Προς το περιεχόμενο

Serial ATA..Μου 'χεις κάνει τη ζωή μου κολαση....!

perizepa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

auto einai to kako. oti den mpainoun kan ta windows XP kai as exo balei to jumper tou allou sklirou diskou me ta win95 os slave.3erei kaneis ti 8a mporousa na kano gi auto?

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Χαίρετε παίδες...Ίδια προβλήματα κι εγώ κι απ'ότι φαίνεται μόνο εδώ θα βρω τη λύση!

Έχουμε και λέμε: Αγόρασα μεταχειρισμένο ένα pc με Asus P4S8X το οποίο είχε απ'τη μάνα του δύο Serial ATA connectors, άρα δεν χρειάστηκε να πάρω Serial ATA controller.

Πήρα επίσης ένα Seagate 80άρι Serial ATA-II και κλασικά ούτε εμένα τον αναγνωρίζει.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω άλλο δίσκο, άρα δεν μπορώ καν να κάνω Install τα Windows - πρέπει να τα κάνω Install στον Seagate.

Αφού λοιπόν ανοίγω το pc και διαβάζει το cd των XP από το DVD drive, φτάνουμε στο setup, πατάω enter και μου λέει ότι δεν έχω κανέναν δίσκο εγκατεστημένο. Το παράξενο είναι ότι ψάχνοντας, μπήκα και στο menu του motherboard για να κάνω RAID κι εκεί τον βλέπει!

Anyway, απ'ότι θα έχετε καταλάβει είμαι ψιλοάσχετος με τα pc και δυστυχώς από αυτά που έχετε πει παραπάνω δεν κατάφερα να βγάλω άκρη..Μπορεί κανείς να μου πει τι να κάνω;

Υ.Γ.: Το cd του motherboard δεν το έχω...

Υ.Γ.2: Αν ξέχασα να αναφέρω κάποια χρήσιμη πληροφορία πείτε μου και θα την post-άρω..

Thanks!

Δημοσ.

Βρες το μοντέλο της μητρικής και ψάξε στο site της.

Αν δεν το ξέρεις, όταν ανοίγεις τον υπολογιστή πιθανόν να στο λέει κάπου, ή στην οθόνη που δείχνει επεξεργαστή και μνήμη, κάπου έχει και τον κωδικό του BIOS. Από εκεί μπορείς να βρεις ακριβώς ποια έχεις.

Δημοσ.

Το ακριβές μοντέλο της μητρικής το έχω βρει κι έχω κάνει στην κυριολεξία φύλλο και φτερό το site της Asus, αλλά δεν βρήκα τίποτα...Βρήκα και το manual το οποίο λέει ξεκάθαρα ότι μπορείς να βάλεις ένα Serial ATA δίσκο χωρίς προβλήματα. Επίσης, έκανα restore τα factory defaults του BIOS μήπως και είχε κάνει κάποια πατάτα ο προηγούμενος κάτοχος της μητρικής, αλλά και πάλι τίποτα...Καμιά πρόταση;

Υ.Γ.: Θα δοκιμάσω να κάνω και update το BIOS μήπως γίνει τίποτα..(αν και φοβάμαι λίγο:Ρ)

Δημοσ.

Δεν ειναι θεμα BIOS. Eιναι θεμα Windows, και εκει, πρεπει να βαλεις το driver του Sata Controller, οταν ξεκιναει η εγκατασταση (στις πρωτες οθονες που ειναι μπλε πατωντας το F6)

Δημοσ.

Κατ'αρχήν, thanks που ασχολείστε ρε παιδιά, γιατί πραγματικά έχω πήξει...

@ StavrosD: Η μητρική μου είναι Asus P4S8X και το chip-ακι Sata είναι ένα Promise Sata 150 PDC20376. Thanks!

@ victz: Ρε γαμώτο, το δοκίμασα κι αυτό, όπως είχε πει κι ο Perizepa (αν θυμάμαι καλά το nick:P) και δεν πιάνει...Όταν πατάω το F6 και βάζω το floppy με τους drivers, μου βγάζει ένα error στο line 18 αν θυμάμαι καλά...(δεν έχω το άλλο pc μπροστά μου:/)

Έλεος...σκέφτομαι να πάω να πάρω έναν IDE δίσκο να ξεμπερδεύω...

Δημοσ.

Guys, λυθηκε, σας ευχαριστω ολους που ασχοληθηκατε.

Τελικα, βρηκα το cd της μητρικης απο αυτον που μου την πουλησε, βρηκα εκει μεσα τους σωστους drivers για τον serial ata controller και επιτελους το pc δουλευει;)

Thanks!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Γεια χαρα και χρονια πολλα σε ολους,

ειχα ενα samsung sata κε δουλευε μια χαρα,

αγορασα ενα seagate baracuda 7200.10 320Gig κε θελω να αντικαταστησω το παλιο,

στο bios αναγνοριζεται κανονικα ο νεος δισκος αλλα to pc de kani boot το cd των windows,

βγαζει κανονικα το μινιμα "press any button to boot from cd"

οκ, μετα βγαζει "το συστημα ελεγχει τις παραμετρους του υπολογιστης σας"

κε μετα μενει στη μαυρη οθονη κολαει εκει δηλαδη δεν σινεχιζει να διαβασει απο το cd,

το οποιο ειναι δοκιμασμενο οτι δουλευει( το δοκιμαζο με σινδεμενο το παλιο το δισκο κε bootαρει )

Η μητρικη ειναι μια asrock p4i48

Δημοσ.

Επισης να προσθεσω οτι στο bioς αναγνοριζετε σα σκληρος δισκος με ονομα το κοδικο του model ενω ο παλιος μου δισκος ενας samsung στο βιος αναγνωριζετε κανονικα με το ονομα κε μοδελο του δισκου

Το ιδιο κε στα windows το διαβαζει, παλι μονο το κοδικο(πχ δε μοθ λει οτι ειναι seagate κτλ) μπορο να αποθηκευσω δεδοπμενα κτλ αλλα δε μπορω να εγκαταστησω επανω του τα windows. εχω την υποπσια οτι κατι χρεαιαζετε επιπλεον για να γινει αυτο

thanks in advance

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...