Προς το περιεχόμενο

Καινούριο άλμπουμ οι Tool ? Πότε ?

Godfath3r

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 522
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

αυριο 18-4-2006 στις 4 το απογευμα θα παιξει ο πετριδης στην εκμποπη του στο ραδιοφωνο της ΝΕΤ (που πιανει σε ολη την ελλαδα) το καινουργιο των Tool (δεν ξερω αν θα παιξει μονο το σινγκλ ή και αλλα κομματια απο το αλμπουμ)

λιγο πισω τα φωνητικα; ωραια δικαιολογια για να το ακους πολυ πολυ δυναταα!!

Δημοσ.

Για όποιον θέλει να φτιάξει καμιά μπλουζίτσα ΤΟΟL για το καλοκαίρι, σχεδίασα την παρακάτω στάμπα εππηρεασμένος απο το logo του ToolArmy:

toollogo5lv.png

Ας είναι καλά το Inkscape!:)

Δημοσ.

Πολλα γραφονται για το τελευταιο album των Tool.To amazon εχει δυο εκδοσεις(?) του cd το πρωτο θα κυκλοφορησει στις 2 μαιου ενω το αλλο στις 16.Καποιοι λενε οτι αυτο που εχει διαρευσει ειναι decoy και το πραγματικο θα λεγεται 10000 years.Aυτο που μενει ειναι απλα ειναι να περιμενουμε μεχρι τις 2 οπου και θα αποκαλυφθει το μυστηριο.Βασικα ψαρωνω ασχημα και ολα αυτα μπορει να ειναι μλκς.

Θεωρηστε το παραπανω ενα παραληρημα.

Δημοσ.

Κλασσικό μπλέξιμο πριν την κυκλοφορία καινούριου άλμπουμ TOOL...

Όπως σωστά λέει και ο mert, δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο απ' το να περιμένουμε τις 2 Μαίου...

Δημοσ.

Εγώ πάλι δεν άντεξα την αναμονή και το.. άκουσα.(τα ευκόλως εννοούμενα μου επιτρέπω να τα παραλείψω;) )

Δεν θα πω αν μου άρεσε το album και ποιο κομμάτι είναι super κτλ. Μια τέτοια βιαστική ανάλυση-εκτίμηση για album των Tool, συνιστά το λιγότερο προσβολή προς την διαφορετικότητα που αναδύει το μουσικό στυλ αυτού του group. Χρειάζονται πολλές ακροάσεις μέχρις ότου να αποφανθούμε. Ασφαλώς, στο τέλος-διασθητικά μιλώντας- θα παραδεχτούμε όλοι μας την παράδοξη επικράτηση αυτής της διαφορετικότητας έναντι στο συρφετό των trendy group-ακίων που ξεπροβάλλουν με καταιγιστικούς ρυθμούς.

Intension (maybe Reflection Pt II?)

Κατάλαβα καλά? Υποννοείτε πως αυτό που διέρρευσε δεν είναι το πραγματικό album?

Δημοσ.

Τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, αυτό μόνο οι Tool θα τολμούσαν να το κάνουν. Το να διοχετεύσουν επίτηδες δτο διαδίκτυο ένα album-κράχτη λίγες μέρες πριν την κυκλοφορία του πραγματικού τους album! Κι ύστερα, να κυκλοφορήσει το album το οποίο θα είναι όντως το πραγματικό! Και να μας στείλουν όλους στο φρενοκομείο! (εννοείται ότι ακόμη κι εκεί θα πάμε εφοδιασμένοι με τα players μας)

Δημοσ.

Οκ ας υποθέσουμε πως είναι έτσι...αυτά τα κομμάτια που διέρευσαν τι διάολο είναι; Εμένα μου φαίνονται για τα πραγματικά πάντως.

Δημοσ.

Στα toolnavy forums έχει πέσει πολύ conspiracy theory... Θα προσπαθήσω να συνοψήσω τα "στοιχεία":

Πέρσι το Σεπτέμβρη, ο Blair στο toolband.com είχε αναφέρει πως οι Tool είχαν ήδη ηχογραφήσει ενα decoy album. Ακόμα πιο πρίν, οι ίδιοι είχαν αναφέρει πως είχαν έτοιμα 10-12 κομμάτια, αρκετά απο τα οποία δεν χώρεσαν στο Lateralus.

To artwork του νέου δίσκου έχει 2 στοιχεία: το όνομα του συγκροτήματος μοιάζει επικύνδυνα με τη λέξη "fool" και το artwork όπως παρατήρησε και ο ifrit ειναι παλαιότερη δουλειά του Alex Gray.

Επίσης, αρκετά απο τα κομμάτια μοιάζουν πολύ ηχητικά με το Lateralus, ορισμένα riffs μάλιστα ειναι σχεδόν ίδια.

Τέλος, τα κομμάτια στο 10000 days ειναι 7 (ή 8, εξαρτάται πως ορίζεις την έννοια). Τα υπόλοιπα ειναι intros, ambient κ.λ.π. Δεν ειναι περίεργο να ειναι τόσα λίγα ενώ η μπάντα είχε πριν χρόνια κι όλας καμιά 12αριά έτοιμα?

Οι πιθανότητες ειναι 3.

1) Καθόμαστε και το σκεφτόμαστε πολύ το θέμα (κοινώς we need a life). Αυτό ειναι το καινούριο άλμπουμ - τέλεία και παύλα.

2) Το άλμπουμ που έχει διαρρεύσει ειναι ενα decoy/hoax album με b-sides του Lateralus κ.λ.π.

3) Το 10000 days είναι το πρώτο απο μια σειρά CD (3 πιθανόν στο σύνολό τους) που ολα μαζί θα σχηματίζουν την 5η δουλειά της μπάντας.

Εγώ πάντως γουστάρω το μπλέξιμο... part of the fun! ;-)

Δημοσ.

Μερικές ακόμα παρατηρήσεις:

Το άλμπουμ στις πρώτες ακροάσεις φαίνεται περιέχει αρκετές κομματάρες! :-)

Νομίζω όμως οτι υπάρχει μια έλλειψη συνοχής, δηλαδή το κάθε κομμάτι δεν συνδέεται αρκετά καλά με το επόμενο. Ποιός ξέρει, ίσως το CD που θα κυκλοφορήσει στις 2 Μαίου να έχει διαφορετική διαρρύθμιση κομματιών ή και έξτρα tracks...

P.S. Ακόμα μερικά στοιχεία για το hoax theory: στο απίστευτο "The Pot" o Maynard ακούγεται πολύ πιο νέος... Περίεργο... Επίσης αρκετά κομμάτια θυμίζουν παλαιότερα άλμπουμ, κάτι που πιθανόν να υποδηλώνει οτι τελικά έχουμε να κάνουμε με μια συλλογή b-sides/outtakes...

Εμένα πάντως ότι και να ειναι, I love it! :-)

Δημοσ.

Ναι αυτό για το "The Pot" το παρατήρησα και εγώ...θα δούμε.

Εμένα πάντως στα πρώτα δύο-τρία ακούσματα μου φάνηκε κατώτερο των προηγούμενων. Αλλά επειδή είναι Tool ίσως λέω άλλα σε κανά δυο μήνες που θα το έχω ακούσει καλά. Αν είναι αυτό το album τελικά....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...