Προς το περιεχόμενο

Antivirus

ggrigoros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kalispera,egkatesthsa ena antivirus to opoio legetai PANDA,einai kalo to exei xrhsimopoihsei kaneis allos???Pantos to Norton Pro 2004 to opoio eixa htan poli argo kai shmera anakalypsa oti eixan perasei kai dyo TROJAN tous opoious anakalypse ek ton usteron to Norton.Kserei kaneis kanena kalitero antivirus?Exo kai to Rav8 antivirus alla den to exo egkatasthsei giati den ksero an aksizei... Exei kaneis ipopsi tou kanena poli kalo..?

Δημοσ.

Ki egw psaxnw gia antivirus. Exw to Norton 2002 to opoio pleon einai gia petama kai leigei kiolas se kana mhna! Mporei kapoios na proteinei ena KALO,sxetika ELAFRY kai DWREAN antivirus na kanw thn douleia mou?

Apo oti eida apo ena search pou ekana to Kasperspy,to F-Secure kai to NOD 32 proteinete oi perissoteroi. Poia apo afta einai dwrean kai exei syxna virus updates???

Δημοσ.

1.δωρεαν ειναι το http://www.free-av.com/

και μια προηγουμενη εκδοση kaspersky (oxi h 5) που δεν ξερω απο που κατεβαινει.

2. το αν ειναι αργό ή ελαφρύ ή σου άφησε να περάσουν 2 τρογιαν χωρις να σε ειδοποιησει εχει σχεση με τις ρυθμισεις. αν ενεργοποιησεις το real time protection που έχουν ολα τα αντιστοιχα προγράμματα, προφανώς θα νιώσεις οτι το μηχανιμα ειναι αργό. όχι αντικειμενικά αργό,

αλλα πιό αργό απο οτι ηταν οταν δεν ειχες κανενα αντι βαιρους εγκατεστημένο. αυτη ειναι η τιμη που πληρωνεις για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.

οταν ενεργοποιεις το full protection, προσεχε τι κανει:

σκαναρει

-φυσικα σε οτιδηποτε κανεις διπλο κλικ για να το τρέξεις

-σε οτιδηποτε ανοιγεις μεσω αλλης εφαρμογης (file/open apo to word, elegxei to doc πριν το εμφανισει)

-σε οτιδηποτε κατεβαζεις με download

-στα mail kai ta attachment τους, οσα λαμβανεις και οσα στέλνεις

-οταν "ανοιγεις" για να δεις τα περιεχόμενα ενος folder με τον explorer ή οποιο file manager, σαρώνονται τα περιεχόμενα αρχεια (ανοιξε ενα φολντερ με 5000 μικρα αρχεία απο download και πηγαινε για καφέ γιατι θα αργήηηηηησειιιι)

-οταν τα ελεγχομενα αρχεια ειναι συμπιεσμένα, το antivirus τα αποσυμπιέζει υπογείως για να ελεγξει τα περιεχόμενα, (αν ειναι συμβατο με το compression utility) . φαντασου τα προηγουμενα 5000 αρχεια να είναι zipakia των 50Mb. νυχτωσαμε.

-επιπροσθετα, μετα την εγκατασταση τα περισσοτερα σου φτιαχνουν τα scheduled scans, δηλ. προγραμματισμένες εργασίες που σκαναρουν ολους τους δισκους, καθε πρωί, ή καθε χ μερες, ή αμεσως μετα το boot.

γιατι όλα αυτά? γιατι απλά να εχεις 100% προστασία. τον κατασκευαστή του προγράμματος, το μονο που τον ενδιαφέρει ειναι να μη βγεις εσυ δημοσίως στα φορουμ και να λες "εβαλα το Χ, αλλα δεν ανιχνευσε 2 ιους (απο τους 100 που ειχα)". Δεν τον ενδιαφέρει αν οταν ενεργοποιήται η προστασία, εσυ θα πας σε άλλο φορουμ και θα ρωτας "εχω εναν πεντιουμ στα 3.0 Ghz και πηγαινει σαν σέλερον στα 500. μηπως εχω ελλατωματικες μνημες? να αλλαξω σκληρό? πως κανουμε οβερκλοκ?"

*εγω προσωπικά δεν ειμαι διαθετιμενος να την πληρώσω, και δεν το ενεργοποιώ. προτιμώ να ειμαι πιο υπέυθυνος στο τι τρέχω.

Οχι στο τι κατεβάζω: οταν κανω ενα download σκανάρω μονο το συγκεκριμένο αρχείο που κατέβασα. και αν κολήσω ιο δεν τα φωρτώνω στον κατασκευαστή - αφού δεν ακολουθώ τις δικές του συστάσεις βεβαια.

και ενεργοποιώ μονο το email protection επειδη εκει μπορει να τρεξει καποιο attachment χωρις δικη μου πρωτοβουλία.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...