drm Δημοσ. 28 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2004 Μία απλή ερώτηση, υπάρχει κάποιος τρόπος να ελέξω άν μία συγκεκριμένη μάρκα ή κάποια χύμα CD είναι καλής ποιότητας ή έστω τι ποιότητας είναι ?? Φυσικά δεν εννοώ να πάρω 100 Δισκάκια και να τα γράψω όλα και μετά να δω τι γίνεται, αλλά δεν θα είχα πρόβλημα να θυσιάσω 5-10 δισκάκια για την δοκιμή. Δεν θα ήθελα απάντησεις του τύπου "μην αγοράζεις χύμα" ή η τάδε μάρκα είναι καλύτερη... Ευχριστώ πολύ.
javanidhs Δημοσ. 28 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2004 ο συνηθης τροπος εναι να τα μετρησεις με αναλογα προγραμματα για να δεις ποσοστα λαθων..κτλ αλλα και τις αυξομειωσεις σε ταχυτητα..κατα την αναγνωστη...τετοια εργαλεια ειναι το NERO CD DVD speed για ακομα καλυτερα αποτελεσματα και ερευνα μπορεις να χρησιμοποιησεις ειδικα εργαλεια της LiteOn. Δυστηχως απαιτειται και η υπαρξη ενως LiteOn writer μιας και ειναι τα μονοα που διαβαζουν με ειδικο τροπο και μπορουν να χρησιμοποιησουν τις εφαρμογες αυτες. Ουσιαστικα ειναι μια κυρια το λεγομενο KPROBE. σε πολλα forum χρηστες αλλων συσκευων χρησιμοποιουν ενα LiteOn writer και τα μετραωε για ποσοστα λαθων... Με αυτο το εργαλειο μπορεις να δεις..κατα ποσο ποιοτικο ειναι το δισκακι...σε συνδιοασμο με την ποιοτητα εγγραφης που κανει η συσκευη σου σε αυτον τον τυπο. Γενικα ισχυει ο νομος οτι δεν υπαρχουν παντα τελεια δισκακια..ακομα και καλες μαρκες μπορουν να παραγουν σειρες που ποιοτικα ειναι κακιστες...βεβαια προσπαθουν τετοια φαινομενα να τα αποφευγουν...οσο χειροτερη η εταιριαι τοσο πιο συχνο το φαινομενο ειναι. μετα απο ερευνα με τα συγκεκριμενα εργαλεια μπορεις..να δεις πιο ειναι πιο καταλληλο για το writer σου..αν δεν εχεις εσυ ενα LiteOn ισως εχει ενας φιλος..πηγαιε εκει και μετρησε την ποιοτητα εγγραφς... αν δεν εχει τυχει (αμφιβαλλω) να εχεις δει πως ειναι τα αποτελεσματα των μετρησεων μπορεις να δεις εδω http://www.scit.wlv.ac.uk/~c9922394/kprobe/nec35000prodisk048x.PNG οπου τεσταρα χθεσ σε την οποιτητα εγγραφης καποιου φτηνου DVD στο νεο NEC3500 Που πειρε ενας φιλος. με τετοια στοιχεια μπορεις ανετα να κρινεις αν ειναι ...δισκακι ειναι καλο η κακο ή αν η συσκευη σου δεν το γραφει σωστα (περιπτωσεις που μερικα drive δεν αρεσκοντε σε συγκεκριμενους τυπους) http://www.scit.wlv.ac.uk/~c9922394/kprobe/DataWriteScan.JPG Aυτο ηταν το πρωτο μου scan με το KPROBE οταν το εμαθα και εγω...και μου ελυσε την απορια τελικα γιατι εκεινα τα DVD-R datawrite που επερνα δεν παιζανε καθολου και δεν τα διαβαζε κανεις.... νομιζω οτι ο παραπανω τροπος ειναι ο καλυτερος για να μαθεις ποια δισκακια ειναι ποιοτικα και τι ταιριαζει στο Writer σου! ελπιζω να μην κουρασα!
billpeppas Δημοσ. 28 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2004 Εκτός από τα LiteOn tools , υπάρχουν και τα τέστ που έχει η Plextor στα Plextools Professional ( αλλά απαιτείται Plextor PlexWriter Premium ). Γενικώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Nero CD/DVD Speed , το GPBench ( για ταχύτητα ανάγνωσης ) , το CD Bench32 ( από ZD Labs αν θυμάμαι καλά ).
drm Δημοσ. 29 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2004 Παιδιά ευχαριστώ πολύ. Αυτήν την στιγμή χρησιμοποιώ το Nero CD/DVD Speed, καθώς θα ήθελα να δώ την ποιότητα της εγγραφής σε σχέση με το δικό μου Drive, οπότε δεν έχει νόημα να χρησιμοποιήσω tools για συγκεκριμένα Drivers...
billpeppas Δημοσ. 29 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2004 "Drivers..." Φυσικά εννοείς drives και όχι drivers.
drm Δημοσ. 29 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2004 Και έλεγα ότι κάτι δεν μου πάει καλά ρε γμτ...
JimBs Δημοσ. 29 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2004 To Plextor 712 DVD-RW δεν υποστηρίζει τέτοιες λειτουργίες;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.