Προς το περιεχόμενο

Καινούριο άλμπουμ οι Tool ? Πότε ?

Godfath3r

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 522
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

To cd μου αρεσε.Τα Wings for Marie και το 10000 days απλα γμν.Αλλα για την τετραχρονη αναμονη και τις υψηλες προσδοκιες που ειχα δεν με καλυψε πληρως.Αλλα θελει πραγματι ακουσματα τα οποια οσο τα επαναλαμβανω τοσο περισοτερο μου αρεσει.

Silencer51 αναμενουμε.

Δημοσ.

Κι όμως, περάσαν 5 χρόνια, και σε 2 εβδομάδες ο καινούριος δίσκος των TOOL θα ειναι στα δισκοπωλεία. (sidenote: κι εγώ ακόμα δεν έχω πάρει πτυχίο! :-( )

Ακόμα μου φαίνεται δύσκολο να το πιστέψω. Τόση αναμονή, τόση μυστικότητα, άπειρες φήμες και speculation στο internet

έχουν δημιουργήσει τρελά expectations.

Μέσα σ' όλα αυτά, ήρθε και η φήμη οτι το επονομαζόμενο 10,000 days πιθανόν να ειναι hoax/fake/outtakes album για να

περιπλέξει τα πράγματα.

Για να μην πολυλογώ: αν τελικά το 10,000 days ειναι hoax, τότε ειναι η πιο μελετημένη και προσεγμένη "φάρσα" όλων

των εποχών. Ας το θέσω έτσι: αν τελικά στις 2 Μαίου στα δισκοπωλεία υπάρχει άλλος δίσκος, θα χαρώ τρομερά επειδή

αυτό θα σημαίνει ακόμα περισσότερο καινούριο υλικό. Αν πάλι βγεί κανονικά το 10,000 days θα ειμαι κάτι παραπάνω απο

υπερικανοποιημένος, μιας και μιλάμε για μια ακόμα δισκάρα απο ενα απο τα καλύτερα συγκροτήματα παγκοσμίως αυτή τη

στιγμή...

Πιο αναλυτικά:

1) Vicarious - Το κομμάτι που ακούσαμε όλοι την τελευταία εβδομάδα, το οποίο άφησε ανάμικτες εντυπώσεις. Σε πολλούς θυμίζει έντονα

το Lateralus (και συγκεκριμένα το Schism). Σε άλλους τους ενοχλεί η APC φωνή του Maynard. Αυτό που έχω να πω ειναι: ανοίξτε το μυαλό σας,

ακούστε το τραγούδι χωρίς να προσπαθείτε να βρείτε ομοιότητες με παλαιότερες δουλειές, απλά βάλτε το στο τέρμα και ανοίξτε τα αφτιά σας.

Η έκδοση στο CD έχει καλύτερο mixing (εκτός κι αν είναι η ιδέα μου). Με ακουστικά ειδικά το τραγούδι ΓΑΜΕΙ. Έτσι απλά. Απίστευτο opener,

σε βάζει σε πολεμική διάθεση. Αρκετά πολιτικοποιημένο κομμάτι με social commentary.

2) Jambi - ώπ! τι "πυροβολισμοί" ειναι αυτοί στην αρχή; Αρκετά groov-άτο κομμάτι, με ενδιαφέρον στοίχο και κρεσέντο απίστευτο. Ωραία πινελιά

το talkbox solo Maynard-Jones. Κλασσική TOOL δομή και μέτρα.

3) Wings for Marie (pt. 1) - απο τα καλύτερα κομμάτια του δίσκου, μαζί με το part 2. Στίχος απίστευτος, φωνή Maynard all the money και το αργό buildup

που σκοτώνει... Ενα ρέκβιεμ αφιερωμένο στα αγαπημένα μας πρόσωπα που κάτι τα παίρνει μακριά μας. Απλά κομματάρα.

4) 10,000 days (pt. 2) - η συνέχεια, even better! Οι τρίχες μου έχουν σηκωθεί εδώ και ώρα.

5) The Pot - ladies & gentlemen, start your headbanging! Κομματάρα με απίστευτη κιθάρα/drumming/bass. Ξενίζει αρκετά η αρχή με την "νεανική" φωνή

του Maynard, αλλα με το που μπαίνει η υπόλοιποι μπάντα καταλαβαίνεις οτι δεν αστειεύονται. Απλά πορωτικό κι ενα απο τα καλύτερα κομμάτια του άλμπουμ.

6) Lipan Conjuring - ενα interlude, με τον Maynard να δοκιμάζει ινδιανικά φωνητικά! Αρκετά περίεργο και ενδιαφέρον.

7) Lost Keys (Blame Hoffman) - ότι και να πω θα ειναι λίγο. Instrumental τρίλεπτο κομμάτι που σε αφήνει μαλάκα. Έτσι απλά. Μελωδία που στοιχειώνει και background samples απίστευτα. Συνεχίζει στο...

8) Rosetta Stoned - O τίτλος αναφέρεται στην γνωστή εγυπτιακή Rosetta Stone. Ενα τεράστιο κομμάτι με τρελό, out of this world, στίχο. Ειναι σαν να ακούς

το παραλήρημα ενος conspiracy theorist, με αρκετές δόσεις χιούμορ (θυμίζει λίγο Message to Harry Manback ο στίχος/παραλήρημα). Πολύ καλό μουσικά.

9) Intension - κάποιος το χαρακτήρισε ως Reflection II και δεν έχει άδικο. Κορυφαίο κομμάτι και ενα απο τα καλύτερα του δίσκου, σε ταξιδεύει πραγματικά. Ολα τα λεφτά οι λεπτομέρειες που αποκαλύπτονται με επανηλλειμένες ακροάσεις. Και περνάμε στο...

10) Right In Two - που για μένα ειναι μάλλον το καλύτερο κομμάτι του δίσκου. Ότι και να πω θα ειναι λίγο. Απλά μαγευτικό, επικό, λυτρωτικό. Spiritual στίχος, η μπάντα τα δίνει όλα, ο ορισμός της τελειότητας. I fucking love it! Και κλείνουμε με το...

11) Viginti Tres -΄η 23 στα λατινικά. Θεωρείται σημαδιακός αριθμός. Στην ουσία ειναι ενα απίστευτα τρομακτικό κομμάτι, αποτελούμενο απο drones και effects που σου σηκώνουν την τρίχα. Σκοτεινό και disturbing όπως αρμόζει στους TOOL.

Σύνοψη: Κορυφαίο. Ειναι πολύ νωρίς ακόμα για να το κρίνω σε σχέση με τα παλιότερα άλμπουμ. Με κάθε ακρόαση με κερδίζει όλο και περισσότερο. Φυσικά έχει και μειονεκτήματα. Πρώτον, ειναι πολύ μικρό. Παρά τα 70 λεπτά του, μοιάζει πολύ μικρότερο - κάποιος είχε πει οτι όλα τα καλά πράγματα μοιάζουν να τελειώνουν νωρίς... ;-) Δεύτερον, πιστεύω πως δεν υπάρχει κάποιο κεντρικό theme στο album, αλλα αρκετά διασκορπισμένα, πράγμα που το κάνει να μοιάζει fragmented και χωρίς συνοχή αντίστοιχη των Aenima και Lateralus.

Κορυφαίες στιγμές του άλμπουμ: Right In Two, Intension, Lost Keys, The Pot, Wings pt. 1 & 2, Vicarious...

Άξιζε η αναμονή, σας ακούω να ρωτάτε. Ναι, και με το παραπάνω, τουλάχιστον για μένα (μη ξεχνάμε πως one man's trash is another man's treasure και τούμπαλην).

Με λίγα λόγια, αξίζει 1000%, είτε ειναι fake/outtakes είτε ειναι κανονικό (το πιο πιθανό). Either way, εμεις οι fan βγαίνουμε κερδισμένοι... ;-)

Enjoy!

Δημοσ.

Και για να γουστάρουμε ακόμα περισσότερο, ορίστε και μια photo του πώς θα "λειτουργεί" το packaging:

10kdaystoolbandit6ih.jpg

Ω ναι, στη συσκευασία περιλαμβάνονται stereoscopic goggles για τη σωστή θέαση του artwork...

@ifrit: στη φωτό διακρίνεται ενα κομμάτι του artwork που είχες ποστάρει παλιότερα, it's the real thing απ' ότι φαίνεται...

Περιττό να πω πως ήδη μου τρέχουν τα σάλια...:)

Δημοσ.

Το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι το εξής. Επειδή στις 2 του Μάη που κυκλοφορεί δε θα μπορώ να είμαι σε δισκοπωλείο (δε θα μπορώ πριν τις 5/5) να το κάνω pre-order? Μη γίνει κανένα τρελό sold-out και δε το βρίσκω φοβάμαι

Δημοσ.

silencer51 nice review :smile:

Το ξανακουσα σημερα και αρχιζω να το ερωτευομαι.Αυτο μου μενει ειναι να τους δουμε και live μια απο τις κορυφαιες μπαντες των καιρων μας και οχι μονο.

Δημοσ.

Η καλή πλευρά μου λέει "Συναίσθημα και απαίτηση ωριμότητας μέσω των προηγούμενων δίσκων"

Η δεύτερη πλευρά λέει "Υποτονικό και βασισμένο και με τα 2 πόδια στο λατεράλους".

Και μια φωνούλα φωνάζει "κιανείναιντηκόη?"

Δημοσ.

The last thing he said is that when he called the distributor once, he was assured that the album wouldn't leak by any means until April 28th. The person he talked to mentioned the fake Counterfist leak and said that anything before April 28th that leaks is a hoax and not to be taken seriously.

Δημοσ.

Εγώ λέω πως είναι φέηκ. Ο Κάρεης δεν έλεγε πως το νέο άλμπουμ είναι έντονα πολιτικοποιημένο? Παπάργια, μας δουλεύουνε στεγνά.

Δημοσ.

Ναι όντως το release του RNS είναι καλύτερης ποιότητας.

Για το fake δεν ξέρω, έχω ακούσει και διαβάσει τότα πολλά που έχω χάσει τη μπάλα. Υπομονή μερικές μέρες ακόμα. Όπως λέει και ο Hathor, χαμένοι αποκλείεται να βγούμε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...