Lodar Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2004 Κύριοι κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη και εξηγούμαι... Μετά από ανεξήγητο λόγο κάηκε η μητρική μου Gigabyte GA-7N400 Pro2 (θέμα σε μελλοντικό post όπως και το πως έγινε η αντικατάσταση). Η σύνθεση του συστήματος είναι: CPU: AMD +2.500 RAM: 4 x 256MB (400Hz), H/D: 2 x 120GB SATA Western Digital σε RAID-0 K/Γ: Pixelview NFORCE 5600 256MB Tροφοδοτικό: TMP-IT (μάλλον) 420W Λ/Σ: WINDOWS-XP SP1 pro Το προβλήματα είναι: 1. ότι με το που έβαλα το καινούριο (ίδιο μοντέλο) Μ/Β πάνω και δίνω ρεύμα στο τροφοδοτικό ανοίγει ο υπολογιστής. Όταν από την άλλη θέλω να το κλείσω από το κουμπί στο κουτί μπαίνει σε suspend mode. Έχω κοιτάξει όλα τα σχετικά settings από το BIOS για άνοιγμα κλείσιμο του υπολογιστή και είναι σωστά. 2. Με το που ξεκινάει να φορτώσει τα windows μου βγάζει μήνυμα ότι δεν έκλεισαν σωστά και τι να κάνει. Αν κάνω κανονική εκκίνηση πετάει στιγμιαία μία μπλε οθόνη (δεν προλαβαίνω να δω τι γράφει, ούτε να την παγώσω) και κάνει επανεκκίνηση. Στο safe mode ξεκινάει να φορτώνει κολλάει και κάνει πάλι επανεκκίνηση. Υπόψη όλα δούλευαν κανονικά πριν. Ούτε over clocking ούτε περίεργα προγράμματα. Όλα κανονικά... Όπως είπα και πριν κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.
palawiaris Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2004 Καλά για να κλείσεις τον υπολογιστή πατάς το κουμπί από το κουτί;Νορμάλ είναι να καταστραφήκανε αρχεία των windows και να μην δουλεύει σωστά όπως γράφεις στην δεύτερη ερώτησή σου
Lodar Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2004 Όταν δεν μπαίνει καν στα windows πως θα κλείσεις το ρεύμα; Εξηγούμαι και πάλι... Όταν ανοίγω το τροφοδοτικό από το δικό του το κουμπί και όχι από το κουμπί (power button) του κουτιού αύτοματα ανοίγει και ο υπολογιστής που κανονικά δεν θα έπρεπε. Εν συνεχεία και αφού έχω το πρόβλημα με τα windows (ή ακόμα και σε dos mode) αντί να κλείσει από το power button και να κλέισει τελείως το ρεύμα όπως θα έπρεπε μπάνει σε suspend mode, όποτε και αναγκάζομαι να το κλείσω από το κουμπί του τροφοδοτικού. Τονίζω και πάλι ότι από το bios είναι ρυθμισμένο να κλέινει αμέσως.
NoD Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2004 Όταν ανοίγω το τροφοδοτικό από το δικό του το κουμπί και όχι από το κουμπί (power button) του κουτιού αύτοματα ανοίγει και ο υπολογιστής που κανονικά δεν θα έπρεπε. Το πιο πιθανό είναι να έχεις συνδέσει με αντίστροφη πολικότητα το καλώδιο του power switch πάνω στη μητρική σου.Βγάλ'το και βάλ'το ανάποδα.
Lodar Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2004 NoD το δοκίμασα και αυτό αλλά δεν άλλαξε τίποτα.
EPa Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2004 Αυτά τα προβλήματα δυστυχώς είναι μεταφυσικού τύπου. UPS τίποτα; Έχω περίπου το ίδιο πρόβλημα (ίδια συμπτώματα) και έχουν καταστραφεί 2 motherboards στη δουλειά (κατέληξα στο συμπέρασμα ότι αυτό που χαλάει είναι τα motherboards αφού άλλαξα motherboards και/η τροφοδοτικά μεταξύ μηχανημάτων). Αρχίζω να υποψιάζομαι το UPS ή γενικά το ρεύμα στην περιοχή μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.