Προς το περιεχόμενο

Θεωρητική ταχύτητα δικτύου???

Dangelo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξέρει κανείς πόση πρέπει να είναι η ταχύτητα σε kb/s σε ένα δίκτυο 100αρι???

μετρήσεις που μου δίνει το DU meter δεν ξεπερνούν το 1 Mb/s...

Είναι λίγο???

Ευχαριστώ...

Δημοσ.

Δεν μας λες εάν χρησιμοποιείς HUB ή SWITCH

Και το βασικότερο πόσα τερματικά είναι πάνω στο δίκτυο την ώρα που κάνεις τις μετρήσεις.

Δημοσ.

Και αν έχεις φτιάξει τα καλώδια μόνος σου ή τα πήρες έτοιμα, καθώς και την σειρά ων χρωμάτων.

Επίσης τι κάρτες έχεις? Καμία σχεδόν κάρτα δεν θα σου δώσει 100Mbit. Οι φθηνιάρικες δίνουν συνήθως μέχρι 60-70 και οι καλύτερες κοντά στο 80

Δημοσ.

Εχω 8 PC στο δίκτυο, 1 HUB 1000 LevelOne, και 2 switch 100 (1x intel & 1x 3Com)...To Καλώδιο είναι UTP CAT5 και τα χρώματα είναι : ασπροπορτοκαλι - πορτοκαλι, ασπροπρασινο - μπλε, ασπρομπλε - πράσινο, ασπροκαφέ - καφέ.

Καρτες ειναι Intel 10/100 Pro

Δημοσ.

Με Intel κάρτες είναι εντλώς κουφό αυτό που αναφέρεις.

Βλέπω ότι τα υλικά που χρησιμοποιείς είναι 1ης ποιότητας και όχι της πλάκας, που δεν δικαιολογεί αυτή την καθυστέριση.

Τέτοια περίπτωση μου έχει τύχει μόνο σε παλιό μηχανάκι με 6GB δίσκο που σερνόταν.

Αυτό που θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις είναι να κάνεις δοκιμή π.χ. από Switch σε Switch μέχρι να δεις μήπως φταίει κάποιο από αυτά.

Επίσης επειδή δεν το έχω δουλέψει, κοίτα μήπως το 1000 θέλει κάποιο ιδιαίτερο καλώδιο για uplink.

Δημοσ.

το 1000άρι θέλει ειδικό καλώδιο για uplink αλλά δεν παίζει ρόλο, και σαν 100άρι να έπαιζε έπρεπε να χτυπάει τουλ 6ΜΒ/s.

μήκος καλωδίου? περνάνε κοντά από ρεύμα? κάνει μήπως κανένα loopback το δίκτυο?

Δημοσ.

Panoz, nomizw pws auto pou ftaiei einai to uplink tou 1000ari me to 100ari...

Ekana kapoies metrhseis sto diktyo, sto kommati pou paizoun ta 100aria, pianw 5-6MB/s, OK, sto kommati pou paizei to 1000ari, dhladh ston server (4 syndeseis 1000ares panw sto switch) opou trabaw kai to megalo zori... pianei stathera 1.44mb/s... oute disketa na htan ................

tha dokimasw kai tha enhmerwsw...

P.S. Yparxei kapoios syggekrimenos tropos syndesis sto uplink tou 1000??

Δημοσ.

100----------------------1000

1-3----------------------1-3

2-6----------------------2-6

3-1----------------------3-1

4-4----------------------4-7

5-5----------------------5-8

6-2----------------------6-2

7-7----------------------7-4

8-8----------------------8-5

Βρήκα αυτό.

Δεν ξέρω αν είναι σωστό και αν σε βοηθήσει...

Δημοσ.

auto giati mou thimizei crossed

1-3----------------------1-3

2-6----------------------2-6

3-1----------------------3-1

4-4----------------------4-7

5-5----------------------5-8

6-2----------------------6-2

7-7----------------------7-4

8-8----------------------8-5

Δημοσ.

Έκανα και όλα τα παραπάνω, αλλά η ταχύτητά μου απο το 1,44MB/s ανέβηκε στο 1,48 μόλις... Όταν λέω έκανα όλα τα παραπάνω, σημαίνει ότι, άλλαξα το uplink του 1000αρι switch με καλώδιο cat6 και τσεκάρισα όλα τα υπόλοιπα που ήταν τελικά σωστά...

Αυτό που παρατήρησα, είναι πως ενώ όλα τα PC (Win98) μεταξύ τους πιάνουν ταχύτητα 6-7MB/s σε αντιγραφές - επικολλήσεις, όταν τρέχουν το EUROFASMA (λογιστικό πρόγραμμα), το τραβάνε απο έναν φάκελο του server, το μέγιστο που μπορούν να κατεβάσουν απο τον server είναι το 1,48MB/s....

Μήπως είναι κάποια ρύθμιση του server (win2003) για συμβατότητα με win98????

Δημοσ.
Έκανα και όλα τα παραπάνω' date=' αλλά η ταχύτητά μου απο το 1,44MB/s ανέβηκε στο 1,48 μόλις... Όταν λέω έκανα όλα τα παραπάνω, σημαίνει ότι, άλλαξα το uplink του 1000αρι switch με καλώδιο cat6 και τσεκάρισα όλα τα υπόλοιπα που ήταν τελικά σωστά...

Αυτό που παρατήρησα, είναι πως ενώ όλα τα PC (Win98) μεταξύ τους πιάνουν ταχύτητα 6-7MB/s σε αντιγραφές - επικολλήσεις, όταν τρέχουν το EUROFASMA (λογιστικό πρόγραμμα), το τραβάνε απο έναν φάκελο του server, το μέγιστο που μπορούν να κατεβάσουν απο τον server είναι το 1,48MB/s....

Μήπως είναι κάποια ρύθμιση του server (win2003) για συμβατότητα με win98????[/quote']

kati gia simbatotita den tha breis pisteuo.auto pou tha breis einai posoi xristes mporei na einai sto diktio kai na pernoun kati tautoxrona.tora mporei na fteei kai me to logistiko kati efoson sto kanei mono ekei.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

'Εχω ένα παρόμοιο πρόβλημα.

To καλώδιο που χρησιμοποιώ είναι STP Cat5e crosswre gray 3m (roline). Οι ταχύτητες που έπιασα δεν ήταν πάνω απο 2mb/s. Η μια κάρτα δικτύου είναι onboard 10/100 (nforce2 spp+mcp-t) σε ένα ATHLONXP2600 με winxpsp2 και η άλλη, (οχι onboard) 10/100 της 3COM (officeconnect 10/100 3cssoho100) σε ένα P2 350MHz με Win98SE.

Please πείτε τι μπορεί να φταίει και πως γίνεται να διορθωθεί...

Ευχαριστώ :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...