Προς το περιεχόμενο

Αγορά FX 5900 XT vs 9600 XT

geri

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θέλω να αγοράσω κάρτα γραφικών και έχω καταλήξει σε 2.

Την Albatron GF FX 5900 XT με 128 Mb DDR και την Asus 9600 XT με 128 Mb DDR πάλι. Κια οι δύο έχουν VIVO που με ενδιαφέρει.

Ποιά είναι η καλύτερη (Η τιμή είναι 200 ευρώ και στις 2).

Μήπως αντί της Asus να προτιμήσω την Sapphire 9600 XT με 256 Mb DDR στα ίδια λεφτά?

Plz help me.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

H Sapphire 9600XT 256MB έχει μνήμες που τρέχουν στην ίδια συχνότητα με της Asus, όμως επειδή είναι TSOP και όχι BGA έχουν χαμηλότερα timings :

http://www.overclockercafe.com/Reviews/VGA/Sapphire_9600XT-256mb/

Επομένως από άποψη επιδόσεων, η Asus είναι ελάχιστα ταχύτερη, με τη Sapphire να υπερισχύει μόνο στα games που χρειάζονται τα 256ΜΒ μνήμης. Όμως δεν έχει και το VIVO που όπως λες χρειάζεσαι...

Μεταξύ 5900ΧΤ και 9600ΧΤ είναι λίγο δύσκολο να διαλέξεις... και οι δύο κάρτες που αναφέρεις έχουν πολύ καλές επιδόσεις, με την καθεμιά να υπερισχύει σε διαφορετικοούς τομείς.

Για τα λεφτά που δίνεις πάντως υπάρχουν και μεταχειρισμένες 9800 Pro με VIVO...

An de thes 9800pro metaxeirismeni tote 5900xt. Ase thn 9600xt sth moira ths.

Proswpika den exw dei pouthena na yperterei 9600xt.

Akoma kai sto half life 2 pali pisw einai apo o,ti exw dei.

Mono kai mono pou einai 1500+ 3dmarks kai 10000 aquamarks pisw apo tis 5900xt pisteuw ta leei ola :P

Κύριοι σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας αλλά μου γεννήσατε καινούρια ερωτήματα.

Πρώτον το motherboard είναι σχετικά παλιό. Το QDI Kudoz 7A. Υπόστηρίζει AGP 4x αλλά είναι σίγουρο ότι μια μεταχειρισμένη 9800 Pro θα λειτουργίσει σωστά ή κινδυνέυω να πετάξω τα λεφτά μου;

Δεύτερον dimitris__ είπες ότι για VIVO όμως ATI δαγκωτό. Γιατί; Δεν είμαι φανατικός gamer αλλά το VIVO με ενδιαφέρει πολύ. Για να καταλάβεται είναι και η δικαιολογία που αλλάζω την τωρινή μου κάρτα που είναι η Nvidia TNT2@64.

Τρίτον που θα βρω μια μεταχειρισμένη 9800/9700 Pro με VIVO;

Όσον αφορα στο AGP 4X δεν πρέπει να σε απασχολεί καθόλου, η διαφορά είναι αμελητέα με το 8Χ. Γενικά, η όλη ιστορία με το AGP αποδείχτηκε μούφα, αφού όλες οι κάρτες χρησιμοποιούν την γρήγορη dedicated μνήμη τους, αντί να χρησιμοποιήσουν τη RAM.

Για το VIVO οι ΑΤΙ έχουν το κορυφαίο τσιπάκι (στην κατηγορία τους) το theatre για τις δουλειές αυτές. Επίσης πολλοί έχουν προβλήματα με τις nvidia κάρτες τους με το capture, όπως εγώ με την MSI 5900 μου. Μου βγάζει σε λάθος θέση το "καδρο" και κόβει ένα μεγάλο μέρος της ταινίας. Έχω δοκιμάσει διάφορα προγράμματα και drivers, χωρίς λύση. Αντίθετα με μια αρχαία RAGE128 pro, όλα ήταν τέλεια και απροβλημάτιστα.

... Πρόσφατα αγόρασα μια club3d 9600xt 128mb... default clocks = 500/680!

..Ότι καλύτερο υπάρχει σε 9600xt.

H κάρτα έχει ψυκτράκια μπρός πίσω στις μνήμες, έχει τελική 170 ευρώ.. Εγώ την πήρα 145 από... ;) φίλο καταστηματάρχη χεχε..

Τέσπα.. Η κάρτα με άφησε άκρως ικανοποιημένο! ολα τα παρακάτω games =η κάρτα απέδωσε απλα.. ΑΨΟΓΑ!!

painkiller

nfs u

ea sports games

splinter cell - pandora tommorow

ruturn of the king

pro evo soccer 3

colin mcrae 4

halo

... doom3 με 800*600 high detail + όλα τα advanced "on" > δεν έπεσε ποτέ κάτω από 30 fps... και στη μεγαλύτερη διάρκεια είναι γύρω στα 40+.. ΑΨΟΓΑ! ΜΕ 1024*768 HIGH DETAIL πάλι, ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ , αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις πέφτει΄για λίγο στο 23fps... βασικά, ΄στο doom παίζει ρόλο και η ram στην οποία υστερώ .. (512mb ddr400 2-2-2-7).. Όπότε, περιμένω farcry , το οποίο είμαι σχετικά σίγουρος ότι θα οργόνει σε 1024 μαχ δεταιλσ...

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΧΩΡΙΣ AA + AF... se 1024*768

catalyst 4.8./.

και μην ξεχνάμε ότι το doom είναι opengl...

ΕΓω προτείνω δαγκωτό 9600xt... μόνο και μόνο επειδή ειναι καλύτερη απο την 5900xt se pixel shaders.. και ας εχει τα 8pipelines kai 256bit memory..

για να μην σχολιάχουμε την ποιότητα γραφικών.. lol...

όσο για 9800pro,, ούτε λόγος να γίνει.. :) .. EKPLHKTIKH ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ DOOM XVRIS AA.. AYTA APO MENA

Επειδή έχω "περάσει" και τις 2 κάρτες, ναι μεν η ΑΤΙ 9600 έχει ελαφρά καλύτερη ποιότητα 3D, αλλά στα FPS είναι πολύ πίσω από οποιαδήποτε 5900 (30% περίπου).

Βασικά στο 3d mark 2003 που δοκίμασα και τις 2 η 9600PRO έδινε 3500 ενώ η 5900XT (MSI fx5900VTD) 6000 περίπου. Υποθέτω ότι στα παιχνίδια μπορεί να είναι λιγότερη η διαφορά, αλλά γενικά νομίζω η σειρά των 5900 συγκρίνεται με τις 9800, όχι με τις 9600.

Βασικά στο 3d mark 2003 που δοκίμασα και τις 2 η 9600PRO έδινε 3500 ενώ η 5900XT (MSI fx5900VTD) 6000 περίπου.

Sigoura h 5900xt einai pio grhgorh sthn pleiopshfia twn games (kai elaxista pisw se dx9) alla to skor ths 5900 sth sygekrimenh periptwsh einai 100% invalid se sxesh me ta guidelines kai to eula tou 3dmark.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...