Προς το περιεχόμενο

Υπερθερμανση Επεξεργαστη

agiosall~

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον θα ηθελα να σας πω εν απροβλημα που εχει το pc ενος

φιλου μου...

Οταν ανοιγει το PC και βαζει καποιο παιχνιδι να παιξει μετα απο λιγο

κανει ενα θορυβο απο το ηχειο της κεντρικης μοναδας.

To ειχα ανοιξει να το καθαρισω καποια στιγμη μηπως και ειχε καποιο

προβλημα με τη σκονη στα ανεμιστιρακια η τροφοδοτικο

(δεν ειχα καταλαβει ακομα οτι ο ηχος εβγαινε απο το ηχειο) αλλα τιποτα

το εστειλε στην εταιρια απο οπου το πηρε (νομιζω Oneway) επισης τιποτα

μαλιστα εκει του ειπαν οτι δεν εχει κανενα προβλημα.

Ομως σημερα που το κοιταξα ειδα στ Bios οτι εχει ενεργοποιηθει μια

επιλογη ωστε οταν η CPU φτανει τους 60c να κανει αυτον τον χαρακτηριστικο ηχο...

Ειναι ενταξει η επιλογη αυτη ή να την απενεργοποιησω

Να πω οτι η CPU ειναι στα 2,6 και η ψυκτρα ειναι η default (στανταρ)

Δημοσ.

Se prwth fash kalo einai na baleis alla duo anemisthrakia (ena mprosta, ena pisw gia na dhmiourgh8ei kalh roh aera). Deuteron kalo 8a htan na anebaseis apo to BIOS thn 8ermokrasia pou se eidopoihei, nomizw 70 ba8moi einai kaloi kai an exei ru8misei na kleinei automata to pc otan to CPU ftasei stous 75 ba8mous.

Bebaia me ta anemistarakia pou 8a baleis kai se paixnidia akoma den 8a sou anebazei panw apo 60 pote, alla leme twra...

Δημοσ.

Ξερεις πιο ειναι το θεμα οτι δεν βλεπω το λογο να φταινε τα ανεμιστιρακια απο την

στιγμη που πριν απο λιγο καιρο λειτουργουσε κανονικα...

Αυτο για την θερμοκρασια σιγουρα να την ανεβασω μην καει γιατι δεν ειναι δικο

μου και θα πρεπει μετα να αναλαβω ευθυνες τις οποιες αυτην την στιγμη η τσεπη

μου δεν αντεχει

Δημοσ.

Den uparxei 8ema na kaei. Egw exw ena P4 sta 2.66GHz kai otan paizw paixnidia anebainei stous 59.5 ba8mous. kai exw balei mia Cooler Master Aero II (bebaia trexei se silent mode).

An 8eleis mhn to baleis stous 70 bale to stous 65, den nomizw oti 8a ftasei pote panw apo 65, ektos kai an exei problhma.

Mia fora, kata la8os, ebgala to sklhro tou kai kophke to kalwdio tou fan ths cpu.

Doulepse gia panw apo mish wra etsi, epaikse kai paixnidi kiolas, kai anebhke stous 75 ba8mous wspou ekleise to PC to BIOS, logw tou setting.

Apo tote exei perasei enas xronos kai douleuei rolo'i'. Ennoeitai oti sunedesa pali to kalwdio tou fan.... :D

Δημοσ.

Εγώ σας περνάω όλους! Έχω το ρεκόρ! Λοιπόν, όταν παίζω παιχνίδια τύπου Unreal και Doom ή όταν συμπιέζω DivX, τώρα το καλοκαίρι, η cpu (P4 2,4GHz) συνήθως λειτουργεί στους 67 βαθμούς! Στιγμιαία φτάνει και στους 70!! Με την ψύκτρα της Intel και με δύο ανεμιστηράκια στο κουτί! Αλλά κανένα απολύτως πρόβλημα με τον επεξεργαστή, για πάνω από 1,5 χρόνο τώρα.

Τι να πω, ίσως είναι μη πραγματική η ένδειξη, αλλά αυτό λένε όλα τα προγράμματα που έχω χρησιμοποιήσει.

Σε ηρεμία (idle) η θερμοκρασία της cpu είναι 48-51 βαθμούς (ανάλογα με τη θερμοκρασία του δωματίου).

Δημοσ.

Σιγά! Εγώ μια φορά τον έβαλα να δουλεύει χωρίς ανεμιστήρα και έφτασε εώς 75 βαθμούς. Μετά φυσικά έβαλα το φαν να δουλεύει για να μην τον κάψω (Π4 2,6). Να μην πω και για τον δίσκο που χτύπησε 66 βαθμούς κατα τη διαδικασία dvd encoding!

Από ότι ξέρω όμως οι pentium έχουν σύστημα προστασίας. όταν ανεβαίνει πολύ η θερμοκρασία σταματάνε να δουλεύουν. Ένα σιτε είχα κάνει μάλιστα και τεστ. Αν ο πυρήνας σου είναι prescott νομίζω ότι οι θερμοκρασίες σου είναι φυσιολογικές για τέτοια εποχή.

Δημοσ.
...τώρα το καλοκαίρι, η cpu (P4 2,4GHz) συνήθως λειτουργεί στους 67 βαθμούς! Στιγμιαία φτάνει και στους 70!! Με την ψύκτρα της Intel και με δύο ανεμιστηράκια στο κουτί! ... Σε ηρεμία (idle) η θερμοκρασία της cpu είναι 48-51 βαθμούς (ανάλογα με τη θερμοκρασία του δωματίου).

Τα idle temps σου είναι πολύ μεγάλα για Northwood, ακόμη και καλοκαίρι, ακόμη και με τη stock ψύκτρα. Αν την έβγαζες, την καθάριζες και πριν την ξαναβάλεις 2 σταγονίτσες Arctic Silver? (Την ψύκτρα...) Αν δεν το έχεις ξανακάνει όμως, άστο καλύτερα!

Δημοσ.

Το επόμενο καλύτερο. Σε ένα μαγαζί ηλεκτρονικών (ούτε τέτοιο υπάρχει?) θα ζητήσεις θερμοαγώγιμη πάστα με όσο το δυνατόν πιο μεγάλη περιεκτικότητα σε άργυρο (ασήμι)

Δημοσ.

Καλή φαίνεται, αλλά χαμηλό CFM ρε γμτ...Από την άλλη δείχνει να είναι full χάλκινη. agiosall~, πόσταρε τις νέες θερμοκρασίες, OK?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...