Προς το περιεχόμενο

sensor(ες) Rx & Tx ultrasonic 40 khz, απο πού?

liberto

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

liberto, για τέτοια πράγματα είμαστε λίγο πίσω... Τσέκαρε αν έχει ο Φανός στην Αθήνα, Κλεισόβης 13 στην Κάνιγγος (που δεν θα έχει) και σε περίπτωση που δεν βρεις πές του Φανού να παραγγείλεται μέσω Farnell... θα κοστίσει κάτι παραπάνω λόγο του ότι θες λίγα κομμάτια, αλλά θα τους έχεις σε μερικές μέρες...

Πάντως μπορεί να τους βρει και από αλλού, αλλά λόγο του ότι τον Αύγουστο οι εισαγωγικές υπολειτουργούν δε νομίζω να βρεις...

Δημοσ.

Έχω, αλλά όχι μαζί μου αυτή τη στιγμή... θα σου στείλω pm το βράδυ...

Μπορείς όμως με τα στοιχεία που σου έδωσα να καλέσεις και το 131, με την διεύθυνση και το όνομα θα το βρουν (Φανός, Κλεισόβης 13, Κάνιγγος, Αθήνα)...

Δημοσ.

Σου στέλνω και με pm τώρα το τηλ. που σου είπα... Συνήθως ότι θες αν δε το βρεις αλλού θα το βρεις εκεί... τα 2Ν6660 τα βρήκα μόνο εκεί, πουθενά αλλού όσο και να έψαξα...

Δημοσ.

jaco, φτειάχνεις μόνος σου πλακέτες? εάν ναι πως? χρησιμοποιείς κάποιο απο τα γνωστά προγράμματα orcad, eagle κλπ.? φώτισέ με λίγο... σ' αυτό το θέμα.

Δημοσ.

Τις εξoμοιώσεις για ένα κύκλωμα θα τις κάνεις με ένα από τα...:

1. Cadence OrCad

2. Protel

Οτιδήποτε άλλο για pc είναι απαράδεκτο, όπως το Zukens Cadstar, Workbench, Microcap κ.τ.λ. μπορεί αυτά να είναι πιο user-friendly αλλά έχουν πάρα πολλές αδυναμίες... Οπότε καλύτερα να αφιερώσεις μερικούς μήνες να μάθεις τα δυο πρώτα... μετά από εκεί και πέρα θα χρειαστεί ίσως να ξεκινήσεις και με άλλα (2 δεν είναι ποτέ αρκετά), ανάλογα με τις ανάγκες σου... για παράδειγμα αν θέλεις να εξoμοιώνεις microcontrollers μαζί με αναλογικό κύκλωμα, τότε πρέπει να παίξεις με το Proteus ή κάποιο άλλο παρόμοιο...

Αυτά όσων αφορά τις εξoμοιώσεις... τώρα για το layout εγώ χρησιμοποιώ το Eagle της Cadsoft... την ίδια δουλειά μπορείς να κάνεις και με το LayoutXL του OrCad, αλλά και με το Protel... η διαφορά είναι ότι το Eagle είναι τρομερά γρήγορο και με τεράστια libraries για components και packeges... στο OrCad για παράδειγμα πρέπει να κάνεις link την database με κάθε εξέρτημα ξεχωριστά και εκτός αυτού δεν έχει αρκετά packages για αναλογικά και sockets... Το LayoutXL είναι όμως πιο δυνατό, για ψηφιακή σχεδίαση και αν υπάρχουν FPGA's κ.τ.λ... Για να διαλέξεις layout soft πρέπει να αποφασίσεις τι σχέδιο θα κάνεις...

Την πλακέτα τώρα υπάρχουν πολλοί τρόποι... ο πιο απλός είναι το photoetching με λάμπα UV... μπορείς να χρησιμοποιείσεις ένα παλιό scanner και μια λάμπα UV με κάποια χημικά... μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες και στον google γι' αυτό...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...