Προς το περιεχόμενο

2 απορίες για το 'Tag & Rename'

Cristina

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μήπως ξέρει κάποιος με ποιόν τρόπο μπορούμε να καταχωρίσουμε στην βάση του freedb τους τίτλους από ένα album που δεν είναι καταχωρημένο; :)

Επίσης, μήπως υπάρχει τρόπος να κάνουμε ένα αρχείο αυτής της μορφής για να το 'διαβάσει' το Tag & Rename

ώστε να περάσει τους τίτλους στα tags των mp3 και να αποφευχθεί η χειροκίνητη διαδικασία μέσω του προγράμματος,

στην περίπτωση που δεν υπάρχει το album στην βάση του freedb; :)

Δημοσ.

Για το tag & rename δεν ξέρω Χριστίνα πως μπορείς μιας και στο γραφείο δεν το έχω αλλά και ούτε το έψαξα ποτέ :oops:.

Για να κάνεις submit θέλεις το exact audio copy

Γράφεις τα τραγούδια από το cd που εισήγαγες και πατάς submit από το μενού database

EAC.jpg

Για το δεύτερο ερώτημα δώσε μου δυο μέρες καιρό να το ψάξω... Το αρχείο είναι από cd text??? Αν ναι τότε η δουλειά μπορεί να γίνει από το exact audio copy (χωρίς να είμαι σίγουρος), αν και μας δίνει μια πληροφορία...

># Revision: 1
# Processed by: cddbd v1.5.1PL0 Copyright (c) Steve Scherf et al.
# Submitted via: EasyCDDAExtractor 7.0.6.1

Ελπίζω να σε βοήθησα cris. Πάντως το αρχειάκι που ανέβασες το κατέβασα για περαιτέρω διεργασία 8)

To ήξερες όμως ότι μπορείς να πας στο site http://www.freedb.org και να κατεβάσεις όλη την database στον σκληρό σου δίσκο? Είναι 312 mb (ευτυχώς που έχεις dsl).

Και επειδή κατάφερα να επισκευάσω τον δίσκο μου και είμαι κεφάτος σου δίνω απευθείας το link

Όπως θα δείς είναι ενημερωμένο μέχρι τις 20.07.2004!!!

Α! πρέπει να έχεις το Winrar για να αποσυμπιέσεις το αρχείο.

Και κάτι ξεκάρφωτο. Κάθε αρχείο mp3 έχει κάτι μέσα στον κώδικα του που το κάνει μοναδικό. Υπήρχε ένα προγραμματάκι που έκανε την εξής δουλειά. Διάβαζε αυτό το κομμάτι του κώδικα και συμπλήρωνε μόνο του το id3 tag που έλειπε. Δυστυχώς δεν θυμάμαι πως λεγόταν μιας και δεν το είχα χρησιμοποιήσει ποτέ. Αν κάποιος insomniac μπορεί να βοηθήσει λέγοντας μας το όνομα του προγράμματος θα μας βοηθούσε πολύ γιατί μπορεί να κάνει και αυτό στην Χριστίνα.

Δημοσ.

Cristina, me to tag&rename den kserw pws ginete....!!! pantos ola exoun freedb thimamai oti me kapoio tropo sou leei submit tous titlous pou exeis perasei xeirokinhta esy...to mono pou thimamai oti xreiazetai sigoura einai na kataxoriseis .... eimai sxedon vevaios...oti ginetai kai sto tag&rename....molis paw spiti tha se enhmerosw...

Δημοσ.
Μήπως ξέρει κάποιος με ποιόν τρόπο μπορούμε να καταχωρίσουμε στην βάση του freedb[/b'] τους τίτλους από ένα album που δεν είναι καταχωρημένο; :)

Για την πρώτη ερώτηση: (από το FAQ του freedb.org)

2.1. How can I submit my CD's to freedb?

You need a freedb-aware program supporting submit. For Windows you can e.g. use Feurio!, CDex or Audiograbber, for Linux you can e.g. use Grip.

A longer list of freedb-aware applications supporting submit can be found here.

The info can be submitted via http or via e-mail (depends on the programs, which method is supported). When submitting via e-mail, the submissions have to be sent to [email protected].

2.2. Are there any naming-rules for submitting CD's to freedb?

Yes, there are:

Never submit info completely in capitals or completely lower case, if there is no special reason for that.

For bands that have a leading "the", simply leave out the "the" (e.g. use "Rolling Stones" instead of "The Rolling Stones") (this rule does not apply to "The The" ;-)

Names of people should be written "first name last name" - NOT "last name, first name".

Use the name of the artist repeated on the "title" field if there is no title (usually seen on an artist's first major label release, such as with the B-52's)

When submitting a CD-Extra, name the data-track "Data" or something like that - do not leave the track-title blank.

When submitting a sampler or compilation, you should include the track-artist in the track-name, using the syntax "artist / track-title" and set the CD-artist to "Various"

Δημοσ.

Και χάρη στο φίλο Mentor ξέρεις και τι κανόνες πρέπει να ακολουθήσεις για την σωστή απεικόνιση των ονομάτων....

Χρήσιμο software μπορείς να βρείς και εδώ

Δημοσ.

Παιδιά, σας ευχαριστώ πολύ όλους! :)

Ήσασταν περιγραφικότατοι κι εξυπηρετικότατοι! :D

Ευχαριστώ πάααααρα πολύ! :mrgreen:

Θα τα κοιτάξω όλα όσα μου είπατε! :D

dwarves, περιμένω νέα σου! :D

Δημοσ.
Επίσης' date=' μήπως υπάρχει τρόπος να κάνουμε ένα αρχείο αυτής της μορφής για να το 'διαβάσει' το Tag & Rename

ώστε να περάσει τους τίτλους στα tags των mp3 και να αποφευχθεί η χειροκίνητη διαδικασία μέσω του προγράμματος,

Για το δεύτερο ερώτημα δώσε μου δυο μέρες καιρό να το ψάξω... Το αρχείο είναι από cd text??? Αν ναι τότε η δουλειά μπορεί να γίνει από το exact audio copy (χωρίς να είμαι σίγουρος)' date=' αν και μας δίνει μια πληροφορία...

># Revision: 1
# Processed by: cddbd v1.5.1PL0 Copyright (c) Steve Scherf et al.
# Submitted via: EasyCDDAExtractor 7.0.6.1

[/quote']

To δούλευα εχτές μέχρι αργά αλλά δεν κατάφερα κάτι με το exact audio copy. Σήμερα θα δοκιμάσω με το easy cd da extractor αλλά και με το tag & rename.

Αλήθεια cris εσύ πιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς για cd-rip?

Δημοσ.

Cristina, me to tagandrename den ginete na steileis ta stoixeia dikou sou cd......eixa ena programmataki pou legotan cdwizard....egw me auto ta esteila ta dika mou cd...thelei ligo ypomonh....! alla an se endiaferei na koitaksw pou to exw.....

Δημοσ.
Cristina[/b'], me to tagandrename den ginete na steileis ta stoixeia dikou sou cd......eixa ena programmataki pou legotan cdwizard....egw me auto ta esteila ta dika mou cd...thelei ligo ypomonh....! alla an se endiaferei na koitaksw pou to exw.....

Με πρόλαβε ο dwarves χριστίνα. Δυστυχώς δεν γίνεται με το tag & rename. :(

Βέβαια για να μην περιμένεις σου δίνω το link του Cd Wizard που σου υποσχέθηκε ο dwarves :)

Πάντως αν κάνεις μια φορά upload το cd στην freedb δεν χρειάζετε να το ξαναπληκτρολογήσεις. :wink: :wink: :wink:

Δημοσ.

Thanx θα περιμένω.

Υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ των χρηστών δεν πιστεύω να στραβώσει η Χριστίνα!!!

Δημοσ.

Oops! Τώρα είδα τα replies σας παιδιά! :)

Υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ των χρηστών δεν πιστεύω να στραβώσει η Χριστίνα!!!

dwarves, όχι βέβαια! Don't worry! ;)

Τί mail μου έστειλες...; :roll:

sotris99, σε ευχαριστώ και πάλι, για το link! :D

Για την 2η απορία, έχει μήπως υπάρχει κάποια ιδέα; :roll: :D

Δημοσ.
Επίσης' date=' μήπως υπάρχει τρόπος να κάνουμε ένα αρχείο αυτής της μορφής για να το 'διαβάσει' το Tag & Rename

Πάντως αν κάνεις μια φορά upload το cd στην freedb δεν χρειάζετε να το ξαναπληκτρολογήσεις. :wink: :wink: :wink:

Δυστυχώς όσο και να προσπάθησα... δεν κατάφερα να κάνω κάτι :( :( :(

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...