Προς το περιεχόμενο

Σχετικά με τα ηχεία..

apokaliptis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι σχέσει έχουν 2 ιχεία 50rms με ένα με 100rms ? (ας υποθέσουμε πως έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά )

Σε ποια περίπτωση έχουμε μεγαλύτερη ένταση και σε ποια ποιοτικότερο ήχο..?

Δημοσ.

καταρχας να κοιτας τα db τους και οχι τοσο τα watt.Ενα καλο ευαισθητο ηχειο κι'ας εινια λιγα wat θα παιχει καλυτερα απο ενα με πολλα watt και λιγα db

τωρα για το πια ειναι η διαφορα.τι ενοεις .συγκρινεις 2 ηχεια με το ενα.με τα 2 θα σου απλωσει ο ηχος ενω με το ενα ........απο ενταση τωρα τι να σου πω.παντπς εγω θα προτιμισω 2 ηχεια

Δημοσ.

Χωρις να ειμαι εξπερ σε αυτα τα θεματα το πιο λογικο ειναι μιας και πχ οταν αγοραζεις ηχεια εκτος απο την ισχυ του καθε ηχειου αναφερεται και η συνολικη ισχυς, αρα λογικα 2 ηχεια με 50rms ειναι ισα με 1 ηχειο 100rms. Αυτο σε αποψη εντασης, γιατι εμας μας ενδιαφερει και το απο που ερχεται ο ηχος (η χαρα του 5.1!) οποτε σιγουρα 2 ηχεια με χαμηλοτερα rms ειναι πολυ καλυτερα απο αποψη αισθητικης του ηχου στον χωρο απο οτι 1 ηχειο (μια πηγη) διπλασιων rms....

Αν κανω λαθος, ας με διορθωσουν οι ειδικοτεροι στο ειδος...

Δημοσ.

Για την ποιότητα ήχου που αναφέρεσαι:

Η ποιότητα δεν σχετίζεται με κανένα χαρακτηριστικό του ηχείου , ούτε και από τον αριθμό των ηχείων.

Η ποιότητα του ήχου που παράγει ένα ηχείο , εξαρτάται από τους "οδηγούς" , το υλικό του "χωνιού" ( το λέω μπακάλικα ! ) , τα κυκλώματα ( crossover , etc ) , την καμπίνα του , κλπ.

Δηλαδή δεν πρόκειται να αλλάξει η ποιότητα του ήχου αλλάζοντας τον αριθμό των ηχείων.

Για την επιλογή ηχείων κοιτάμε κυρίως τα:

1) Ευαισθησία του ηχείου

2) Καμπύλη αντίστασης-φορτίου

3) Τύπος ηχείου ( μεμβράνης , ηλεκτροστατικό , ηλεκτροδυναμικό , HSS , etc )

4) Υλικά κατασκευής

5) Διασπορά-Κατευθυντικότητα ( αυτό μας ενδιαφέρει πολύ όταν πρόκειται να στήσουμε Home Cinema ή σύστημα ακρόασης SACD )

6) Watt ( αυτό , μαζί με την καμπύλη αντίστασης-φορτίου , παίζουν σημαντικότατο λόγο στην επιλογή του τελικού ενισχυτή που θα "οδηγήσει" το/τα ηχείο/α )

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας , να διευκρινήσω ότι αναφέρομαι σε ιχοσύστημα αυτοκινήτου.

Απλά θέλω να μάθω σε ποια περίπτωση θα αποδόσει περισσότερο στο θέμα έντσασης..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...