Προς το περιεχόμενο

DOOM 3 ΚΑΙ 5.1 ΗΧΟΣ

myrmidon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα πρόβλημα όσον αφορά τον 5.1 ήχο στο DOOM 3.

Παρότι έχω 5.1 ηχεία(creative),την audigy player,όλους τους τελευταίους drivers και αφού έχω βάλει,μέσα από τα windows,την ρύθμιση για 5.1 ηχεία(όπως λέει και το manual),ήχο 5.1 δεν έχω.Βέβαια ακούγεται ο ήχος από όλα τα ηχεία αλλά δεν διαχωρίζεται σε πραγματικό 5.1.

Διάβασα όλα τα post που υπάρχουν για το doom 3 και παρατήρησα ότι και άλλοι χρήστες έχουν παρόμοιο πρόβλημα αλλά δεν είδα κάποια λύση.

Μέσα στις ρυθμίσεις του παιχνιδιού στον ήχο μου βγάζει μόνο αν θέλω να έχω ή όχι surround ήχο.Υπάρχει κάποια άλλη ρύθμιση που δεν έχω προσέξει?

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Στο Control Panel ( στα Windows όπως καταλαβαίνεις ) , πας στο Sounds & Multimedia , και στα Speakers βάζεις 5.1 Desktop Speakers.

Έπειτα ρυθμίζεις και το Doom III ( στα Options ) για Surround Sound & 5.1 Speakers και είσαι ok.

Δημοσ.

Στο control panel κάτω από το sound and multimedia,έχω ήδη διαλέξει 5.1 σύστημα.

Τώρα στο DOOM 3 κάτω από τα options-system-sound options,το μόνο που μου βγάζει είναι surround sound με την επιλογή yes or no.

Εκτός από το surround sound υπάρχουν και άλλες επιλογές?

Μήπως έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα ηχεία που έχω είναι συνδεδεμένα σε αποδικωποιητή(creative).

Δημοσ.

Το surround sound option είναι για 5.1 ήχο. Το ενεργοποιείς προφανώς, όπως και την επιλογή 5.1 από το sound & multimedia του control panel. Αν όμως έχεις συνδέσει τα ηχεία σου με το digital out της κάρτας, και χρησιμοποιείς dolby digital decoder, δεν θα μπορέσεις να έχεις 5.1 παρά μόνο stereo. Ο μόνος τρόπος για να έχεις 5.1 ήχο μέσω digital σύνδεσης είναι είτε με συνδυασμό nforce chipset και dolby digital decoder, είτε με creative κάρτα και ηχεία που δέχονται το 4pin βυσματάκι της creative.

Δημοσ.

Αποσύνδεσα το digital out της κάρτας και σύνδεσα τα ηχεία στο line out και rear out της κάρτας.Το πρόβλημα τώρα είναι ότι μπορώ να έχω 4.1(δηλ. τα δύο μπροστά τα δύο πίσω και το woofer)αλλά όχι το κεντρικό μπροστά.

Το dolby digital decoder που έχω έχει 3 επιλογές,Για music για movie και για stereo/fourpoint.Αν βάλω την επιλογή στο τρίτο έχω 4.1.Αν βάλω την επιλογή ή στο πρώτο ή στο δεύτερο παίζουν μεν όλα τα ηχεία αλλά όλα το ίδιο(δεν διακρίνεις δηλ. αν ο ήχος έρχεται από μπροστα ή πίσω).

Το dolby digital decoder που έχω είναι της creative(είναι αρκετά παλιό.Ουσιαστικά είναι το πρώτο set ηχείων 5.1 με dolby digital decoder,που έβγαλε η creative).

Επειδή έχω nforce chipset(nforce3-250) και dolby digital decoder,μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις τον τρόπο που μπορώ να έχω5.1 ήχο μέσω digital σύνδεσης.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Το nforce3 νομίζω δεν έχει soundstorm. Κοινώς δε κάνει real time encoding σε dolby digital, οπότε είσαι άτυχος. Τα nforce1 και 2 είχαν αυτή τη δυνατότητα.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ti hxeia exeis?An exeis ta Creative Inspire 5700,kane to ekshs.Isxuei gia ola ta paixnidia me hxo surround.

1on)Apenergopoihse ka8e eidous effect apo to EAX Control Panel

2on)Enwse me ta analogika kalwdia(prasino-front black-rear) thn karta hxou me ton enisxyth.

3on)Enwse me to pshfiako kalwdio(Digital Din) ta hxeia me th karta hxou.

4on)Telos epele3e sta hxeia thn epilogh FourPoint/5.1 Din kai ws eisodo to Digital Din

Pleon einai ola etoima na apolauseis 5.1 hxo!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...