Προς το περιεχόμενο

Remote Connection σε SCO με Telnet

Manos.net

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στην εταιρεία που δουλεύω έχω μια DSL Static σύνδεση χρησιμοποιόντας το router του ΟΤΕ (Speedstream) και 3 servers ( 1 με windows 2000 + Terminal Server, 1 με windows 2000 το οποίο τρέχει το Telnet και ένα SCO UNIX 5.0.5. Ολα τα PCs του δικτύου έχουν Internet και πρόσβαση στου servers (στο SCO μέσω ένος Terminal Emulation πρόγραμμα (Anita))

Αυτό που θέλω είναι να συνδεθώ από τον υπολογιστή του σπιτιού μου (έχω static IP) στο SCO UNIX της εταιρείας με telnet.

O router μου έχει επιλογή και κάνω re-direct μια static ip από το Internet (με port forwording πχ την port 23 (TELNET) στην 192.168.0.xxx) σε κάποιο μηχάνημα του δικτύου μου. Το έχω κάνει με επιτυχία για τον server Windows 2000 και μπένω με telnet από το σπίτι μου. Αλλάζωντας το re-direction της πόρτας 23 στο ip του SCO Unix προσπαθησα να κάνω το ίδιο και να συνδεθώ πλέον στο Unix. Ομως δείχνει σαν να μην βρίσκει καθόλου την τοπική διεύθυνση.

Από τα λίγα που ξέρω για το SCO ειναι ότι υπάρχει ένα αρχείο /etc/hosts.equiv όπου δηλώνεις τους remote users που έχουν διακαίωμα να συνδεθούν. Δήλωσα εκεί το static ip του σπιτιού μου και το ip του router αλλά τίποτα. Οταν κάνω telnet από το σπίτι μου στο ip της εταιρείας μοιάζει σαν να μην βρίσκει καθόλου την ip και όχι σαν να μπαίνει στο SCO και λόγο permission κτλ να σε πετάει έξω.

Λογικά πρέπει κάτι επι πλέων να δηλώσω ή να βάλω στο SCO... αλλά τί?

ΣΗΜ. Το SCO δεν έχει πρόσβαση στο Internet. Ναι μεν με ping βλέπει τον router αλλά δεν το έχω σετάρει (DNS, gateway κτλ) για να βλέπει Internet.

Δημοσ.

Πρεπει να setαρεις και Gateway στο SCO, οπως και σε ποια IP να ακουει για το Telnet!

Και προς ΘΕΟΥ ΟΧΙ ΤΕLNET!!!

SSH2 !

Μιας και ειναι server μην εχεις τιποτα τρεχαματα!

Πρεπει επισης να πεις στο Router των servers να κανει forward το port του SHH σε καποιο

Port στο SCO...

Δημοσ.
Πρεπει να setαρεις και Gateway στο SCO' date=' οπως και σε ποια IP να ακουει για το Telnet!

[/quote']

Μήπως μπορείς να μου πεις πως setαρεις Gateway στο SCO? ...και τι είναι το SHH?

Δημοσ.

Απο SCO δεν ξερω πολλα, αλλα ετσι γινεται σε FreeBSD.

Το SSH ειναι κατι ανωτερο απο το Telnet και παρα πολυ ασφαλες http://www.openssh.com/

Το gateway το δηλωνεις στις ρυθμισεις της καρτας δικτυου.

Ψαξε στο Google και κατι θα βρεις για το SCO...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...