δουλευει στην πράξη χωρίς ασυμβατοτητες και προβληματα ή αν θελω εύκολη εγκατασταση χωρίς προβλήματα πρέπει να παραμείνω σε ενσύρματο δίκτυο?

Δημοσ.

1.Oxi kat anagkin den xreiazetai na einai oles oi kartes kai ta access points(ap) idia apla, agorazontas ta apo thn idia etairia meioneis tis pi8anotites asimbatotitas kai exeis tin dinatotita na xrisimopoihseis eidika modes pou parousiazei ka8e etairia me skopo na exeis megaliteri taxitita epikoinonias (px nitro, turbo g ka)

2.ta protokola pou douleuoun auti thn stigmh einai ta 802.11b kai 11g me to 11a na mhn epitrepetai sthn europi (ypo anapti3i einai kai alla) mia karta poy yposthrizei 11g 8a sinde8ei se ena AP 11b rixnontas bebaia thn taxitita tis.Genika oi syskeues 11g exoun kapos mikroteri euais8isia apo tis 11b (ayto ean 8es na petixeis sindeseis megalon apostaseon alla tote 8es kai keraies e3oterikes)

3.8a pareis ena AP/router h me adsl modem epano kai ola 8a einai ok

4.ola einai diskola sthn arxi, ma8aineis siga siga kai mhn perimeis se kamia periptosi tis taxitites esto kai enos 100ariou ensirmatou diktiou

Δημοσ.

1,2.Προτεινόμενο είναι να είναι από την ίδια κατασκευάστρια εταιρία για να αποφευχθούν τυχόν ασυμβατότητες.Ο κανόνας όμως είναι ότι συσκευές οι οποίες υλοποιούνται με βάση κάποια εκδοχή του 802.11 είναι σίγουρο ότι θα συνεργάζονται μεταξύ τους,ανεξαρτήτως κατασκευαστή.

3.Το modem είναι και router ?

4.Για τη συγκεκριμένη χρήση,θα είναι αρκετά απλή και ομαλή η λειτουργία wlan.Αν το έχεις πάρει απόφαση να το κάνεις,δεν υπάρχει λόγος να κάνεις πισω.

Δημοσ.

8a pareis ena AP/router h me adsl modem epano kai ola 8a einai ok

Δεν το καταλαβα αυτο.

Πως θα γινει να χρησιμοποιω το Modem που εχω ηδη?

Δημοσ.

afou les oti sindeeis to modem me tin ethernet pou einai to provlima? Gia na katalaveis oti einai apla ta pragmata ego exo diktio metaksi 2 ipologiston me to wizard ton xp kai ola douleyoun mia xara. oi kartes einai mia asus wireless pou erxete me ti mobo kai i alli karta einai mia no name. einai 11b kai einai ligo argo alla de xreiazome megales taxitites kathos to laptop einai gia surfarisma afou olo to download ginete apo to desktop. :D

Δημοσ.

den einai anangki na kaneis access point metaksi dio ipologiston. mporeis na kaneis kai peer to peer pou xreiazonte dio aples kartes. ftina ftina. to mono pou prepei na prosekseis einai na min peraseis ta utility ton karton pou tha agoraseis kathos enoxloun to setarisma ton xp.

Δημοσ.

Εδώ μπορείς να βρεις σε πολύ καλή τιμή όλο το πακέτο. Στέλνει και Ελλάδα.

100% Εγγυημένο κατάστημα ( Εχω αγοράσει πολλά πράγματα από εκεί χωρίς κανένα πρόβλημα.) Η προσφορά ισχύει μέχρι 13-9-2004 οπότε αν σε ενδιαφέρει τσίμπα το! http://www.computergeeks.com/pix/nomorewires.html

Δημοσ.

Εδώ μπορείς να βρεις σε πολύ καλή τιμή όλο το πακέτο. Στέλνει και Ελλάδα.

100% Εγγυημένο κατάστημα ( Εχω αγοράσει πολλά πράγματα από εκεί χωρίς κανένα πρόβλημα.) Η προσφορά ισχύει μέχρι 13-9-2004 οπότε αν σε ενδιαφέρει τσίμπα το! http://www.computergeeks.com/pix/nomorewires.html

Πολυ ωραιο πακετακι!

Απλα δεν εχω αγορασει ποτε απο εξωτερικο-ουτε εχω πιστωτικη.

Δημοσ.

Πολυ ωραιο πακετακι!

Απλα δεν εχω αγορασει ποτε απο εξωτερικο-ουτε εχω πιστωτικη

Mπορείς να πάς στην Εγνατία Τράπεζα και να βγάλεις μία προπληρωμένη κάρτα μόνο με το ποσό που θέλεις π.χ 100 €.

Ετσι την χρησιμοποιείς μόνο για τη συγκεκριμένη συναλλαγή χωρίς να φοβάσαι για την ασφάλεια της συναλλαγής και χωρίς να έχεις πιστωτικά υπόλοιπα, τόκους και γενικά μπλέξιμο με τράπεζες.

Κοίτα εδώ για λεπτομέροιες http://egnatiasite.egnatiabank.gr/

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...