rastamat Δημοσ. 27 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2004 Γεια χαρα! Το θέμα είναι απλό και πολυσυζητημένο, αλλά πρλοκειται για μια ακριβή αγορά! Ζητάω γνώμες για τις EIZO L795 19" και SONY 19HX
mikaha Δημοσ. 27 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2004 Έβλεπα στο pc mag την L795 και έλεγε είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να περιμένει κάποιος από μία οθόνη LCD 19", απολύτως κορυφαία με 1300 ευρώπουλα όμως. Ότι και να πάρεις θα μείνεις ικανοποιημένος πιστεύω.
drm Δημοσ. 27 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2004 Λόγω κόστους, τσεκαρε τις LG, αν και δεν είναι στις δύο που προτείνης καθώς νομίζω ότι ακόμα δίνει εγγύηση για 0 καμμένα pixels. (Αν και ο φίλος Marcos Aurilius σε κάποιο άλλο post, λέει ότι μπορεί να αλλάξει πολιτική η LG). Πάντως μην δεχτείς να την αγοράσεις χωρίς να την ελέξεις στο κατάστημα.
GothicCrusader Δημοσ. 27 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2004 Στην κατηγορία των 1000€ πάντως μπορείς πάντα να πάρεις την Dell 2001 FPπου είναι σκέτο διαμάντι. Μόνο μειονέκτημα το όριο των pixels (5 ή κάτι τέτοιο) Εγώ περιμένω πάντως την LG 1930, αλλά μέχρι στιγμής από όσο έχω ρωτήσει δεν έχει έρθει Ελλάδα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Αυγούστου 2004 Super Moderators Δημοσ. 27 Αυγούστου 2004 an exeis lefta pare OPWSDHPOTE thn Dell 2001FP (20ara) pou eipe kai o GothicCrusader! einai me diafora oti kalytero kykloforei! deuterh epilogh einai oi 19ares TFT ths Samsung kai ths Eizo...
Narayan Δημοσ. 27 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2004 Όντως η Dell είναι διαμάντι... στην Αμερική την έχουν προσφορά γύρω στα $700
Hal9000 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2004 Βρίσκομαι και εγώ σε αναζήτηση και σε ένα προηγούμενο topic που είχε δημιουργηθεί για 19' TFT κάποιοι επισήμαναν την Dell 2001FP όπως και σε αυτό το topic. Eίναι η καλύτερη στη τιμή της με αρκετά καλύτερες επιδόσεις από TFT πολύ πιο ακριβές όπως η EIZO L795 19 για παράδειγμα που έχει 25ms response time ενώ η Dell έχει 16ms. 'Οπως γράφει ο Narayan, στην Αμερική έχει 700 δολλάρια αλλά εδώ ύστερα από πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία με την Dell Ελλάδος μου είπαν ότι κοστίζει 950? + Φ.Π.Α = 1121?. Υπενθυμιζω ότι στο προηγούμενο topic, τα παιδιά την είχαν πάρει 1000? με τον Φ.Π.Α πριν μερικούς μήνες. Φαίνεται ότι είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που ένα εξάρτημα hardware ακριβαίνει με την πάροδο του χρόνου
JoKo Δημοσ. 27 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2004 Λόγω κόστους, τσεκαρε τις LG, αν και δεν είναι στις δύο που προτείνης καθώς νομίζω ότι ακόμα δίνει εγγύηση για 0 καμμένα pixels. (Αν και ο φίλος Marcos Aurilius σε κάποιο άλλο post, λέει ότι μπορεί να αλλάξει πολιτική η LG).Αν δεν κάνω λάθος, η LG προσφέρει τέτοια εγγύηση μόνο σε οθόνες 15" και 17"...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Αυγούστου 2004 Super Moderators Δημοσ. 27 Αυγούστου 2004 HAL au3h8hke ee? xmmm spasimo...megalo spasimo...
ikaros81 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2004 Παρα πολυ καλη οθονη ειναι η viewsonic vx910
GothicCrusader Δημοσ. 29 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2004 Βρίσκομαι και εγώ σε αναζήτηση και σε ένα προηγούμενο topic που είχε δημιουργηθεί για 19' TFT κάποιοι επισήμαναν την Dell 2001FP όπως και σε αυτό το topic. Eίναι η καλύτερη στη τιμή της με αρκετά καλύτερες επιδόσεις από TFT πολύ πιο ακριβές όπως η EIZO L795 19 για παράδειγμα που έχει 25ms response time ενώ η Dell έχει 16ms. 'Οπως γράφει ο Narayan' date=' στην Αμερική έχει 700 δολλάρια αλλά εδώ ύστερα από πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία με την Dell Ελλάδος μου είπαν ότι κοστίζει 950? + Φ.Π.Α = 1121?. Υπενθυμιζω ότι στο προηγούμενο topic, τα παιδιά την είχαν πάρει 1000? με τον Φ.Π.Α πριν μερικούς μήνες. Φαίνεται ότι είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που ένα εξάρτημα hardware ακριβαίνει με την πάροδο του χρόνου [/quote'] Αυτά συμβαίνουν μόνο στην ..Μπαρμπούντα. Πάντως, υπάρχει και μία άλλη σημαντική διαφορά μεταξύ Μπαρμπούντας και εξωτερικού: Στο εξωτερικό μπορείς να την δοκιμάσεις και αν δεν σου αρέσει μέσα σε 2 (ή κάτι τέτοιο τεσπα) μέρες να την επιστρέψεις full refund+no questions asked. Έτσι μπορείς να τη δοκιμάσεις, να δεις αν ταιριάζει με το γραφείο σου, αν σου αρέσει η φάτσα της και το χτένισμά της και έπειτα ψύχραιμα να επιλέξεις αν αξίζει τα 1100€ της. Έτσι π.χ. ακόμα και αν έχει 1 pixel στο κέντρο μπορείς να την επιστρέψεις. Αντίθετα στην Μπαρμπούντα επιστροφή δεν γίνεται. Μόνο αντικατάσταση και μόνο αν θεωρηθεί από την εταιρεία ελαττωματική. Άρα πρέπει να δώσεις 1100€ χωρίς test drive και χωρίς demo, για μία 19+άρα που μπορείς να τη δεις μόνο σε reviews. Το πρόβλημα είναι ότι στις 19άρες τα dead pixels είναι συχνό φαινόμενο και προσωπικά ακόμα και ένα ψόφιο pixel το θεωρώ απαράδεκτο σε τέτοια κατηγορία χρημάτων. Όχι και πολύ υπέρ του καταναλωτή η κατάσταση. :roll: @ JoKo: Η εγγύηση ισχύει για όλες τις οθόνες της LG :wink:
deathlok Δημοσ. 29 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2004 gia tis lg omos isxii opos kai gia tis peirosteres kameno pixel kai oxi kolimeno se kapio xroma (pou den einai kai spanio)
JoKo Δημοσ. 29 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2004 Παρα πολυ καλη οθονη ειναι η viewsonic vx910 Μήπως ξέρεις την τιμή της; Η CPI, η επίσημη αντιπρόσωπος της ViewSonic στην Ελλάδα, δεν την έχει στο site της... @ GothicCrusader: ΟΚ, πάω πάσο... Απλά έτσι είχα διαβάσει.
GothicCrusader Δημοσ. 29 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2004 gia tis lg omos isxii opos kai gia tis peirosteres kameno pixel kai oxi kolimeno se kapio xroma (pou den einai kai spanio) Αυτό έχει σχέση με το εάν η εταιρεία τηρεί τον ISO ή όχι. Καμμένα pixels δεν ορίζονται όπως το περιμένει κάποιος (βλέπω ένα, μετράω ένα οπότε και βλέπω τρία μετράω τρία κοκ). Μετρούνται βάσει κάποιων κανόνων οι οποίοι δυστυχώς είναι καθαρά υπέρ των εταιρειών. Ας πούμε «κοντινά καμμένα (sub)pixels μετράνε για 1», «γωνιακά (sub)pixels» μερικές φορές δεν μετράνε καθόλου κλπ. Τα subpixels έχουν λιγότερη σημασία από τα pixels (ενώ εμένα το μάτι μου λέει το αντίθετο) κλπ.. Ενώ λοιπόν στην Insomnia το έχω ξαναδιαβάσει αυτό που γράφεις, τηλεφωνικά η LG μου είχε πει ότι η εγγύηση ισχύει και για τα subpixels. Το θέμα είναι γενικά μπάχαλο. Επειδή όμως πάντα μας ενδιαφέρει η σύγκριση ακόμα και αν δεν την αλλάζει για subpixels, πάλι καλύτερα δεν είναι να έχεις εγγύηση 0 pixels, X subpixels από 8 pixels, X subpixels; Ένα τραβηγμένο παράδειγμα να δείξω τι εννοώ: Ας πούμε ότι έχεις εγγύηση 8 pixels. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχεις 16 καμμένα pixels σε ζευγαράκια πολύ κοντά. Κάθε ζευγάρι μετράει για 1, οπότε η εταιρεία τα θεωρεί ισοδύναμα με 8 και αν θέλει δεν στην αλλάζει. Απάτη;
rastamat Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2004 Γνώμη για την SONY SDMX93? Εχει γενικα καλα specs, εγγυηση για 2 καμένα pixel και εχει πεσει και η τιμή της
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.