Προς το περιεχόμενο

Ενα περίεργο πρόβλημα με WinXp Sp1

WildWester

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!

Ακούστε ενα πρόβλημα που μου παρουσιάστηκε αυτές τις μέρες με τον υπολογιστή μου.

Πήγα, που λέτε, μία μέρα στον ΟΤΕ και έκανα την περιβόητη αίτηση για DSL επιτέλους και ζήτησα να μετατραπεί η σύνδεση ISDN που είχα σε απλή PSTN...μεχρι εδώ όλα καλά.Μέσα σε μία μέρα είχε γίνει η μετατροπή και είμαι καθοδόν για DSL.Μέχρι να έρθει όμως το DSL είπα δεν βάζω το παλιό modemaki μου για να μπαίνω νετ έστω στα 56κ, για να μην χάσω την επαφή!(καθόσον εξαρτημένος και γω!).Πριν είχα το tornado webjet για ISDN μοντεμ. Το σύνδεσα λοιπον στην COM θύρα το μοντεμακι και τα win XP το αναγνώρισαν μια χαρά. Παίρνω και μία καρτούλα forthnet απο το περίπτερο και χαρούμενος πήγα να μπω νετ.Έβαλα κωδικούς, κολπα, ιστορίες και για να μην τα πολυλογω συνδέθηκα με επιτυχία στο νετ. Ανοίγω τον explorer βαζω google.com για να ψάξω και....ΤΙΠΟΤΑ!! δεν άνοιγε το google...βάζω αλλη διεύθυνση...και παλι τιποτα...δοκίμασα αρκετα url και τιποτα...ξεσυνδέομαι, επανασυνδεόμαι και πάλι τιποτα...ήταν σαν να μην είχα καν συνδεθεί στο νετ...ειπα μήπως φταίει η καρτα, οπότε την δοκιμάζω σε αλλο μοντεμ και υπολογιστή και λειτουργησε μια χαρα! παίρνω ένα αλλο μοντεμ και παλι τιποτα ενω το είχε αναγνωρίσει μια χαρα το winxp.Η σύνδεση πραγματοποιείται μια χαρα αλλα παρολαυτα είναι σαν να μην είμαι καν στο νετ...εντωμεταξύ έχω βάλει στην κάρτα δικτύου το zyxel 630 για να το χω έτοιμο για το DSL...το βγάζω μήπως λέω και φταίει αυτό και πάλι τπτ...δεν το αναγνωρίζει κατα καθόλου...κοίταξα πρωτοκολλα, κοιταξα ρυθμισεις, τα είδα όλα και πάλι τπτ...

καμμία ιδέα κανείς???

αν κανείς εχεί καμια απορία με τις ρυθμίσεις που εχω ασ μου πει γιατι μπορεί κατι να ξέχασα εδω...

τωρα ειμαι σε ενα τοπικο νετ καφε...

ευχαριστώ πολύ που με ακούσατε (και με διαβάσατε!)...περιμένω παρατηρήσεις, ιδέες, λύσεις, walkthroughs, κτλ!!

Ευχαριστώ! :)

Δημοσ.

An kai den nomizo na exeis egkatestimeno kapoio firewall............. to problima einai diktiako....(DNS)

1) Dokimase afou syndetheis sto NET na doseis thn entolh .....nslookup.... apo dos

2) Des poion DNS server exeis...(ean den exeis, elenkse tis diktiakes rithmisis sou)

3) ekei dose ena url p.x. http://www.insomnia.gr'>http://www.insomnia.gr

4) Des ean o DNS pou exeis kanei Name Resolution (Ean tha sou dosei tin IP tou http://www.insomnia.gr)

5) Ean den tin briski epikononise me ton Provider.

Δημοσ.

Βασικά κοίτα αν το modem σου είναι εγκατεστημένο στη σωστή θύρα (COM) οχι αν το έχεις βάλει στη σωστή θύρα(δεν μπαίνει και πουθενά αλλού άλλωστε) αλλά τί πιστεύουν τα windows...control panel->phone and modem options->modems,εκεί λέει σε ποια θύρα είναι εγκατεστημένο το modem σου, αφού είναι σειριακό θα πρέπει να λέει να λέει com1 ή com2.

Δημοσ.

παιδια ύστερα απο πολυ παίδεμα τα κατάφερα και τώρα γράφω από το σπίτι! Επει΄δη μου έσπασαν τα νεύρα έκανα ένα format και Clean Install και ξεμπέρδεψα. Τώρα φαίνονται όλα καλά. Ελπίζω να συνεχίσουν να είναι έτσι... :?

Ευχαριστώ πολύ και τους δύο σας για τις πολύτιμες συμβουλές σας!

Αυτη η εντολή η nslookup είναι πολύ καλή. Ευχαριστω και πάλι :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...