planetman Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2004 Ένα από τα μαθήματα που δίνω τώρα το Σεπτέμβρη είναι "Θέμματα προγραμματισμού διαδικτύου". html δηλαδή και javascript κτλ. Στην 1η εξεταστική έβαλε εντελώς θεωρητικά. Για browsers, sniffers, events της javascript, cookies, κάτι για oriented language και τέτοια πράγματα. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω από πού να διαβάσω. Μπορείτε να δώσετε κανένα link για να βρω περί τέτοιων θεμάτων γιατί δεν ξέρω τί να κάνω. Έχω ψάξει αλλά τίποτα αξιόλογο. Ευχαριστώ.
Dark Angel Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2004 Λοιπόν ένα στάνταρντ site για να αρχίσεις html και για browsers είναι http://w3C.ORG, μετά μπορείς να δεις για javascript http://www.hotscripts.com/ και ένα άλλο http://webmonkey.wired.com/webmonkey/ ελπίζω να σε βοηθήσουνε, είχα και άλλα sites απλα πρέπει να ψάξω κοίτα αυτά και αν θέλεις περαιτέρω βοήθεια give a shout. Καλη επιτυχία
mindtrapper Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2004 biblia den dinoun sti sxoli pou eisai?
Godfath3r Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2004 Auto anarwth8hka kiegw mindtrapper, alla ap'oti fainetai se arketes sxoles kalytera na asxolhse monos sou kai na diavazeis apo dw kai apo kei para na anoigeis ta kakogrammena , polles fores, vivlia tous.Eutyxws den einai fainomeno pou synantietai syxna!!!!
Marcos_Aurilius Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2004 Επειδή ήμουν στην ίδια σχολή με τον planetman, να απαντήσω πως υπάγεται στο πρόγραμμα "πολλαπλής βιβλιογραφίας" (πατέντα της Ε.Ε που συν-δημιούργησε και αρχικά επιχορηγούσε το τμήμα). Κοινώς, από το 4ο εξάμηνο και πέρα, δεν δίνονται βιβλία, αλλά επιλέγονται κατάλληλοι τίτλοι και τοποθετούνται σε προσυμφωνημένες αναλογίες στην βιβλιοθήκη της σχολής, απ'όπου και πρέπει να διαβάσει ο σπουδαστής...
xaotikos Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2004 Επειδή ήμουν στην ίδια σχολή με τον planetman, να απαντήσω πως υπάγεται στο πρόγραμμα "πολλαπλής βιβλιογραφίας" (πατέντα της Ε.Ε που συν-δημιούργησε και αρχικά επιχορηγούσε το τμήμα). Κοινώς, από το 4ο εξάμηνο και πέρα, δεν δίνονται βιβλία, αλλά επιλέγονται κατάλληλοι τίτλοι και τοποθετούνται σε προσυμφωνημένες αναλογίες στην βιβλιοθήκη της σχολής, απ'όπου και πρέπει να διαβάσει ο σπουδαστής... αααα φοβερό σύστημα, εύγε!!!! δηλαδή αν κάποιος θέλει να διαβάσει το βράδυ (πάρα πολλοί το κάνουν αυτό) τι κάνει? Μάλλον χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο :evil:
predator Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2004 to noikiazoune isws? to fwtotypoun? to agorazoun? briskoune plirofories sto web? oxi oti symfwnw me ayto to systhma (pou kai sto diko mou tmhma poloi ka8igites sou lene apla ti periexetai stin ylh kai kopse to laimo sou apo pou 8a diabaseis) alla opws blepete uparxoune luseis...
mindtrapper Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2004 Luseis se problimata pou de tha eprepe na yparxoun sta Ellinika ekpaideytika idrymata. As to sundyazan ayto to systima kai me ena basiko bibliaraki...
javanidhs Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2004 συγνωμη ρε παιδια..τι εχει το συστημα ισα ισα ...στην Αγγλια ειναι η καθιερωμενη κατασταση και ποτε κανεις δεν ειχε προβλημα...απο νωρις εμαθαν ολοι να ψαχνουν στο internet ...να πηγαινουν στο μαθημα να παρουν σημειωσεις..αν δεν εβρισκαν το βιβλιο...η απλα να πηγαινουν συχνα στην βιβλιοθηκη... γενικοτερα...εδεινα και δεινουν στου μαθητες ενα σετ απο σταθερες σημειωσεις που λειτουργουν σαν οδηγος...αλλα σιγουρα δεν φτανουν παντα! και την τραγελαφικη κατασταση στην ελλαδα οπου καλος μου φιλος καταφερε να παρει..επειδη δεν περνουσε το μαθημα.... 3-4 φορες το βιβλυο δικτων του tatenbaum η 3-4 διαφορετικα βιβλια για βασεις δεδομενων γιατι απλα καθε χρονο αλλαζε και ο καθηγητης! η σπαταλη η ιδια! Και μερικα SOS θεματακια...για τον φιλο... 1. τι ειναι τα CSS και σε τι μας χρησιμευουν 2. περιεγραψε το DOM και την σχεση του με τους browser. 3. Περιεγραψε τα βασικα συστατικα μιας Server Side Texνολογιας. 4. Τι ειναι η XML και ποια η διαφορα της με την HTML. Τι γνωριζεις για την ΧΗΤΜL 5. Ερωτηση σχετικη με βασικα προτοκολα επικοινωνιας του Internet...απο το TCP/IP μεχρι το HTTP 6. ποια τα ειδη request στο HTTP ..και ποια η διαφορα τους 7. Ασκση πανω σε χρηση HTML Καλο διαβασμα!
Marcos_Aurilius Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2004 αααα φοβερό σύστημα, εύγε!!!! δηλαδή αν κάποιος θέλει να διαβάσει το βράδυ (πάρα πολλοί το κάνουν αυτό) τι κάνει? Μάλλον χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο Ακούγεσαι σαν κάποιους από τους πρώην συμφοιτητές μου, και εν μέρει έχεις δίκιο. Βέβαια αυτοί διαμαρτύρονταν για άλλους, άσχετους με το θέμα λόγους... to noikiazoune isws? to fwtotypoun? to agorazoun? briskoune plirofories sto web? Οι δύο πρώτες επιλογές δεν έπαιζαν, λόγω σχετικά μικρού συνολικού αριθμού αντιτύπων... As to sundyazan ayto to systima kai me ena basiko bibliaraki... Σαφώς και υπάρχει ένα βασικό βιβλίο στην βιβλιοθήκη σε ποσοστό 50% νομίζω, και μερικά περιφερειακά σε μικρότερα ποσοστά... στην Αγγλια ειναι η καθιερωμενη κατασταση και ποτε κανεις δεν ειχε προβλημα...απο νωρις εμαθαν ολοι να ψαχνουν στο internet Ακριβώς. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Έχουμε συνηθίσει να μας τα δίνουν όλα μασημένα, όπως στο σχολείο, και βαριόμαστε να κουνήσουμε λίγο το χεράκι μας. Προφανώς και δεν μέμφομαι τον planetman με αυτόν τον υπαινιγμό, αλλά αυτούς που κατέκριναν το εν λόγω σύστημα, αλλά απ'την άλλη δεν ενδιαφέρονταν κάν να μάθουν που βρίσκεται η βιβλιοθήκη... Κι εγώ πέρασα μέσα αυτό το σύστημα, αλλά με συνεχείς παρακολουθήσεις και λίγο (το εννοω αυτό) διάβασμα, πήρα μια χαρά πτυχίο. Τέλος πάντων, μάλλον κακά έκανα που μπήκα στην διαδικασία να απαντήσω. Απλά επειδή έτυχε να ξέρω πέντε πράγματα πάνω στο θέμα, τα ανέφερα για να λυθούν κάποιες απορίες των insomniacs. Ελπίζω να μην ανοίξει κανένα flame χωρίς λόγο, και κλειδωθεί το topic του φίλου planetman...
xaotikos Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2004 to noikiazoune isws?to fwtotypoun? to agorazoun? briskoune plirofories sto web? Εσύ τα θεωρήθεις δηλαδή αυτά λύσεις για έναν φοιτητή? Εγώ τα θεωρώ απλά ξεφτίλα. Να πρέπει δηλαδή από το 2 έτος και μετά να τρέχει κάποιος να βγάζει φωτοτυπίες ή να αγοράζει τα βιβλία του. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.
xaotikos Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2004 φίλε δεν το πάω στο flame απλή συζήτηση είναι. Το θέμα δεν είναί μονόπλευρο. Ακούγεσαι σαν κάποιους από τους πρώην συμφοιτητές μου' date=' και εν μέρει έχεις δίκιο. Βέβαια αυτοί διαμαρτύρονταν για άλλους, άσχετους με το θέμα λόγους... Παράθεση: [/quote']Δεν ξέρω γιατί δεν άρεσε στους παλιούς συμφοιτητές σου πάντως εγώ επειδή διαβάζω καλύτερα βράδυ και μόνος μου σε ένα δωματιο δεν μου άρεσε ποτέ η βιβλιοθήκη και το νταβαντουρι που έχει εκεί. Ακριβώς. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Έχουμε συνηθίσει να μας τα δίνουν όλα μασημένα, όπως στο σχολείο, και βαριόμαστε να κουνήσουμε λίγο το χεράκι μας. Δεν είναι μασημένο να σου δίνει την θεωρεία για να λύσεις προβλήματα. Μασημένο είναι να σου δίνει την λύση. Το να ψάξεις για γνώση δεν μπορεί να στο επιβάλλει κανένας. Αυτός που θέλει να ψάξει θα ψάξει με ή χωρίς βιβλίο. Ο άλλος απλά θα κοιτάξει να τα πάρει ψιλοέτοιμα.Θα μου πεις κάτσε στην παράδοση και σημείωνε ότι λέει. Συγγνώμη όμως, δεν ήξερα ότι πρέπει να κάνω στενογραφία πριν περάσω σε μια σχολή... γενικοτερα...εδεινα και δεινουν στου μαθητες ενα σετ απο σταθερες σημειωσεις που λειτουργουν σαν οδηγος...αλλα σιγουρα δεν φτανουν παντα! Είπε κανένας κάτι το διαφορετικό? Άλλο σταθερες σημειώσεις με τα βασικά (μπούσουλας δηλαδή) ώστε να έχεις μια βάση για να ψαχτείς και άλλο δεν δίνω τίποτα τα έχει η βιβλιοθήκη. Αλλά πέρα από αυτό, μην συγκρίνουμε την Αγγλία με την Ελλάδα. Ούτε το internet τους έχουμε για fast browsing ούτε τα labs ούτε τίποτα. Έχουμε αντιθέτως 1000 μύρια προβήματα. Α! και στην Αγγλία οι σπουδές είναι επι πληρωμή έτσι? Μην το ξεχνάμε αυτό... Τέσπα ίσως εμένα μου φαίνεται παρατραβηγμένο λόγο του ότι ήμουν σε μια σχολή με εντελώς διαφορετικό αντικείμενο και απαιτήσεις οπότε ίσως τα βλέπω διαφορετικά. Αφού τα παιδιά που σπούδασαν δεν το βλέπουν έτσι, δεν μου πέφτει και ιδιαίτερος λόγος. Απλά λέω την άποψή μου.
javanidhs Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2004 Είπε κανένας κάτι το διαφορετικό? Άλλο σταθερες σημειώσεις με τα βασικά (μπούσουλας δηλαδή) ώστε να έχεις μια βάση για να ψαχτείς και άλλο δεν δίνω τίποτα τα έχει η βιβλιοθήκη. Αλλά πέρα από αυτό, μην συγκρίνουμε την Αγγλία με την Ελλάδα. Ούτε το internet τους έχουμε για fast browsing ούτε τα labs ούτε τίποτα. Έχουμε αντιθέτως 1000 μύρια προβήματα. Α! και στην Αγγλία οι σπουδές είναι επι πληρωμή έτσι? Μην το ξεχνάμε αυτό... απορω γιατι σας πειραξε η αποψh του Marcu Auriliu! A επιτελους αναγνωριζουν το επιπεδο των σπουδων στην αγγλια χααχαχαχ! γιατι εγω νομιζα οτι μεχρι τωρα ειμαι παρακατιανος.... γιατι δεν εχω πτυχιο απο ελληνικο AEI! ααααχχχχ ααααχχχχχχχχχ. Οταν θελουμε τελικα..εμεις οι πτυχιουχοι απ'εξω γινομαστε οι ημιμαθεις...χωρις πολλες γνωσεις..κτλ κτλ για πολλους! Υπαρχουν ομως και στιγμες που γινομαστε αυτοι που παντα απολαμβαναν εξαιρετικων εργαστηριων...πληρωνουν κτλ κτλ κτλ.. Αποφασιστε τελικα ρε παιδια..τι ειμαστε....και ποιος φταιει τελικα...που ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ που πανε στα πανεπιστημια τα καταχραζοντε κατι παρταλια...και δυστηχως ο φοιτητης δεν εχει εργαστηρια για να δουλεψει ουτε υλικοτεχνικη υποστηριξη.... Την επομενη φορα που θα πατε στις κλαδικες για εκλογες στον πανεπιστημιο...να ριξετε την ψηφο αυτα να τα θυμαστε....η αγγλια δεν ειναι αλλωθι! στην αγγλια οι σπουδες ειναι δωρεαν αγαπητε..για σενα και για μενα και για καθε ευρωπαιο πολιτη . Το μεταπτυχιακο ειναι επι πληρωμη οπως ειναι και στην ελλαδα..και οσα δεν ειναι ..ειναι παλι επιδωτουμε απο Ε.Ε Απλα στην ελλαδα το θεμα με τα βιβλια το ξεφτιλιζουν..για να τρωνε ολοι...οι εκδοτικοι οικοι ..οι καθηγητες που για καθε μαθημα γραφουν και καμια π@π@ρια ασχετα αν ειναι καλο η οχι! και για την ουσια..του ποστ...Αν ειναι να ψαχνεις τελευταια στιγμη τι θα πεσει και τι να διαβασεις..μαλλον...ειναι καπως αργα!
xaotikos Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2004 A επιτελους αναγνωριζουν το επιπεδο των σπουδων στην αγγλια χααχαχαχ! γιατι εγω νομιζα οτι μεχρι τωρα ειμαι παρακατιανος.... γιατι δεν εχω πτυχιο απο ελληνικο AEI! ααααχχχχ ααααχχχχχχχχχ. Οταν θελουμε τελικα..εμεις οι πτυχιουχοι απ'εξω γινομαστε οι ημιμαθεις...χωρις πολλες γνωσεις..κτλ κτλ για πολλους! Υπαρχουν ομως και στιγμες που γινομαστε αυτοι που παντα απολαμβαναν εξαιρετικων εργαστηριων...πληρωνουν κτλ κτλ κτλ.. Αποφασιστε τελικα ρε παιδια..τι ειμαστε....και ποιος φταιει τελικα...που ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ που πανε στα πανεπιστημια τα καταχραζοντε κατι παρταλια...και δυστηχως ο φοιτητης δεν εχει εργαστηρια για να δουλεψει ουτε υλικοτεχνικη υποστηριξη.... Την επομενη φορα που θα πατε στις κλαδικες για εκλογες στον πανεπιστημιο...να ριξετε την ψηφο αυτα να τα θυμαστε....η αγγλια δεν ειναι αλλωθι! στην αγγλια οι σπουδες ειναι δωρεαν αγαπητε..για σενα και για μενα και για καθε ευρωπαιο πολιτη . Το μεταπτυχιακο ειναι επι πληρωμη οπως ειναι και στην ελλαδα..και οσα δεν ειναι ..ειναι παλι επιδωτουμε απο Ε.Ε Απλα στην ελλαδα το θεμα με τα βιβλια το ξεφτιλιζουν..για να τρωνε ολοι...οι εκδοτικοι οικοι ..οι καθηγητες που για καθε μαθημα γραφουν και καμια π@π@ρια ασχετα αν ειναι καλο η οχι! και για την ουσια..του ποστ...Αν ειναι να ψαχνεις τελευταια στιγμη τι θα πεσει και τι να διαβασεις..μαλλον...ειναι καπως αργα! Μάλλον με παρεξήγησες. Δυστυχώς στη Ελλάδα έχουμε την νοοτροπία του "αυτος πήγε έξω γιατί δεν μπόρεσε να περάσει εδώ" (κάτι αντίστοιχο με ΑΕΙ/ΤΕΙ).Ισχύει φυσικά σε αρκετές περιπτώσεις αλλά ισχύει και το άλλο (που για μένα είναι βασικότερο). Αυτός που πάει στο εξωτερικό για σπουδές πάει εκεί που θέλει! Στην Ελλάδα το μεγαλύτερο ποσοστό δυστυχώς πάει όπου περάσει ανεξαρτήτως προτίμησης που είναι πολύ χειρότερο από το να μην περάσει καθόλου... Έχω αρκετούς φίλους που σπούδασαν/σπουδάζουν έξω και ξέρω ότι είναι αρκετά καλοί. Δεν μπορεί ένας παρακατιανός όπως λες να είναι καλός. Είτε πάει σε ΑΕΙ, είτε σε ΤΕΙ είτε στο καλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου. Πρέπει να "τα παίρνει" και λίγο και συνήθως αυτό συμβαδίζει με το αν σου αρέσει η σχολή ή όχι. Όπως το είπες, κανένας δεν πληρώνει για BSc στην ευρωπαϊκή ένωση, είναι επιδοτούμενα (με βάση το εισόδημα). Όμως το πανεπιστήμιο χρεώνει για να παρέχει υπηρεσίες. Άσχετα αν τα παίρνει από εσένα ή από άλλους, θεωρείται επιχείρηση. Στην Ελλάδα πάλι θεωρητικά η εκπαίδευση είναι δωρεάν. Τελικά καταλήγουμε όμως να πληρώνουμε (έμεσα φυσικά) περισσότερο από το ναν ήταν επι πληρωμής (που θα είχες φυσικά και περισσότερες απαιτήσεις). Αχταρμάς δηλαδή. Ποιος είπε όμως ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια/ΤΕΙ δεν παίρνουν ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΑ λεφτά για να κάνουν αυτό που πρέπει? Μίζες παίζουν, όπως πάντα. Γιαυτό εμένα μου κάθετε άσχημα. Εκεί που έπρεπε να έχω 10 σοβαρά βιβλία με τα λεφτά που διακινούνται έχω 5 για σφαλιάρες και 1 σοβαρό.Όπως και εργαστήρια και υπολογιστές και και και... Άυτό που σχολιάζω εγώ σε σχέση με την Αγγλία είναι ότι θέλουμε δεν θέλουμε, αρέσει δεν μας αρέσει εκεί υπάρχουν υποδομές, ενώ εδώ οχι. Όσο για τα κόμματα (και καλά φοιτητικές εκλογές..κομματικές είναι) είναι ακόμα μια μάυρη τρύπα στο εκπαιδευτικό σύστημα. Και για να μην το τραβάμε άλλο. Φυσικά και αν ψάχνεις να βγάλεις 2-3 θέματα τελευταία στιγμή για να περάσεις...δεν κάνεις δουλειά (χωρίς να θέλω να στενοχωρήσω τον φίλο, όλοι τα έχουμε περάσει αυτά).
alkisg Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2004 Παιδιά σόρρυ έχω καμιά δεκαετία που τελείωσα το πανεπιστήμιο και μου φαίνεται περιέργο το να διδάσκεται κάποιος html, javascript, dom, css κτλ: για ποιο τμήμα μιλάμε? (αν δεν θέλετε να απαντήσετε δημόσια => pm).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.