peterp@n^ Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2004 ΟΛΕΣ οι ταινίες έχουν κάτι να προσφέρουν. Αν κάποια ταινία δεν είχε κάτι να προσφέρει, δεν θα γυριζόταν ποτέ. exete dikio an mia tainia den exei na prosferei tipota tote den tha gyrizotan! Paidia arxikos stoxos kathe paragwgis einai ta xrimata. Epeita erxetai i koinwniki prosfora.. Ta simerina blockbusters alla kai alles paragwges ston bomo tou xrimatos pareklinoun apo tin ennoia tis texnis kai den prosferoun "panta" kati ston theati. Diafwnw teleiws me tin entiposi pou leei oti: an kapoia tainia den eixe na prosferei tpt den tha gyrizotan pote. Eksallou pera apo ta parapano, apoklioume to symperasma tis apopeiras mias tainias na prosferei kati pou sto telos na min katafere?? An kanw lathos, tote isws ta terastia posa pou spatalountai apo tis kinimatografikes etairies ofeilontai se mia prospatheia eusiniditwn anthrwpwn --mias swstis paideias sto xwro tis texnis-- gia koinoniki prosfora kai anadeiksi tis texnis sto euritero koinoniko synolo. Mporei kai na kanw lathos, min pareksigiomaste..
konnak Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2004 peterp@n^, το ίδιο εννοώ και εγώ, απλά δεν κατάλαβες το σαρκαστικό στυλ του ποστ μου. Δεν εννοούσα ότι όλες οι ταινίες είναι έργα τέχνης. Ή ότι όλες οι ταινίες έχουν κάποιο ελάχιστο μήνυμα, κτλ κτλ. Εννοούσα ότι γυρίζονται ώστε να προσφέρουν κάτι, πολλές φορές συγκεκριμένο, σε ένα επίσης συγκεκριμένο κοινό, στο οποίο δεν ανήκω, και γι' αυτό μου φαίνεται τελείως αδικαιολόγητη η ύπαρξή τους. Π.χ. το Van Helsing, το xXx, και ολόκληρη η λαίλαπα του σύγχρονου Hollywood (μιλάμε για ποσοστό γύρω στο 80% των ταινιών που παράγει η αμερικάνικη βιομηχανία κινηματογράφου), απευθύνονται κυρίως στο νεανικό αμερικανικό κοινό, το πρότυπο πάω σινεμά με την κοκα-κόλα μου, το ποπ κορν μου, να δω αίμα, καταδιώξεις, τρομοκράτες, πατριώτες-ήρωες, σούπερ ντούπερ πράκτορες, κακούς ρώσους/ιρακινούς/παλαιστίνιους/you-name-it, κτλ κτλ. και του προσφέρουν πράγματα που έχει ανάγκη (πριν τουλάχιστον την 11/9): πράγματα που θέλουν για να συνθέτουν την ψυχοσύνθεση του νέου αμερικανού ή απλά πράγματα που θέλει να δει ο νέος αμερικάνος. Το τι σου προσφέρεται είναι ανάλογο του τι θέλει να δει η πλειοψηφία (ακόμα για τις ΗΠΑ μιλάω). Δεν έχει νόημα να επεκταθώ, καταλαβαίνεις τι εννοώ. Το δυστύχημα είναι ότι παράγονται τέτοια σκουπίδια, και με τεράστια ποσά, και δεν βρίσκουν τον δρόμο των αιθουσών πολύ καλά σενάρια και πολύ ταλαντούχοι άνθρωποι. Και μέσα σ' όλα αυτά, ο χορός των αχρείαστων sequel, ή το "και από τη μύγα ξύγκι" (δες τόπικ του Τ4). Α, και σαφώς έχουν να προσφέρουν πολλά εκατομμύρια $ στους παραγωγούς τους, όπως κάποιος προείπε.
Fozzy Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2004 "29 Palms" Στα ελληνικά "29 Φοίνικες" ΜΗΝ ΤΗ ΔΕΙΤΕ ΠΟΤΕ!!!
peterp@n^ Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2004 Εννοούσα ότι γυρίζονται ώστε να προσφέρουν κάτι, πολλές φορές συγκεκριμένο, σε ένα επίσης συγκεκριμένο κοινό Oi perissoteres apo autes tis tainies gia tis opoies milame, nai, anaferontai opws eipes se sigkekrimeno target group.. Einai to group auto twn neoterwn atomwn pou tha gemisei tis aithouses kai tha anevasei ta box office!! Oso gia to skopo pou exoun oi tainies na diamorfosoun tin psixosynthesi tou neou amerikanou, isws na isxuei.. Alla auto den exei na kanei me tin prosfora tis kathe tainias ws antiprosopos tis 7hs texnis. (auto einai enas apoteros skopos)
peterp@n^ Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2004 Na pw kai egw twra mia tainia pou vrika apokroustiki?? "The Stepford Wives" makria!!
konnak Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2004 Alla auto den exei na kanei me tin prosfora tis kathe tainias ws antiprosopos tis 7hs texnis. Μα δεν διαφωνώ. Απλά, θεώρησα ότι ο topic-starter δεν εννοούσε την προσφορά μιας ταινίας ως αντιπρόσωπο της 7ης τέχνης (που πλέον, αν μιλάμε για αμερικάνικες παραγωγές, είναι η μειοψηφία), αλλά το γενίκευσα. Γι' αυτό στο προηγούμενο ποστ διευκρίνησα τι εννοούσα (τι να προσφέρει και σε ποιον).
peterp@n^ Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2004 Apla ksereis ti ginetai? Xrisimopoioume ton oro "prosfora" me diaforetiko tropo. Egw san "prosfora" tis tainias ws texni ston theati (se emas diladi), kai esy san "prosfora" anagkaias thematologias pros enan amerikano theati pou exei anagki apo "την κοκα-κόλα μου, το ποπ κορν μου, να δω αίμα, καταδιώξεις, τρομοκράτες, πατριώτες-ήρωες, σούπερ ντούπερ πράκτορες, κακούς ρώσους/ιρακινούς/παλαιστίνιους/you-name-it, κτλ κτλ" opws aneferes poio panw.. Nai, ston amerikano pou perimenei auta, tou ta prosferei.. simfwnw mazi sou. Alla se emas?? San elliniko koino pou den exoume anagki apo ta idia pragmata ti prosferei?? kai nomizw pws o topic-starter anaferotan stin prosfora mias tainias se emas..
adi32 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2004 Αμελι 2 ωρες χαμενες απο τη ζωη της λαμπας 2 ωρες χωρις να συμβαινει σχεδον τιποτα και καλα κουλτουριαρικο πρωτοτυπο σεναριο που σε βαζει σε κλιμα Παρισιου αλλα τιποτα παραπανω
Godfath3r Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2004 adi32, diafwnw, emena mou arese h tainia.Kai mou edwse kt.Estw to na katsw na skeftw, "ti skata exei o ka8enas sto myalo tou".Den 8ymamai pantws na exw dei tainia pou na mhn mou exei prosferei tpt...Isws to 'The Son", h opoia tainia htan gallikhs paragwghs (nomizw) kai gyrize gyrw apo enan ksylourgo...Apolytws tpt den mou edwse mias kai eixe adiaforo (se opoiondhpote, nomizw) senario!!
sash Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2004 η ακριβώς αντίθετη λίστα είναι γνωστή? δηλαδή ταινίες που με πολύ μικρό budget κάνατε δυσανάλογα μεγάλες εισπράξεις?
mindtrapper Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2004 mia tha einai to blair witch project sigoura... isos kai i noumero 1...
Godfath3r Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2004 sash, mallon 8a prepei na anoikseis kainourio topic giauto pou rwtas...
konnak Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2004 Ε ρε adi32, τρέλανέ μας... Ζητώ από τους mod να κλειδώσουν το τόπικ, μ' αυτά που ακούμε...Έλεος, που δεν έχει να προσφέρει τίποτα το Αμελί! ρε παιδιά, πέρα από το προσωπικό σας, καλό ή κακό, γούστο, προσπαθείτε να μην προκαλείτε αντιδράσεις. Δηλαδή, στον κύκλο σου adi32 να φανταστώ ότι όλοι θεωρούν το ίδιο ανούσιο το Αμελί;Εντάξει, κάποιος στη συνέχεια θα προτείνει το Mulholand Dr. ή το Χαμένοι στη μετάφραση. Ή και τη Λεπτή Κόκκινη Γραμμή. Γι' αυτό αντιπαθώ αυτά τα τόπικ περί "χειρότερων ταινιών" και "ανούσιων ταινιών" και τα ρέστα. Δηλαδή ρε adi32, για πες μου ποιά ταινία είδες τεέυταία που είχε πολλά να σου προσφέρει. Έχω τρελή περιέργεια... ΥΓ: ρε παιδιά, αν δεν ασχολείστε με τον κινηματογράφο, τι στο διάολο ποστάρετε σ' αυτό το section; ΕΛΕΟΣ! Out!
alex_000 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2004 Τουλάχιστον το 70% των blockbuster (κυριως του 21ου αιώνα)δεν εχει να προσφέρει τιποτα. Απο το code:swordfish , μεχρι το armaggedon και το godzilla. Και δεν ήταν καθόλου "flops" χρηματικά Na pw kai egw twra mia tainia pou vrika apokroustiki??"The Stepford Wives" makria!! Φαντάζομαι θα ενοεις αυτό που βγηκε τώρα. Ειναι διασκευή του original "Τhe Stepford Wives" που βγηκε (νομιζω) τελη του 70 και ηταν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ταινια. Δες την για να δεις πως επρεπε να ειναι αυτη. Δεν θα την ευχαριστηθεις πολυ βεβαια γιατι πολλα δεν αποκαλυπτονται μεχρι το τελος (τα οποια ξερεις) Ε ρε adi32' date=' τρέλανέ μας... Ζητώ από τους mod να κλειδώσουν το τόπικ, μ' αυτά που ακούμε...Έλεος, που δεν έχει να προσφέρει τίποτα το Αμελί! ... Δηλαδή, στον κύκλο σου adi32 να φανταστώ ότι όλοι θεωρούν το ίδιο ανούσιο το Αμελί; ΥΓ: ρε παιδιά, αν δεν ασχολείστε με τον κινηματογράφο, τι στο διάολο ποστάρετε σ' αυτό το section; [/quote'] Διαφωνώ . Ο καθένας έχει δικαίωμα άποψης και προσωπικού γούστου. Η τέχνη δυστυχώς στις μέρες μας είναι θέμα "κύκλου". Αυτός ο "κύκλος" υποχρεώνει τους ανθρώπους να πρέπει να τους αρέσει κάτι συγκεκριμένο με το ζόρι. Το εναντιώνεσαι αν νιώθεις και σκέφτεσαι έτσι είναι πολύ υγείες. Τέλος όλοι ασχολούνται λίγο πολύ με τον κινηματογράφο τα σινεμά είναι μόνιμα γεμάτα. Αν όλοι οι άνθρωποι είχαν ίδιες απόψεις όλες οι ταινίες θα ήταν ίδιες. Σου μιλάει ένας άνθρωπος που ασχολείται πολύ με το cinema και η χειρότερη του ταινία είναι το "the cube" που απαγορεύεται να μην σου αρέσει στον τον "κύκλο" των cinefil (έχω πει τις σκέψεις μου σχετικά με την ταινία στο thread με τις χειρότερες ταινίες ας μεινει η άποψη μου ασχολίαστη) .. Τέλος διαφωνώ κάθετα με το blair witch project που είπε ενας φίλος πριν. Οσο για το ΑΜΕLI, ασχετα αν αρεσε σε καποιον η όχι, πρόσφερε πολλά στον ευρωπαικό κινηματογράφο , καθώς ηταν η ταινία που κυριολεκτικά ανοιξε τα συνορά Ευρώπης - Αμερικής . (Μετα ξανακλεισανε )
mindtrapper Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2004 Den eipa oti to BWP itan anousio eipa oti tha einai mallon i #1 tainia pou ebgale to megalytero pososto kerdous. Apo kati xiliades dollaria pou ekane na gyristei ebgale millions...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.