R_Barrichello Δημοσ. 27 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2004 Εχω το Mandrake 10 και ολα δουλευουν ρολοι! Μεχρι και το Netmod(μετα απο πολλες προσευχες συνηθως δουλευει), αλλα εχω ενα προβλημα. Οταν παω να δω αρχεια με Ελληνικα ονοματα(δημιουργημενα απο Windows)δε μου τα εμφανιζει καν στο File manager. Υποπτευομαι οτι ειναι προβλημα γραμματοσειρας, αλλα ελα που εχω εγκαταστησει και την Ελληνικη γλωσσα απ'το setup...Καμια λυση?
apoikos Δημοσ. 27 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2004 Υποθέτω ότι θες να τα δεις από windows partition (fat32 ή ntfs). Σε αυτήν την περίπτωση άνοιξε το /etc/fstab, βρες το partition που θες, και στα options του (τις λέξεις που διαχωρίζονται με κόμα) πρόσθεσε το iocharset=iso8859-7. π.χ.: >/dev/hda4 /mnt/win vfat auto,users,iocharset=iso8859-7 0 0 Στη συνέχεια κάνε remount το partition και λογικά θα δεις ελληνικά ονόματα αρχείων.
R_Barrichello Δημοσ. 27 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2004 Ωραιος φιλε! Τωρα εμφανιζονται τα αρχεια αλλα εχουν κινεζικα ονοματα παρολο που εχω δηλωσει Ελληνικες γραμματοσειρες και Ελληνικη κωδικοποιηση στον Konqueror....Καμια ιδεα και γι αυτο?
apoikos Δημοσ. 27 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2004 Χμ, για κάνε μου ένα paste την έξοδο της `env | grep LC` (χωρίς τα ``)...
R_Barrichello Δημοσ. 28 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2004 Οριστε! LC_PAPER=el_GR LC_ADDRESS=el_GR LC_MONETARY=el_GR LC_NUMERIC=el_GR LC_TELEPHONE=el_GR LC_MESSAGES=en_US LC_IDENTIFICATION=el_GR LC_COLLATE=en_US LC_MEASUREMENT=el_GR LC_CTYPE=en_US LC_TIME=en_US LC_NAME=el_GR
apoikos Δημοσ. 28 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2004 Πήγαινε στο /etc/profile (αν δεν απατώμαι, δε θυμάμαι που είναι στο Mandrake) και άλλαξε το LC_CTYPE σε el_GR. Λογικά θα φτιάξει έτσι .
R_Barrichello Δημοσ. 30 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2004 Δεν υπαρχει LC_CTYPE στο /etc/profile...Καμια αλλη ιδεα?
apoikos Δημοσ. 30 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2004 cd /etc grep -HR LC_CTYPE * Θα σου δώσει το όνομα του αρχείου στο οποίο βρίσκεται το LC_CTYPE. Αν δε βρει τίποτα, τότε βάλ'το εσύ στο /etc/profile: export LC_CTYPE=el_GR
HuskerDu Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2004 Postaro se afto to thread afou exei sxesi me Ellinika sto Linux. Cserei kaneis pos vgainoun ta Ellinika tonoumena grammata sto OpenOffice? ie: "ά, έ..."
Dimmu_Borgir Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2004 Postaro se afto to thread afou exei sxesi me Ellinika sto Linux. Cserei kaneis pos vgainoun ta Ellinika tonoumena grammata sto OpenOffice? ie: "ά' date=' έ..." [/quote'] Den to exw polupsaksei alla 8a sou pw ti eida: Exw dropline gnome 2.6.1. Ean balw ellhnika san glwsa apo ton GDM to OO grafei kanonika ellhnika kai me tonous. Diaforetika grafei ellhnika alla xwris tonous... OO 1.1.1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.