MadeBy.Me Δημοσ. 27 Αυγούστου 2004 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2004 το λέει και ο τίτλος. θέλω να το κόψω δηλαδή απο κάτω και μετά να το μεταφέρω στο κέντρο. γίνεται ε? με ποιό πρόγραμμα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 27 Αυγούστου 2004 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2004 Χωρίς reencoding δε νομίζω. Γιατί να το κάνεις όμως? Όπως είναι τώρα είναι stretched και θες να το επαναφέρεις? Αν σε ενδιαφέρει να φαίνεται σωστά κατά το playback, δοκίμασε τον Media Player Classic, με numlock on μπορείς με τα πλήκτρα 2,4,6,8 του numpad να φέρεις το video όπως θες εσύ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MadeBy.Me Δημοσ. 27 Αυγούστου 2004 Μέλος Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2004 ρε φίλε, δν καταλαβαίνω γρι ! ελληνικά μπορείς να μας το πεις? δν είμαι του divx(και της παρέας του) να σου πώ ακριβώς τι θέλω. έχω φτιάξει ένα βιντεάκι στο movie maker(πολύ απλό) και θέλω σε κάποιες σκηνές να μετατραπεί σε 16:9(αν δν κάνω λάθος). πως θα γίνει αυτό? θα το κόψω απο κάτω και μετά θα το κατεβάσω λίγο κάτω. γίνεται? τώρα reencoding stretched δυστύχως δν τα ομιλώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 28 Αυγούστου 2004 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2004 MadeBy.Me, φίλε μου έχεις απόλυτο δίκιο, αυτοί οι υπολογιστές μας έχουν κάνει... Τέλος πάντων, προσπαθώ να καταλάβω κι εγώ τί εννοείς με το κόψιμο πάνω-κάτω. Το Movie Maker δεν το έχω δουλέψει, αλλά θέλω να σε ρωτήσω τί θέλεις να καταφέρεις. Υπάρχει στο βιντεάκι κάτι που δεν θες να φαίνεται πάνω και κάτω ή μήπως έβαλες περίεργη ανάλυση στο video που έφτιαξες και φαίνονται περίεργα τα πράγματα (stretched: πχ ένα ανθρώπινο κεφάλι μακρουλό σαν αυγό) και θέλεις τώρα να το "ζουλήξεις" κατά τον κάθετο άξονα? Μήπως έχεις μαύρες λωρίδες πάνω-κάτω και θες να τις κόψεις? Reencoding (δηλαδή να ξανασυμπιέσεις το wmv σε νέο wmv) θα σου επιτρέψει να βάλεις μια καινούρια ανάλυση video που θα σου δώσει το αποτέλεσμα που θέλεις. Πχ μία ανάλυση 16:9 είναι η 640x360 ή 720x400. Επανασυμπίεση όμως σημαίνει ότι θα χάσεις τραγικά σε ποιότητα αφου το wmv είναι ήδη πολύ συμπιεσμένο. Γι' αυτό σου πρότεινα το MPC που με το κόλπο που σου ανέφερα μπορεί κατά την αναπαραγωγή του video να "ζουλήξει" την εικόνα, να την "τεντώσει" και στις 2 διαστάσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MadeBy.Me Δημοσ. 28 Αυγούστου 2004 Μέλος Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2004 λοιπόν να τα πάρουμε ξανά απο την αρχή. δν θέλω να φαίνεται κάτι απο κάτω. το MPC είναι το Windows Media Player που έχω ενσωματωμένο απο τα windows ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MadeBy.Me Δημοσ. 29 Αυγούστου 2004 Μέλος Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2004 up όσο γρηγορότερα βρούμε λύση, τόσο το καλύτερο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marios1957 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2004 Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2004 http://divx-digest.com/software/media_player_classic.html Αυτό είναι το "MPC".Ότι καλύτερο έχει φανεί ως τώρα(γνώμη μου).Τραβάς και σμπρώχνεις την εικόνα μέχρις εκεί που σου ταιριάζει. Αν το ξαναφτιάξεις,χάνεις κάτι στην πορεία(από ποιότητα...). Στα είπε όλα(μαζεμένα/συμπυκνωμένα) ο καρντάσης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MadeBy.Me Δημοσ. 29 Αυγούστου 2004 Μέλος Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2004 μωρε το θέμα δν είναι αν μου τα είπα, αλλα αν τα κατάλαβα τεσπα, φχαριστώ Πάρα Πολύ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MadeBy.Me Δημοσ. 29 Αυγούστου 2004 Μέλος Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2004 nononnonononoono ρε παιδιά τώρα που δοκίμασα το πρόγραμμα... δν θέλω να κάνει αυτή την δουλειά, δλδ να το μικρύνει, ΑΛΛΑ να το κόψει. δηλαδή θέλω να εξαφανίσω ένα κομάτι από το βίντεο! μην μου πείτε οτι δν γίνεται Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lthanasis Δημοσ. 29 Αυγούστου 2004 Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2004 Εσύ χρειάζεσαι crop με μια λέξη. Τι το ήθελες το wmv; Άλλοι codecs δεν υπάρχουν; Τώρα τι να σου πω, δεν ξέρω και τι κάνει ο Windows Media Encoder, ούτε αν τα ανοίγει το Premiere. Πέρνα όποτε θες να τα πούμε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 29 Αυγούστου 2004 Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2004 Λοιπόν, το έψαξα λίγο. Θα χρειαστείς τα εξής: 1) AviSynth 2.5.4 http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=57023 2) VirtualDubMod 1.5.10.1 http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=65889 Αφού τα εγκαταστήσεις, γράψε τα εξής στο Notepad : directshowsource("C:\o katalogos pou vrisketai to arxeio mou\to arxeio mou.wmv") CropBottom(XX) όπου ΧΧ ο αριθμός των pixeloγραμμών που θες να αφαιρέσεις (ίσως θέλει αρκετούς πειραματισμούς για να το πετύχεις) Σώσε το ως video.avs Τρέξε το VirtualDubMod και από το File-->Open Video File άνοιξε το avs αρχείο. Από δω και πέρα όλα εξαρτώνται από το τί codecs έχεις εγκατεστημένα. Μπορείς να παράγεις avi κωδικοποιημένο κατα XviD, DivX, MJPEG κλπ. Αυτός ο οδηγός είναι αρκετά κατατοπιστικός : http://www.doom9.org/index.html?/vdubmod-procedures.htm Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 29 Αυγούστου 2004 Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2004 Εγκαθιστώντας το AviSynth (αν δεν το έχεις ήδη βέβαια) από το Start Menu-->Programs-->AviSynth-->AviSynth Documentation μπορείς να διαβάσεις και για μερικά ακόμη cool πραματάκια που μπορεί να κάνει το AviSynth Αντί για την εντολή CropBottom, η Crop μπορεί να κόψει pixels όχι μόνο από κάτω, αλλά όπως θες εσύ (πχ 10 από πάνω, 20 από κάτω, 5 δεξιά, 4 αριστερά). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MadeBy.Me Δημοσ. 30 Αυγούστου 2004 Μέλος Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2004 wow, παίδες ευχαριστώ again, πραγματικά βοηθάτε πάρα πολύ.(μην τα παρατάτε) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MadeBy.Me Δημοσ. 31 Αυγούστου 2004 Μέλος Share Δημοσ. 31 Αυγούστου 2004 παρσιφαλ , το δοκίμασα το Avisynth, ΑΛΛΑ, έλα μου ντε που εγώ δν θέλω να κόψ από ολόκληρη την ταινεία, αλλά μόνο απο κάποια μέρη. δν γίνεται αυτό με το Avisynth ? ρε συ, επίσης ποιές είναι οι εντολές ώστε να προσαρμόσω εγώ απο πού θέλω να κόψω (δεξιά αριστερά)? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2004 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2004 Με το AviSynth όλα γίνονται, το μόνο που σε περιορίζει είναι η φαντασία στον συνδυασμό των φίλτρων και των εντολών. Για το 2ο ερώτημα, από το Documentation του AviSynth : Crop(clip, int left, int top, int width, int height, bool align) Crop(clip, int left, int top, int -right, int -bottom, bool align) CropBottom(clip, int count, bool align) Crop crops excess pixels off of each frame. If your source video has 720x480 resolution, and you want to reduce it to 352x240 for VideoCD, here's the correct way to do it: # Convert CCIR601 to VCD, preserving the correct aspect ratio ReduceBy2 Crop(4,0,352,240) See colorspace conversion filters for using different color formats. If a negative value is entered in the width and height these are also treated as offsets. For example: # Crop 16 pixels all the way around the picture, regardless of image size: Crop(16,16,-16,-16) Cropping an YUY2/RGB32 image is always mod4 (four bytes)... Για το 1ο ερώτημα, θα χρησιμοποιήσεις και την εντολή trim : Trim(clip, int first_frame, int last_frame) Trim trims a video clip so that it includes only the frames first-frame through last-frame. The audio is similarly trimmed so that it stays synchronized. If you pass 0 for last-frame it means "end of clip." A negative value of last_frame returns the frames from first_frame to first_frame + (- last_frame-1). This is the only way to get the very first frame! For example: Trim(100,0) # delete the first 100 frames Trim(100,-100) # is the same as trim(100,199) Trim(0,-1) # returns only the first frame Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.