9-11 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2004 Επειδή έχω ξεμείνει με Pentium III 1GHz (κάτι που δεν αντέχεται πλέον), σκέφτομαι να αναβαθμίσω το PC αλλάζοντας τα απολύτως αναγκαία, δηλ. CPU/Motherboard/Memory Όλα αυτά δαπανώντας όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα (τι έκπληξη!), έχοντας στο μυαλό ότι ούτως ή άλλως η 'αρχιτεκτονική' των νέων επεξεργαστών ήδη άλλαξε με ότι αυτό συνεπάγεται (νέα Sockets, PCI Express αντί για AGP, ΒΤΧ κ.λ.π.) (1) Κάνοντας μία βόλτα στην Stournari street , μου πρότειναν Athlon XP 2600+ 1,9 GHz Barton Box 333FSB [85 Euros άνευ ΦΠΑ] με αντίστοιχο m/b της Asus (Α7Ν8Χ-Ε Deluxe) ή της Gigabyte (GA-7N400 Pro2) τα οποία έχουν παρεμφερή χαρακτηριστικά & τιμές. Στη συγκεκριμένη πρόταση μου έκανε εντύπωση το chipset nForce2 Ultra της nVidia το οποίο έως τώρα νόμιζα ότι είχε ενσωματωμένη VGA, κάτι που δεν συμβαίνει. Θα έπρεπε να έχω αμφιβολίες όσον αγορά την αξιοπιστία του; (δεδομένου ότι στην αγορά κυριαρχούν τα Intel-VIA-SiS και οπωσδήποτε η nVidia σ' αυτόν τον τομέα δεν έχει εμπειρία - ή κάνω λάθος; - ) Και το WCS (Worst Case Scenario ή επιστημονική φαντασία αν θέλετε). Μπας και δεν συνεργάζεται και τόσο καλά με VGA της Ati; Έχω μία Radeon 9600 SE και δεν προτίθεμαι να την αλλάξω (2) Πέρα απ' αυτά όμως οι Celeron/Celeron Prescott σαν εναλλακτική λύση στην ίδια κατηγορία τιμής, θεωρούνται υποδεέστεροι; πχ Intel Celeron Prescott 2,66GHz 533FSB/256K L2 0,09 S478 [79 Euros άνευ ΦΠΑ] (3) To FSB το οποίο στους μεν AMD είναι 333 ενώ στην Intel 533, έχει αισθητή διαφορά; Την ίδια απορία έχω και για τις υλοποιήσεις σε 0,09 ή 0,13 μικρο-δεν-ξέρω-τι... (4) Όλα αυτά θα τα σηκώσει το Heroichi 350 PSU που έχω ή θα τρέχω; Παιδιά, η συμβουλή/γνώμη σας θα ήταν ΑΝΑΓΚΑΙΑ & ΠΟΛΥΤΙΜΗ, ειδικά για όσους είναι (ή ήταν) κάτοχοι των παραπάνω και τα ξέρουν από πρώτο χέρι... Ευπρόσδεκτα και links για ήδη δημοσιευμένα συγκριτικά τεστ και εντελώς OffTopic (4) μία εκτίμηση (καθότι δεν παρακολουθώ την αγορά των μεταχειρισμένων) για το πόσο θα μπορούσα να πουλήσω τα εξής: -> Asus CUSL2-C, Intel 815EP Chipset -> Pentium III 1GHz Box -> Kingston 64MX64PC133CL3168, 512 MB SDRAM με ότι τα συνοδεύουν: κουτιά, εγγυήσεις, manuals, extra brackets + USB v2.0 - 6 port PCI Card + Firewire - 2 port PCI Card Ευελπιστώ στην κατανόηση του moderator
crAss Δημοσ. 25 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2004 AMD ATHLON XP 2500+ 1.83GHz BOX 82.94 GIGABYTE GA-7N400L1 RETAIL 72.19 2 x DIMM DDR 256MB PC3200 (400MHz) 82 Sinolo me fpa 237.13 kai exeis ena poli kalo sinolaki me alla 45 pairneis kai mia GIGABYTE RADEON 9200 - 64MB pou logika tha einai kalliteri apo auti pou exeis... Ta alla xoris na ta koitaxo me leptomeria sigoura apo 150 kai kato...kai an crAss
random Δημοσ. 26 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2004 δυνατόν λιγότερα χρήματα στη θεση σου θα εκανα μια γυρα σε flemarket και , αγγελιες insomnia.gr , http://www.thelab.gr , http://www.pctechnology.gr , http://www.overclockers.gr , για cpu + mobo καθως πολλοι θα πανε τωρα σε athlon64, και βρισκεις αρκετα φτηνα athlonxp *για μνημη θα προτιμουσα καινουρια απο μαγαζι, einai pio dyskolo na καταλαβεις τις ελλατωματικες. 1. για cpu AMD, οι nforce2 ειναι οι καλυτερες. Υπήρχαν καποιες mobo nforce2 με ανσωματωμενη vga αλλα δεν περασαν πολυ απο Ελλαδα, και καλα εκαναν. Η αποδοση σε γραφικα ειναι χειροτερη απο geforce 400MX. το φορουμ ειναι γεματο signatures με m/b nforce2 + Ati's 2.celeron ειναι για πεταμα. μονο για office!! αν θες φτηνο cpu αλλα οπωσδηποτε με την εγγυηση απο καταστημα, παρε τους νεους AMD sempron (AthlonXP με αλλο ονομα) (3) Δεν μπορει να γινει συγκριση. ενα συστημα intel μπορει να εχει fsb 533 ή 800, και cpu 2,5 Ghz, και στις μετρησεις να κανει μεσες ακρες τα ιδια με ενα AMD fsb 400, cpu 1900 Ghz. P4 βέβαια... (τα celeron ειναι σε μια κλάση μόνα τους.. οι Απαιχτοι! ) (4) Όλα αυτά θα τα σηκώσει το Heroichi 350 PSU που έχω ή θα τρέχω; ναι πόσο θα μπορούσα να πουλήσω τα εξής: εξαρτάται που θα τι βάλεις την αγγελία. Σε insomnia kai ta υπολοιπα sites poy έβαλα επάνω, μπορει να ζητησεις 100 και να παρεις 60. δεν έχουμε πολλα ψαράκια.. Για γαλαντόμους χάνους, βάλτα στη Χρυση Ευκαιρία. μπορει να παρεις και 200.πάντως τις 2 καρτες PCI βάλτες ξέχωρα, σε άλλη αγγελία. πιο πολλα θα πιάσεις. σε ποιοτητα: http://www.hacshop.gr/hac/servlet/gr.hac.display.Visualiser?action=showproduct&item=1588 MB AMD EPoX 8RDA3+ 85+fpa αλλα και η Asus Α7Ν8Χ-Ε Deluxe καλη. Abit NF-S και οι 3 αυτες βεβαια εχουν πολλα εξτρα που εσυ ξερεις αν σε ενδιαφερουν (network, sata, firewire). αν οχι , υπαρχουν και πιο φτηνές (κατι Aopen στο mgmanager, Albatron se e-shop πχ).
planetman Δημοσ. 26 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2004 Αν θέλεις τον τέλειο επεξεργαστή όσον αφορά απόδοση/τιμή πάρε τον Athlon XP Barton 2500+ που σχετικά εύκολα θα γίνει 3200+ ή λίγο παρακάτω με 83€ καινούριος ή και λιγότερα μεταχειρισμένος, καθώς και με 60-70€ παίρνεις μια μητρικούλα καινούρια χωρίς πολλά πολλά ή με τα ίδια χρήματα μια σχετικά καλή μεταχειρισμένη πάντα με nforce2 και είσαι κυριλλέ για τα επόμενα 2 χρόνια. Όσο για μνήμες, αυτό είναι μια πονεμένη ιστορία καθώς δεν βρίσκεις φτηνές.
planetman Δημοσ. 26 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2004 Α, όσον αφορά την τροφοδοσία δεν θα έχεις πρόβλημα και όσον αφορά την κάρτα γραφικών την κρατάς αφού δεν έχεις σκοπό να την αλλάξεις.
9-11 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2004 Παιδιά, σας (υπερ)ευχαριστώ για τις προτάσεις σας - Συνεχίστε να postάρετε Μέχρι τώρα, πάντως, η πλάστιγγα γέρνει υπέρ της AMD... Να θέσω και μερικά ερωτήματα σχετικά με τις μνήμες: (1) Να προτιμήσω δύο 256άρες ή μία 512άρα; (2) Μάρκα με LifeTime Guarantee (Kingston, Corsair) ή κάποια άλλη (πχ Samsung) με 5ετή; (3) Αξίζουν τα παραπάνω χρήματα για αυτές με latency (?) 2,5 σε σχέση με αυτές που έχουν 3; ΥΓ Κύριε Administrator/Moderator, ρίξε αν μπορείς ένα delete στο ομότιτλο topic που μπήκε κατά λάθος δυο φορές - συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες...
random Δημοσ. 26 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2004 1. 2x256 μπορεις να τις τρεχεις σε dual channel εφοσον βεβαια παρεις μητρικη που το υποστηριζει (me nforce 400 ultra) kai oxi "nforce 400" : περιπτωση Asus Α7Ν8Χ-Ε Deluxe VS Asus Α7Ν8Χ-X με 1χ512 εισαι πιο ανετος για μελοντικες προσθηκες μνημης (οι mobo nforce2 εχουν μονο 3 θεσεις για dimmakia) 2. αν κανεις αγορά απο κατάστημα ελληνικό (οχι με παραγγελιες απο ξενα σε ιντερνετ), ετσι κι αλλιως δεν εχεις και τις απειρες επιλογες σε μνημη. δε νομιζω οτι απλες μνημες ddr400 θα εχουν μεγαλες διαφορες σε τιμη, και επισης 5 χρόνια σε hardware ειναι περιπου lifetime. θυμισου οτι πριν 5 χρόνια, τα pc της μοδας ηταν pentium2 me mnhmes sta 66. σε σχεση με την εγγυηση lifetime πάντα ειχα μια απορία. Εχει κανεις simmakia των 4 Mb (δουλευαν στα 16 ή 32 Mhz???) αγορασμένα πριν 7-8 χρόνια, me lifetime guarantee, να τα πάμε στο πλαίσιο σήμερα ως χαλασμένα??? τότε κόστιζαν ισως 5-8.000 δρχ. Δε θελω πιστωτικό θα πω, θέλω τέτοιες ίδιες για το σερβερ μας τον 486!!!!!! δεν θα μπορουν ουτε να τις δοκιμασουν ! 3. ποσα παραπάνω? για 1-2 Ε οκ. αν το φτηνο εχει 40 και το αλλο 60. οχι. Αφου λες οτι θελεις οικονομικο συστημα. αν ειναι να ασχοληθεις με ακραιο οβερκλοκ, θα προσθεσεις μετα και καμια χαλκινη ψυκτρα 40-50 Ε, μετα θα αναρωτιεσαι αν δεν ανεβαινει λογο τροφοδοτικου, μετα θα λες με κοβουν οι μνημες. ... και μετα θα καταλαβεις οτι ξέφυγες απο το οικονομικο συστημα. αγοράζοντας εναν 2500+ (δυσκολο σε μαγαζια, σε αγγελιες εχει πολλους), ή 2600+, με την στοκ ψυκτρα, μπορεις να ανεβεις +5-10% , (απο 1800 να πας 1950-2050 πχ) χωρις ακριβες μνημες, και κανενα αλλο "oc gadget". Σε σχεση με τον p@1000 που εχεις θα σου φαινεται πύραυλος. περι ορέξεως, κολοκυθόπιτα: υπαρχου και οι FX53, P3,2EE σε αρκετά λογικές τιμές (700+ Ε)
crAss Δημοσ. 26 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2004 Paidia to eshop exei akoma 2500+... Apo ekei pira kai ton diko mou desktop pou ftanei ta 2650 (an na vro kai mnimes pou na trexoun stathera ekei pano...) crAss
9-11 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2004 αγοράζοντας εναν 2500+ (δυσκολο σε μαγαζια, σε αγγελιες εχει πολλους), ή 2600+, με την στοκ ψυκτρα, μπορεις να ανεβεις +5-10% , (απο 1800 να πας 1950-2050 πχ) χωρις ακριβες μνημες, και κανενα αλλο "oc gadget".Σε σχεση με τον p@1000 που εχεις θα σου φαινεται πύραυλος. Το Overclocking είναι κάτι που δεν έχω επιχειρήσει ακόμα (και δεν ξέρω εάν θα το κάνω στο μέλλον) κυρίως γιατί δεν αισθάνομαι ιδιαίτερα άνετα. Δεν μιλάω για την φθορά στο βάθος χρόνου (που θεωρείται δεδομένη), όσο για την συμπεριφορά των επιμέρους συσκευών που απαρτίζουν το PC εκτός του CPU-m/b-memory Πολύ απλά υπάρχουν πολλοί παράμετροι που πρέπει να λαμβάνεις υπ' όψη σου και δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να ανταποκριθώ σε κάτι τέτοιο Διορθώστε με αν κάνω λάθος (οι ειδήμονες) αλλά ταυτόχρονα με την αύξηση χρονισμού, απαιτείται και αντίστοιχη σε ρεύμα, σωστά; Κάτι που συνεπάγεται ότι VGA, CD/DVD Drives κλπ δέχονται περισσότερο απ' όσο (θεωρητικά) χρειάζονται για να λειτουργήσουν, με αποτέλεσμα... τι ακριβώς; Ένα (ακραίο?) παράδειγμα, θα ήταν ένα DVD Recorder το οποίο εξαιτίας της υπερ-τροφοδότησης αδυνατεί να γράψει σωστά (ή απλώς παράγει ποιοτικώς υποδεέστερα) δισκάκια Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα επικεντρώναμε την προσοχή μας μόνο στην ανανέωση firmware, την ποιότητα των Recordable Discs άντε και την αλλαγή του software εγγραφής. Απ' την άλλη μεριά, αν οι πιθανότητες για τέτοιες δυσλειτουργίες είναι ελάχιστες έως αμελητέες, δηλαδή, ΔΕΝ υπάρχει ΡΙΣΚΟ, να μας το πείτε να pushάρουμε όλοι αβέρτα-κουβέρτα ειδικά εάν ΔΕΝ απαιτούνται πολύπλοκες ρυθμίσεις ή extra hardware
georgeadams Δημοσ. 27 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2004 Το παραπάνω ρεύμα το δίνουμε ΜΟΝΟ στον επεξεργαστή ή/και στη μνήμη.
pseira Δημοσ. 27 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2004 9-11 εαν σε ενδιαφέρει είναι η τυχερή σου μέρα! Επειδή αναβαθμίζομαι πουλάω την ΑΒΙΤ NF7-S revision 2.0 μου! Είναι απο τις καλύτερες μητρικές που κυκλοφορούν για Athlon. Αν σε ενδιαφέρει ρίξε ενα μηνυματάκι (PM)
planetman Δημοσ. 28 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2004 9-11, αν πάρεις mobo με chipset n-force2 που έχει PCI/AGP lock τότε υπερχρονίζεις μόνο τον επεξεργαστή και μπορείς να τον ανεβάσεις όσο πάει με default ρεύμα το οποίο δεν νομίζω να είναι ρίσκο, όπως το έχω κάνει κι εγώ. Δες την υπογραφή μου. Οπότε ούτε δυσλειτουργίες ούτε τίποτα. Απλώς βρίσκεις το ανώτερο σταθερό σημείο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.