Kostas75 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2004 Έχετε δει το Zalman Reserator στο Πλαίσιο για ήσυχο water-cooling του CPU και της κάρτας γραφικών; Αν ναι, ποια η γνώμη σας γενικά; Αξίζει η αγορά του; Μήπως υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτό για ήσυχο water-cooling στην ελληνική αγορά; Με ενδιαφέρει να ρίχνει τη θερμοκρασία του CPU και του Case βέβαια, αλλά περισσότερο με ενδιαφέρει να βρω, που λένε, την ησυχία μου! Και το Pentium 4 που έχω με το αυθεντικό Intel cooler κάνει σαν τραίνο τώρα με τις ζέστες! Και σαν να μη φτάνει αυτό και η ATI Radeon 9800 Pro που έχω προσπαθεί να "συναγωνιστεί" στο θόρυβο το CPU fan! Περιμένω απόψεις. προτάσεις, γνώμες. Ευχαριστώ.
Narayan Δημοσ. 26 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2004 Αν κάνεις ένα search στη συγκεκριμένη κατηγορία θα βρεις κι άλλα topic που έχουν γίνει για το Reserator... η γενική αντίληψη είναι ότι για αθόρυβο σύστημα είναι καλό, αλλά για τα ίδια (και λιγότερα) χρήματα παίρνεις κάποιο καλύτερο σύστημα υδρόψυξης, όπως το Asetek WaterChill.
Narayan Δημοσ. 26 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2004 Einai omws toso a8orybo oso to zalman? Με τον ανεμιστήρα στο "low" πρέπει να πας πολύ κοντά για να ακούσεις κάτι... βέβαια υπάρχουν κι άλλοι που ενοχλούνται με το παραμικρό, προσωπικά μετά από 2 χρόνια ακρόαση 24/7 των Alpha cooler ίσως να έχω αποκτήσει και ανοσία Πάντως το Zalman θέλει αρκετό χώρο στο γραφείο...
panoz Δημοσ. 27 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2004 Το zalman είναι όμορφο κάνει καλή δουλειά δεν μπορείς να το ακούσεις, δεν κάνει για τρομερό overclock εκτός αν του αλλάξεις αντλία και του βάλεις ανεμιστήρες. το έχω κανα τριμηνο αν δεν κάνω λάθος (έχω χάσει λίγο το χρόνο) και δεν έχω το παραμικρό παράπονο...
Kostas75 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2004 Κατ'αρχήν σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Κοιταξα για το Asetek Waterchill, το βρήκα στο http://www.chekmate.gr. Φαίνεται καλή περίπτωση, αν και δεν ξέρω αν είναι όντως πιο αθόρυβο από το Zalman. Και ιδιαίτερα δεν έχω καταλάβει πως γίνεται το installation, τι χώρο χρειάζεται κτλ., πράγματα τα οποία είναι σαφέστατα όσον αφορά το Zalman. Τι λέτε για τα Cooler Master Aquagate και Levicom Watercool;;; Υπάρχουν σε αυτό το site να τα δείτε αν δεν τα ξέρετε: http://www.checkmate.gr/products/watercooling.htm Έχω μπερδευτεί για το ποιο να προτιμήσω. Περιμένω απόψεις ώστε να με βοηθήσετε να αποφασίσω σύντομα ποιο είναι το καλύτερο να προτιμήσω! Υπενθυμίζω ότι πρώτιστα με ενδιαφέρει η ησυχία (που την έχω χάσει με τον Prescott), αλλά σίγουρα με ενδιαφέρει ΠΟΛΥ και να γίνεται σωστή ψήξη. Όχι για overclocking αλλά για να λειτουργεί σωστά και άνετα το PC μου. Δε θα με χάλαγε ας πούμε να κατεβεί στους 40-45 βαθμούς η θερμοκρασία του CPU (από τους 55-60 που είναι τώρα!). Αυτά. Περιμένω απαντήσεις-απόψεις! Ευχαριστώ.
LL_NEO Δημοσ. 27 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2004 Το χω ξαναδείξει. Ότι καλύτερο και ότι ακριβότερο(245Ε χωρίς μεταφορικά απο Γερμανία) σε passive λύση για νεράκι
eyeque Δημοσ. 28 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2004 Έχω το Reserator πάνω σ'ένα P4 3,06 εδώ και κάνα μήνα και είμαι απολύτως ικανοποιημένος. Η θερμοκρασία ήταν σταθερά στους 44 βαθμούς C και όλο το σύστημα απόλυτα αθόρυβο. Στήν συνέχεια πρόσθεσα και το cooler στην κάρτα γραφικών, μιά GeForce Ti 4600.Tο σετάκι πωλείται έξτρα περί τα 25 € (περιέχει 2 κεφαλές + ψυκτρούλες για τις μνημες ) Η θερμοκρασία ανέβηκε στους 49-50 C και πάλι όλα λειτουργούν άψογα και κατα τι πιο αθόρυβα αφού αφαιρέθηκε και το ανεμηστηράκι της κάρτας. Απόδειξη της άψογης λειτουργίας ότι στο Doom3, και με δεκάωρα και δεκαπεντάωρα συνεχούς λειτουργίας σε 1024χ768, οι θερμοκρασίες παρέμειναν στα παραπάνω επίπεδα.
irreversible Δημοσ. 29 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2004 ena site ou tha se voithisei gia ola http://www6.tomshardware.com/howto/20040630/water_cooler-08.html
irreversible Δημοσ. 29 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2004 LL_NEO to innovatek apisteyto alla distixos 245 xoris metaforika kai xoris ta loipa exartimata apla auto pou exeis deixei sti foto.............KRIMA
Melven Δημοσ. 30 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2004 Έχω το Reserator πάνω σ'ένα P4 3,06 εδώ και κάνα μήνα και είμαι απολύτως ικανοποιημένος. Η θερμοκρασία ήταν σταθερά στους 44 βαθμούς C και όλο το σύστημα απόλυτα αθόρυβο. Στήν συνέχεια πρόσθεσα και το cooler στην κάρτα γραφικών, μιά GeForce Ti 4600.Tο σετάκι πωλείται έξτρα περί τα 25 € (περιέχει 2 κεφαλές + ψυκτρούλες για τις μνημες ) Η θερμοκρασία ανέβηκε στους 49-50 C και πάλι όλα λειτουργούν άψογα και κατα τι πιο αθόρυβα αφού αφαιρέθηκε και το ανεμηστηράκι της κάρτας. Απόδειξη της άψογης λειτουργίας ότι στο Doom3, και με δεκάωρα και δεκαπεντάωρα συνεχούς λειτουργίας σε 1024χ768, οι θερμοκρασίες παρέμειναν στα παραπάνω επίπεδα. opote dld to mono pou kanei 8orivo pleon einai o anemistiras tou PSU??? ara prepei na eisai poly athorivos e? dld kai me ena empeiro silent PSU de 8a ksereis oti pire mpros to pc kalo akougetai
Kostas75 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2004 Έχω το Reserator πάνω σ'ένα P4 3,06 εδώ και κάνα μήνα και είμαι απολύτως ικανοποιημένος. Η θερμοκρασία ήταν σταθερά στους 44 βαθμούς C και όλο το σύστημα απόλυτα αθόρυβο. Στήν συνέχεια πρόσθεσα και το cooler στην κάρτα γραφικών, μιά GeForce Ti 4600.Tο σετάκι πωλείται έξτρα περί τα 25 € (περιέχει 2 κεφαλές + ψυκτρούλες για τις μνημες ) Η θερμοκρασία ανέβηκε στους 49-50 C και πάλι όλα λειτουργούν άψογα και κατα τι πιο αθόρυβα αφού αφαιρέθηκε και το ανεμηστηράκι της κάρτας. Απόδειξη της άψογης λειτουργίας ότι στο Doom3, και με δεκάωρα και δεκαπεντάωρα συνεχούς λειτουργίας σε 1024χ768, οι θερμοκρασίες παρέμειναν στα παραπάνω επίπεδα. Σκέφτομαι σοβαρά και εγώ να αγοράσω το Reserator 1 της Zalman καθώς φαίνεται από τα πιο ήσυχα και σε αρκετά καλή τιμή σε σχέση με τα άλλα. Αν κατάλαβα καλά λες ότι όταν αντικατέστησες το cooler της κάρτας γραφικών με το VGA Block cooler της Zalman η θερμοκρασία σου ανέβηκε. Πως έγινε αυτό; Δεν είναι καλύτερο το water cooling από τη κλασσική ψύξη της VGA, ώστε να ρίχνει περισσότερο τη θερμοκρασία της κάρτας γραφικών;;; :roll:
Kostas75 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2004 Το χω ξαναδείξει. Ότι καλύτερο και ότι ακριβότερο(245Ε χωρίς μεταφορικά απο Γερμανία) σε passive λύση για νεράκι Αυτό σίγουρα δεν υπάρχει Ελλάδα; Έψαξα λίγο και βρήκα στη checkmate: http://www.checkmate.gr/innovatek.htm Μήπως είναι αυτό που αναφέρεις; Αν ναι, είναι βέβαια αρκετά ακριβό (290 + ΦΠΑ!), φαίνεται πολύ καλό, αλλά δε ξέρω τι παραπάνω έχει από το κατά πολύ οικονομικότερο Zalman Reserator 1 που το βρίσκουμε και πολύ πιο εύκολα στην Ελλάδα μας. :?:
LL_NEO Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2004 όχι φίλε μου. Αυτά που δείχνεις εσύ είναι κανονικά σετακια (ψυγείο, μπλοκ, αντλια κτλ) ενώ αυτό που έδειξα εγώ .... με 245 ευρώ μόνο τη γκουμούτσα πάιρνεις.....
Kostas75 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2004 Γενικότερα όπως είπα και αρχικά προσωπικά με ενδιαφέρει να μην υπάρχει θόρυβος, οπότε όποιο σύστημα έχει ανεμιστήρα ή πόσο μάλλον... ανεμιστήρες(!), με ανησυχεί και πιστεύω ότι μπορεί να δώσω ένα κάρο λεφτά και μετά πάλι να έχω θόρυβο. Οπότε σε τέτοια περίπτωση δε λέει. Γι'αυτό σκέφτομαι το Zalman Reserator 1 περισσότερο και από λύσεις πιο compact που μπορεί να είναι και στο εσωτερικό του PC. Τώρα αν έχει κάποιος να προτείνει κάτι πολύ καλό και ιδιαίτερα αποδεδειγμένα(!) αθόρυβο water cooling που μπαίνει μέσα στο εσωτερικό του PC ή εστω που κάθεται εύκολα πάνω στο case τότε αξίζει να το αναφέρει ώστε να το ψάξουμε. :wink: Οτιδήποτε όμως κάνει αρκετό θόρυβο προσωπικά δεν με ενδιαφέρει. :? Ευχαριστώ. 8)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.