Alt3rnative Δημοσ. 5 Μαΐου 2006 Δημοσ. 5 Μαΐου 2006 Prosopiki mou apopsi pws to "10.000 Days" me ena prwto akousma mou fainetai apisteuto.Kai lew me ena prwto akousma giati opoios mporesei kai vgalei symperasmata me 1 h 2 akousmata gia Tool mallon kati den paei kala.Se prwth fash loipon poly thetika symperasmata.
Godfath3r Δημοσ. 5 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2006 Είναι 1000 φορές καλύτερο το cd. Εκτός αν κατεβ...άκουσες καινούριο rip. Eίναι διαφορετικό???
ΜΑΝΟΛΗΣ Δημοσ. 5 Μαΐου 2006 Δημοσ. 5 Μαΐου 2006 Εμένα μ ΄ άρεσε πάντως πολύ ο καινούριος δίσκος τους . Ακούγεται πιο heavy αλλά είναι ακόμα νωρίς πιστεύω για να ξεχωρίσεις κάποια κομάτια , ολα ειναι καλά .
Lucifer Δημοσ. 5 Μαΐου 2006 Δημοσ. 5 Μαΐου 2006 Αυτή η κριτική δεν έχει νόημα ύπαρξης. Δεν είναι κάτι απαραίτητο ούτε θα εμφανιστεί γραμμένο κάτι που δεν "ξέρατε" ή δεν είχατε σκεφτεί ήδη. Είναι απλά κάτι που πρέπει να γίνει για να υπάρχει σαν τεκμήριο όσο αφορά στα όσα ήδη έχουν ειπωθεί. Η αλήθεια είναι πως με τις ακροάσεις της leaked version του δίσκου είχα απογοητευτεί. Ήταν σαν ένα μικρό αναμάσημα μεγάλων ιδεών το οποίο έγινε με μια βαρεμάρα βασισμένη στην επανάπαυση της προηγούμενης επιτυχίας τους. Εντάξει, καλό το χιτάκι, καλά τα πιο υποτονικά μέρη... αλλά, αλλά. Μέχρι που το αγόρασα. Και συνειδητοποίησα πως είχα εμπιστευτεί λανθασμένα τις πρώτες εντυπώσεις για έναν δίσκο του οποίου οι δημιουργοί βασίστηκαν ήδη μια φορά στην κλιμάκωση και την συλλογική δόμηση ενός ακούσματος μέσω όλων των κομματιών. Έκανα το λάθος να ψάχνω για καλά (το επίθετο με την έννοια που έχει στον κόσμο των τουλ) κομμάτια, και όταν νόμιζα πως δεν τα βρίσκω, θεωρούσα πως δεν είχα έναν καλό δίσκο στα χέρια μου. Και μόνο όταν άκουσα τον δίσκο από το original cd, με τη σωστή μίξη και την ποιότητα που αρμόζει στον ήχο τους, άρχισα να βρίσκω πως το Jambi ενώ μου είχε φανεί ανέμπνευστο μόνο του, μετά το Vicarious φαινόταν απλά άψογο, με το έντονο bass line του, τις κοφτές κιθάρες με το minimal και θεϊκό πέρασμα λίγο μετά το 4ο λεπτό και τον Maynard να δίνει. Και αναρωτήθηκα, είναι τυχαίο που το χιτάκι Vicarious, το κομμάτι που είχε "τυχαία" διαρρεύσει πρώτο στο δίκτυο, και μπορεί να σταθεί μόνο του ακόμα και στην πρώτη ακρόαση, είναι στην αρχή του δίσκου και είναι αυτό που σου κάθεται αμέσως λες και η δουλεία του είναι να προετοιμάσει το επόμενο track κοκ? Και όσο αναρωτιόμουν με τον Maynard να παίζει την φωνή του -γιατί είναι κάτι ανάμεσα σε πνευστό και synth η άτιμη- ήρθε το Wings For Marie. Αρχικά μου είχε φανεί αναίτια υποτονικό. Τώρα χαμογελούσα γιατί μου φαινόταν ύποπτα γαλήνιο. Και πριν προλάβω να διώξω την σκέψη αυτή, ήρθε το ομώνυμο track, και τα πάντα έδεσαν. Δεν είχε ιδιαίτερη σημασία πως, δεν είχε κανένα νόημα να αναρωτηθώ τι παίχτηκε και γιατί είχα παραλύσει, και κανένα reverse engineering για να αναδομήσω την μέθοδο που έπλεξαν τα κομμάτια μεταξύ τους, τόσο αφανώς αλλά και τόσο σίγουρα κατ' εμέ, δεν ήταν καλός λόγος για να σταματήσω αυτό που μου συνέβαινε. Ο δίσκος και ο κόσμος θα μπορούσε κάλλιστα να τελειώσει με αυτό το κομμάτι, και αν αυτό ακούγεται fanboy-ικο και υποκειμενικό, ακούστε τον δίσκο, και θυμηθείτε με όταν φτάσετε σε αυτό. Μην ακούσετε μόνο του το κομμάτι, μην κάνετε forward για να βρείτε το reffrain, μην πηδήξετε κάποιο κομμάτι επειδή δεν σας άρεσε η εισαγωγή του. Είναι όλα όπως πρέπει να είναι -και πάλι- και είτε το αποδέχεστε ως έχει, είτε όχι. Οι TooL έβγαλαν δίσκο.
Blackjim Δημοσ. 5 Μαΐου 2006 Δημοσ. 5 Μαΐου 2006 ... Οι TooL έβγαλαν δίσκο. Well said... Δισκος! οχι κομματια ουτε χιτακια ΥΓ να πω την αληθεια ομως το τελευταιο κομματι ( viginty tres ) ειναι τελειως ακυρο... ή οχι?
Forensick Δημοσ. 5 Μαΐου 2006 Δημοσ. 5 Μαΐου 2006 to tsimpisa kai gw simera...to artwork einai apla apisteuto! vevaia mono kati tetoio tha mporouse na stathei meta tin teleiotita tou lateralus(san package). mousika milwntas, den me apogoiteuse arxika opws ton Lucifer, alla ton perimena diaforetiko. isws ligo pio varu. den proxwrisan toso polu mousika auti tin fora alla mexri stigmis mporw na pw oti einai polu kalos.
hugelacky Δημοσ. 5 Μαΐου 2006 Δημοσ. 5 Μαΐου 2006 Ορισμένες αρχικές + πρόχειρες εντυπώσεις: Τον δίσκο τον περίμενα πιο Ænima-ικό (πιο trippy-χάσιμο + πιο smooth σε παραγωγή) και με χάλασε σε πρώτο άκουσμα η πιο "μεταλική" + βαριά παραγωγή που λοξοκοιτά λίγο προς Undertow μεριά. Ειδικά ο ήχος του μπάσσου είναι υπερβολικά και αναίτια τσιτωμένος σε ορισμένα κομμάτια. Ο Maynard από την άλλη δείχνει να ξεπερνά κατα πολύυυυ τον εαυτό του, πραγματικά κάνει θεότρελα πράγματα με την φωνή του αυτός ο άνθρωπος! Σαφέστατα είναι ο πιό "συμπαγής" δίσκος τους, κάθε όργανο δεν τραβάει τον δικό του (μακρύ) δρόμο όπως στο Ænima, αλλά όλα είναι σαν να "περιστρέφονται" το ένα γύρω από το άλλο. Αυτό δεν ξέρω αν αποδειχθει θετικό ή όχι σε βάθος χρόνου... Πάντως σε 1ο άκουσμα τον κάνει αρκετά πιο "εύκολο" και άμεσο (για δίσκο Tool πάντα) από "καϊλες" (με την καλή έννοια πάντα) που υπάρχουν στα 2 προηγούμενα. Αρχικά με ψιλοαπογοήτευσε. Σιγά σιγά με κερδίζει περισσότερο. Δεν ξέρω αλλά σε αυτό τον δίσκο οι Tool μου ακούγονται πολύ μπερδεμένοι. Από την μία δείχνουν διάθεση να τα σπάσουν & να "χώσουν" (Vicarious, Jambi, The Pot) και από την άλλη θέλουν να "ξεφύγουν" για τα καλά (Wings For Marie, 10000 days, Lost Keys, Intension, Right In Two, Rosseta Stoned). Στο Undertow "βαράγανε"! Στο Ænima ξέφυγαν! Στο Lateralus κατάφεραν να συνδυάσουν και τις 2 αυτές τάσεις μέσα στο ίδιο κομμάτι. Εδώ εμφανίζονται να τις διαχωρίζουν κάπως. Αυτό είναι που με προβληματίζει λίγο. Γι αυτό και ο δίσκος (για μένα) μέχρι στιγμής δεν λειτουργεί σαν σύνολο τόσο καλά και όπως θα ήθελα αρχικά. Λογικά με περισσότερα ακούσματα πιστεύω ότι θα δέσει καλύτερα στο μυαλο μου. Όπως είπα και στην αρχή αυτές είναι μόνο οι αρχικές + πρόχειρες εντυπώσεις. Προσωπικά και δεδομένης αυτής της δομής των συνθέσεων προτιμώ την πιο "φεύγα" πλευρά τους...
Forensick Δημοσ. 5 Μαΐου 2006 Δημοσ. 5 Μαΐου 2006 den mou fanike toso varis oso lete vre paidia. eidika meta tis dilwseis tou Danny Carrey(an den kanw lathos), gia to oti tha einai polu epirreasmenos o diskos apo Meshuggah. an kai fainontai edw kai kei kapoies tsoures, se genikes grammes kinite se Lateralus fasi...
Lucifer Δημοσ. 5 Μαΐου 2006 Δημοσ. 5 Μαΐου 2006 Ε όλο το bassline παραλλαγές του λατεράλους είναι. Αναμενόμενο, είναι και left outs μέσα. Όσο για μέσουγκα, άνετα ακούγονται μέσα. Εν τω μεταξύ οι μέσουγκα δηλώνουν επηρρεασμένοι απ' τους όπεθ, οι όπεθ κλέψανε τουλ, και οι τουλ μέσουγκα. Τι σκατά.
hugelacky Δημοσ. 5 Μαΐου 2006 Δημοσ. 5 Μαΐου 2006 Προσωπικά θεωρώ τους Meshuggah θεούς αλλά τους Tool σαφώς "θεότερους" (sic) Δεν πρόσεξα όμως καμιά φοβερή επιρροή. Ισως λίγο στα 2 πρώτα. Και στην τελική οι Tool είναι Tool, έχουν εντελώς προσωπικό ήχο και συνεχώς πρωτοπορούν. Δεν χρειάζεται να προσπαθήσουν να ακούγονται σαν... [enter random band name here]. Δεν τους χρειάζεται. That simple! Απλά σε σημεία (ή ορισμένα κομμάτια) χώνουν υπερβολικά, δεν είναι όλος ο δίσκος έτσι. Δεν παίρνεις ένα δίσκο Tool για να τους ακούσεις να χώνουν, δεν είναι στις προσδοκείες σου κάτι τέτοιο από αυτή την μπάντα και τον ήχο που έχει διαμορφώσει . Τουλάχιστον όχι στις δικές μου. Μην παρεξηγηθώ, δεν είναι κακός, ούτε καν μέτριος ο δίσκος. Είναι πολύ καλος! Απλά... δεν ξέρω... νομίζω μετα από 5 χρόνια και με όλη αυτή την βαβούρα που έχει δημιουργηθεί στο net γύρω από το καινούριο album ότι περίμενα κάτι παραπάνω... κάτι εντελώς "γειάσου", και απλά ο δίσκος δεν με σόκαρε...
hugelacky Δημοσ. 5 Μαΐου 2006 Δημοσ. 5 Μαΐου 2006 Ε όλο το bassline παραλλαγές του λατεράλους είναι. Αναμενόμενο, είναι και left outs μέσα. Όσο για μέσουγκα, άνετα ακούγονται μέσα. Εν τω μεταξύ οι μέσουγκα δηλώνουν επηρρεασμένοι απ' τους όπεθ, οι όπεθ κλέψανε τουλ, και οι τουλ μέσουγκα. Τι σκατά. Δεν μιλάω τόσο για τις basslines όσο για τον ήχο που έχει το μπάσσο σε πολλά κομμάτια. Αυτό το πριμαριστό "γκλαν-γκλαν". Όσο για το 2ο, έλα-μου-ντέ, μπέρδεμα! :-?
Lucifer Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 Listen to the tales and romanticize, How we follow the path of the hero. Boast about the day when the rivers overrun. How we rise to the height of our halo. Listen to the tales as we all rationalize Our way into the arms of the savior, Fading all the trials and the tribulations, None of us have actually been there, Not like you. Ignorant fibbers in the congregation, Gather around spewing sympathy, Spare me. None of them can even hold a candle up to you. Blinded by choices, hypocrites won't see(k). But, enough about the collective Judas. Who could deny you were the one who Would have made it, You'll have a piece of the divine. This little light of mine, the gift you passed on to me; I'll let it shine, to guide you safely on your way, Your way home ... Oh, what are they going to do when the lights go down Without you to guide them all to Zion? What are they going to do when the rivers overrun Other than tremble incessantly? High as a wave, but I'll rise on up off the ground. You are the light and the way, they'll only read about. I only pray, Heaven knows when to lift you out. Ten thousand days in the fire is long enough, you're going home. You're the only one who can hold your head up high, Shake your fists at the gates saying: "I have come home now! Fetch me the spirit, the son, and the father Tell them their pillar of faith has ascended. It's time now! My time now! Give me my, give me my wings!" Give me my wings! You are the light and way, that they will only read about. Set as I am in my ways and my arrogance, Burden of proof tossed upon the believers. You were my witness, my eyes, my evidence, Judith Marie, unconditional one. Daylight dims leaving cold fluorescence. Difficult to see you in this light. Please forgive this bold suggestion: Should you see your Maker's face tonight, Look Him in the eye, look Him in the eye, and tell Him: I never lived a lie, never took a life, but surely saved one. Hallelujah, it's time for you to bring me home. ΑΟΥΑ ΟΙ ΤΟΥΛ ΜΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
blackwar Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 Δημοσ. 6 Μαΐου 2006 Επειδή το τσίμπησα σήμερα και εγώ, και κατάφερα μόλις πριν μίση ώρα να βρω χρόνο να το απολαυσω, και αυτή την στιγμή το ακούω τσίτα (αν δεν φωνάξουν την αστυνομία, καμία κατινα από την πολυκατοικία φτηνά θα γλυτώσω) και χαζεύω το αρτγουορκ το οποιο είναι καταπληκτικότατο. Σαν πρώτη γεύση το άκουσμα εκτός ότι τα σπάει "θυμίζει φανερά" τους προοδευτικούς παλιους καλους τουλ! Αύριο που θα τα ακούω όλη ημέρα θα βγάλω μια πιο ολοκληρωμένη άποψη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.