Προς το περιεχόμενο

Θυμάστε την προσφορά της Novell για το Suse Linux?

clairvoyant

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

...και εγώ έλαβα τα 3 DVD. Μπράβο στην NOVELL.

Ομως παρατήρισα κάτι... είναι EVALUATION SOFTWARE! Αν καταλαβαίνω καλά αυτό σημαίνει ότι μετά από 30 ή 60 κτλ ημέρες θα λήξει... ή μήπως όχι.?

Εχω είδη στο 2ο σκληρό στο PC μου το SUSE 8.2 Pro (original) και δεν θέλω να το αλλάξω κάτι που θα λήξει!

Δημοσ.

Και εγώ περιμένω ακόμη τη δική μου. Ελπίζω να έρθει γρήγορα...

Όσον αφορά το "Evaluation Software", νομίζω ότι αυτό αναφέρεται στην απουσία υποστήριξης, όχι στο αν λήγει το λογισμικό ή όχι.

Δημοσ.

Απ' ότι λέει στα readme το 9.1PRO είναι free.

Απλά εγω περίμενα την Enterprise έκδοση μην τυχόν είναι linux newbie-friendly να στηθεί ένα LDAP και να πατήσουν πάνω του mail,web,authentication,DBs κλπ. Αλλά μου λέει αγόρασε αυτό, εκείνο, χωρίς ένα wizard τύπου "Configure Your Server" (και είναι και σε έκδοση 1.0 μπρρρ...).

Άμα ήταν ν' αγοράσω το έκανα με windows που είναι 2 ώρες υπόθεση να στήσεις τα πάντα "αβάδιστα".

Πως περιμένει η (άλλοτε κραταιά) novell να ανακάμψει πουλώντας ένα προιόν που δεν έχει τίποτα παραπάνω να προσφέρει από τις υπόλοιπες free διανομές; Πώς περιμένει να αντικαταστήσει δίκτυα με windows που το interactivity με τα windows παραμένει ακόμα στη δύσχρηστη SAMBA.

Περίμενα ένα αγοραστό linux να γίνεται (με συνοπτικές διαδικασίες) join στο windows domain, να έχει κάποιες κονσόλες διαχείρισης SQL, Exchange, users κλπ και ένα βατό τρόπο για migration του υπάρχοντος AD σε LDAP. Αντ΄ αυτού ούτε το address book μου του Exchange δεν μπορώ να δώ αν δεν αγοράσω τον Ximian connector.

H microsoft κάποτε με τα NT4 είχε σκίσει τη Novell στο θέμα αυτό (του migration) με αποτέλεσμα (παρότι είχε ένα πολύ σταθερό προιόν η Novell) να πείσει όλους τους admin να γυρίσουν σε NT4 λόγω ευκολίας.

Τέλος πάντων ίσως να είμαι καλομαθημένος και να τα θέλω όλα έτοιμα. Λυπάμαι όμως πραγματικά που η χρήση των linux περιορίζεται σχεδόν αποκλειστικά σε stand alone firewalls και web servers γιατί μπορεί να τα κάνει όλα.

Κατά τη γνώμη μου όμως δεν πρέπει να χαράξει δικό του δρόμο, αλλά να "χωθεί" στα Microsoft δίκτυα με όπλο το interoperability.

Δημοσ.

egw pantws akomh perimenw :/ paizei na sthlw se kapion dvd kai na plhrwsw ta taxydromika na mou ta grapsei?? exw varethei na perimenw h aithsh egine sths 25 august peripou

Δημοσ.
egw pantws akomh perimenw :/ paizei na sthlw se kapion dvd kai na plhrwsw ta taxydromika na mou ta grapsei?? exw varethei na perimenw h aithsh egine sths 25 august peripou
Έχε λίγη υπομονή. Και εγώ τέλη Αυγούστου συμπλήρωσα την αίτηση και κρίνοντας από τα λεγόμενα των άλλων μελών σε αυτό και σε άλλα forum, θέλει κανένα μήνα (για να μη σου πω παραπάνω και πικραθείς) για να έρθει...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...