simaras Δημοσ. 24 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2004 Skeftomai na kano format to pc mou kai na peraso ta windows xp. Ti einai protimotero, na ta valo se fat 32 h se ntfs? Ti pleonektimata kai ti meionektimata exei to kathena?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Αυγούστου 2004 Super Moderators Δημοσ. 24 Αυγούστου 2004 asfalws NTFS...oute syzhthsh gia fat32...
icem4n Δημοσ. 25 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2004 Προσοχη! αν περασεις τα XP home τοτε μονο σε fat32 αλλιως το μηχανημα θα σερνεται!
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2004 ntfs.- @icem4n : kala ayto pou to akouses? egw eixa 1 xrono winxp home me ntfs xwris kanena provlhma!
random Δημοσ. 25 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2004 1. αν θελεις μονο ενα λειτουργικο (δεν σε ενδιαφερει dual boot ςιν98/winxp), τοτε ntfs 2. αν το DOS και η γραμμη εντολων σου φαινονται κινεζικα, τοτε ολο το δισκο NTFS. εγω εχω παντα 1ο partition ενα πολυ μικρο (50-200 mb) σε Fat32, και ολο το υπολοιπο δισκο σε NTFS. εγκαθιστω το dos 6.22 (ή τα 98 αν χωρανε )στο 1ο, βαζω τα XP στο 2ο παρτισιον, και απλα στο πρωτο μπαινει το boot menu (αυτοματα, δεν κανεις τιποτα εσυ). Με αυτο τον τροπο μπορω να τρεχω καποια χρησιμα utilities απο καθαρο dos χωρις bootcd kai disketes (memtest86, ghost, partition magic, norton commander, κλπ) . 3. αν θα κανεις dvd ripping και divx encoding οπωσδηποτε ενα μεγαλο NTFS part (μονο του ή μετα απο τα οποια Fat32 επιλεξεις) δεν εννοω 1 ntfs. απλα μεταξύ των άλλων parttion - αναλογα ποσο δισκο εχεις, να έχεις και 1 μεγάλο ntfs οπου θα ριχνεις τα τεραστια αρχεια και θα δουλευει το encoding πχ. σε εναν 100άρι θα έβαζα σε Gb: 3: 0,050 fat32, 20-40 win/ntfs, kai 80-60 video store/ntfs ή 4 : 0,050 fat32, 20 win/ntfs, 30 ntfs , 50 video store/ntfs βεβαια οσοι ασχολουνται με video εχουν 2-3 δισκους των 100-200, οποτε βαζεις εναν ολοκληρο δισκο μονο για temp encoding, αλλα εβαλα εναν μετριο υπολογισμο για οικονομικες στενοτητες. Για διαφορα συμπεριφορας σε ntfs μεταξυ home και Pro δεν εχω δει πουθενα στοιχεια. δεν το πιστευω. Παντως, ακομα κι αν δεν υπαρχει αυτο το προβλημα, τα home ειναι για πεταμα. pro kai mono pro.
madsc Δημοσ. 25 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2004 ntfs.- @icem4n : kala ayto pou to akouses? Και εγώ την ίδια απορία έχω. :roll: /sc
sotris99 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2004 1. αν θελεις μονο ενα λειτουργικο (δεν σε ενδιαφερει dual boot ςιν98/winxp), τοτε ntfs Σωστός 2. αν το DOS και η γραμμη εντολων σου φαινονται κινεζικα' date=' τοτε ολο το δισκο NTFS. εγω εχω παντα 1ο partition ενα πολυ μικρο (50-200 mb) σε Fat32, και ολο το υπολοιπο δισκο σε NTFS. εγκαθιστω το dos 6.22 (ή τα 98 αν χωρανε )στο 1ο, βαζω τα XP στο 2ο παρτισιον, και απλα στο πρωτο μπαινει το boot menu (αυτοματα, δεν κανεις τιποτα εσυ). Με αυτο τον τροπο μπορω να τρεχω καποια χρησιμα utilities απο καθαρο dos χωρις bootcd kai disketes (memtest86, ghost, partition magic, norton commander, κλπ) .[/quote'] Αυτό έχω κάνει και εγώ!!!! 3. αν θα κανεις dvd ripping και divx encoding οπωσδηποτε ενα μεγαλο NTFS part (μονο του ή μετα απο τα οποια Fat32 επιλεξεις) Εγώ εδώ έχω διαφορετικό partition για ripping/encoding ntfs Για διαφορα συμπεριφορας σε ntfs μεταξυ home και Pro δεν εχω δει πουθενα στοιχεια. δεν το πιστευω. Παντως, ακομα κι αν δεν υπαρχει αυτο το προβλημα, τα home ειναι για πεταμα. pro kai mono pro. Νομίζω λέω νομίζω γιατί έχω home, τα pro εγκαθιστούνται μόνο άν το partition είναι σε ntfs. Είχα κάνει μια φορά εγκατάσταση σε ένα φίλο τα προ και επιλέξαμε fat32. Μόλις τελείωσε η εγκατάσταση νάσου η μπλε οθόνη και στο καπάκι ρεσέτ (μόνο του). Ξανά φορμάτ ntfs και όλα οκ. ntfs.- @icem4n : kala ayto pou to akouses? egw eixa 1 xrono winxp home me ntfs xwris kanena provlhma! Σε εμένα που έχω home πετάει.
salonika Δημοσ. 26 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2004 Τα pro εγκαθιστούνται κανονικά και σε fat32 Σωστός ο random το ίδιο κάνω και εγώ
icem4n Δημοσ. 27 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2004 παιδια το λεω απο πρoσωπικη εμπειρια. ειχα ενα laptop με προεγκατεστημενα τα XP home σε fat32. οταν έκανα μετατροπη σε ntfs η αποδοση ολου του συστηματος ειχε πεσει σε σημειο να κανει κανα 2λεπτο να κλεισει, ενω ακουγα συνεχως τον σκληρο να δουλευει σαν τρελος. μαλιστα ειχα κανει και post τοτε να ρωτησω αν γνωριζει κανεις τι μπορει να φταιει http://www.insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=366266&highlight= ευτυχως ομως το προβλημα λυθηκε οταν εγκατεστησα τα XP pro με το SP1 και το laptop επανηλθε στις πραγματικες του επιδοσεις. θεωρησα λοιπον καλο να πω στον φιλο μας τι μου ειχε συμβει μιας και ρωτησε.
madsc Δημοσ. 27 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2004 icem4n, o λόγος που έπεσαν οι επιδόσεις του laptop σου δεν οφείλεται στο ntfs ως filesystem αλλά στην μετατροπή του filesystem μετά από την εγκατάσταση του λειτουργικού. Έχει παρατηρηθεί αυτό που λες σε αρκετές περιπτώσεις. /sc
icem4n Δημοσ. 28 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2004 δεν ξερω αν ειναι για αυτο που λες, διοτι δεν εκανα φορματ αλλα περασα απο επανω τα XP pro. δηλαδη η μετατροπη απο fat32 σε ntfs δεν τα επηρεασε οπως στα XP home. παντως τοτε δεν ειχα παρει καμια απαντηση και δεν ηξερα οτι εχει συμβει και σε αλλους. οποτε ενας λογος ακομα παραπανω για τον φιλο να βαλει ntfs αφου ξερει τι μπορει να συμβει αν αρχικα βαλει fat32 και μετα αποφασισει για ntfs σε XP home.
mikaha Δημοσ. 28 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2004 NTFS Benefits: Better security Better performance with large partitions – greater than 4GB Better resistance to file system corruption Drawbacks: Can’t boot to MSDOS and get access to partition FAT16/32 Benefits: Faster performance on smaller partitions - less than 4GB Best Performance for Pagefile Drawbacks: Little or no security Higher rate of file system corruption Limits on partition size (FAT16 – 4GB)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.