Προς το περιεχόμενο

Βοηθείστε γιατί δίνω μάθημα!

planetman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και εγώ φοιτητής τις ίδιας σχολής.. εκτός απο το πρόγραμμα αυτό .. υπάρχουν σε αρκετά μαθήματα βιβλία τα οποία δανειζόμαστε σε τεράστιες ουρές στην αρχή κάθε 6 μήνου και τα επιστρέφουμε στο τέλος με τον ίδιο τρόπο .. Γιατί δεν έχουν λεφτά να μας δώσουν δικά μας βιβλία..... :o

Δημοσ.

Μιας και η κουβέντα είναι ανοικτή ακόμα...

Δεν ξέρω γιατί δεν άρεσε στους παλιούς συμφοιτητές σου πάντως εγώ επειδή διαβάζω καλύτερα βράδυ και μόνος μου σε ένα δωματιο δεν μου άρεσε ποτέ η βιβλιοθήκη και το νταβαντουρι που έχει εκεί.

Κατ'αρχάς, δεν αναφέρομαι στο σύνολο των συμφοιτητών μου, αλλά σε μία συγκεκριμένη ομάδα, που υπηρετούσε άλλες σκοπιμότητες, εκτός των συμφερόντων της σχολής.

Κοίτα, κι εγώ αν βλέπω άνθρωπο να κινείται γύρω μου, δεν μπορώ να διαβάσω. Γι'αυτό κι απέφευγα το διάβασμα στην βιβλιοθήκη, παρόλη την απουσία νταβαντουριου. Αντε, 2-3 φορές να πάτησα εκει. Το θέμα για μένα είναι, πως στο δεύτερο μισό των σπουδών μου, παρόλο που δεν έπαιρνα βιβλία (αντε, 3-4 να έπεσαν στα χέρια μου), παρακολουθούσα σχεδόν ανελλιπώς και ποτέ μα ποτέ δεν ένιωσα ότι δεν έχω απο πού να διαβάσω.

Το να ψάξεις για γνώση δεν μπορεί να στο επιβάλλει κανένας. Αυτός που θέλει να ψάξει θα ψάξει με ή χωρίς βιβλίο. Ο άλλος απλά θα κοιτάξει να τα πάρει ψιλοέτοιμα.

Αντιφάσκεις λίγο νομίζω με την προηγούμενη φράση σου. Το "ψιλοέτοιμα", είναι αυτό που - καλώς ή κακώς - προσπαθεί να αντικαταστήσει αυτή η τακτική. Όταν πρωτομπήκα στην σχολή, οι καθηγητές μας έλεγαν "Εδω δεν είναι σχολείο. Σας δίνουμε ερεθίσματα κι εσείς πρέπει να ψαχτείτε μόνοι σας." Κι ενώ το έλεγαν, η διδασκαλία συνεχιζόταν σε φροντιστηριακό ύφος, με αποτέλεσμα ο καθένας που βαριόταν να μπορεί να φωνάζει (όπως το ακούτε!) "Δασκαλε! Δεν το κατάλαβα. Το ξαναλέτε?". Πράγμα το οποίο απέβαινε σε βάρος των υπολοίπων σπουδαστών.

Ποιος είπε όμως ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια/ΤΕΙ δεν παίρνουν ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΑ λεφτά για να κάνουν αυτό που πρέπει? Μίζες παίζουν, όπως πάντα.

Δεν ξερω για τα Πανεπιστήμια, ή για τα άλλα ΤΕΙ της χώρας. Ξέρω μόνο για την δική μου σχολή, που υποχρηματοδοτείται με ευθύνη άλλων, με αποτέλεσμα την εφαρμογή αυτής της τακτικής ώς μόνης λύσης...

Δημοσ.

θα γενικευσω πιο πολυ.... και παραλληλα να ριξω και του τονους...για να μην δημιουργβ εντυπωσεις!

Με προβληματιζει το γεγονος οτι ...ολο και πιο πολλα ποστ απο φοιτητες...στην ελλαδα περιγραφουν καποιες δυσκολιες του συστηματος..οπου φυσικα...εχουν και αντικτυπο στις σπουδες τους...

πιστευω οτι οσο περναει ο καιρος ο συγχρονος ελληνας φοιτητης μεταλλασεται απο τον κλασικο στεροτυπο της δεκαετιας...του 70-80 που μερικες φορες απο τον υπερκομματισμο,..και την ανοργανωσια.. δεν εκανε κατι πραγματι για να αλλαξει η κατασταση...

πιστευω οσο ο καιρος περναει..οι φωνες για καλυτερη διαχειρηση σε πανεπιστημια και σε αλλα λοιπα ιδρυματα θα μεγαλωσουν..ο ελληνας φοιτητης θα ξεφυγει απο την νοοτροπια του ποτε θα κανει χορο η ΔΑΠ ΠΑΣΠ κτλ κτλ ποτε θα γινει συναυλια στο προαυλιο και ποτε θα παμε στην Μυκονο ..εκδρομη..κ

και θα αρχησει να γκρινιαζει..για τα αδεια εργαστηρια..για του χαμηλου επιπεδου σημεωσεις...για τα απαραδεκτα βιβλια..αλλα και τον υδροκεφαλισμο...των πανεπιστημιακων δαπανων. Καλος η κακος δεν εχω δει πολλους φοιτητες του Μετσοβιου πολυτεχνειου να παραπονιουντε..και δεν το λεω με κακια...για μενα ο βαθμος που ειναι τουλαχιστον εξοπλισμενο το πολυτεχνειο η το πανεπιστημιο του Ηρακλειου πρεπει να ισχυει και σε ολα τα περιφερειακα πανεπιστημια!

η λογικη του διαιρεις και βασιλευεις...εχει πιασει καλα..σε αυτο τον τομεα.. ειτε αυτο λεγετιο ΑΕΙ/ ΤΕΙ ειτε λεγεται εξοπλισμοι στο μετσοβιο και εξοπλισμοι στο πανεπιστημιο Βολου...

υποθετω και ευχομαι οτι ο ελληνας φοιτητης...θα ξυπνησει λιγο απο τον ληθαργο που εχουν φροντισει καποιοι να τον βαλουν..και θα διεκδικησει...αυτα που του ανηκουν...

και για να μην παρεξηγηθω ....η προσπαθεια αυτη κατα την γνωμη πρεπει να ειναι ανεξαρτητη κομματικων οργανωσεων και προσπαθειων.. Τα κομματα πρεπει να βγουν απο τα πανεπιστημια..αλλα μπορει να πει καποιος ωραια και πες οτι φευγουν ...θα φυγουν και απο την συγκλητο και απο τα γραφεια εκπευδαισης...μαλλον οχι..αλλα ισως γινει μια αρχη....

ελπιζω η αποψη μου...να μην θυγει προσωπα και καταστασεις...

εγω απο την μερια μου ολοκληρωνω τον κυκλο μου σαν φοιτητης και απο εδω και περα σιγουρα αφου δεν θα ανηκω στην συγκεκριμενη ομαδα..ανθρωπων δεν θα εχω το δικαιωμα να κριτικαρω και να συγκρινω η να κατακρινω!

τετοιεσ συζητησεις νομιζω παντα θα βγαζουν σε καλο ακομα και αν ανεβαινουν τα αιματα γιατι μεσα απο τετοια θεματα αρχιζει ο καθενας να ανακαλυπτει καταστασεις που οφειλε να ξερει η εχει αγνοησει....η να δει την ολη κατασταση καπως αλλιως!

Δημοσ.

Λοιπον...απανταω στα παραπανω ερωτηματα χωρις quote γιατι βαριεμαι...

Σε αυτο το τμημα επειδη φραγκα δεν παιζουν και επειδη βρισκουν ευκολες λυσεις,η λυση ηταν πολλαπλη βιβλιογραφια. Δεν παιζει συγκριση με αγγλια και οποιος το κανει αυτο μαλλον ζει σε ενα δικο του μυθοπλαστικο κοσμο (Στην αγγλια συνηθιζεται να εχουν οι φοιτητες καρτες και να μπαινοβγαινουν οπου θελουν οτι ωρα θελουν[βιβλιοθηκες εργαστηρια κλπ κλπ])

Marcus επειδη αυτη η ομάδα που λες οτι κινουνται για δικα τους συμφεροντα ειναι αυτη που νομιζω..και επειδη λες οτι το τμημα ΥΠΟ(αν ειναι δυνατον)χρηματοδοτειται...τοτε σου προτεινω (επειδη εγω το εχω ψαξει) να το ψαξεις κι εσυ λιγο..αν και νομιζω οτι δε σε ενδιαφερει πια (και καλα κανεις) μιας και απο οτι εμαθα πηρες πτυχιο...κι εδω απ'οτι φαινεται μιζες παιζουν. χωρις να θελω να θιξω κανενα... φυσικα ολα αυτα δεν πρεπει να συζητιουνται εδω μεσα γιατι δεν ειναι σωστο και για το site και για το τμημα...μια απλη απαντηση εδωσα σε οσα ειπωθηκαν. Δεν προκειται να συνεχισω την κουβέντα :)

Τελος...ρε planetman εμαθα σου στειλαν κατι σημειωσεις με pm για το μαθημα αυτο..παιζει να μου τις στειλεις κι εμενα γιατι το δινω κι εγω και θελω να περασω αυτη τη φορα? :)

Α marcus κατι τελεταιο...να επισημανω οτι στο συγκεκριμενο τμημα αν καποιοσ πιστευει οτι θα μπει μεσα..θα διαβαζει τα βιβλια που του δινουν και θα περναει τοτε καλυτερα να μεινει μακρια..Σε αυτο το τμημα και σε πολλα αλλα επισης(οπως ειναι και σωστο να γινεται και εχεισ δικιο πανω σε αυτο marcus) το τμημα πρεπει να σου δινει τα ΒΑΣΙΚΑ,και να σου δινει κινητρα για να κατσεις λιγο τον κωλο σου να μαθεις και μονος σου 5 πραγματακια ;)

Αντε και καλο πτυχιο σε ολους μας (οσους δεν εχουν παρει)

(To parapanv keimeno den einai se greeklish giati ematha oti kapoioi variountai na ta diavazoun)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...