alkisg Δημοσ. 21 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2004 Ας κάνω κι εγώ μια φορά ξεχωριστό topic γιατί το πρόβλημα είναι σοβαρό, το έβαλα στο [Υπόμνημα: XP SP2 problems] αλλά κανένας δεν απάντησε... Από όταν έβαλα το sp2 μου κόβει τα μεγάλα μηνύματα που ΣΤΕΛΝΩ με μορφή HTML (σε αντίθεση με τα plain text). Αυτό συμβαίνει και στο Outlook, και στο Outlook Express, και το πιο περίεργο είναι ότι κόβει και τα συννημμένα .msg αρχεία!!! Όταν λέω «μεγάλα μηνύματα» εννοώ γύρω στα 50-100 Kb HTML κείμενο, αν και μου φαίνεται ότι το κάνει και σε μικρότερα. Και όταν λέω «κόβει», εννοώ κάποιες γραμμές στο τέλος του μηνύματος, αλλά με αυθαίρετο τρόπο, άλλοτε κόβει 10 γραμμές από το τέλος και άλλοτε στέλνοντας το ΙΔΙΟ μήνυμα κόβει τις 50 τελευταίες γραμμές!!! Το τέσταρε και ένας φίλος μου με SP2 και το κάνει και σε αυτόν. Αν μπορείτε ελέγξτε το κι εσείς για να βεβαιωθούμε ότι όντως φταίει το SP2. Στο net έψαξα αλλά δεν βρήκα σχετική αναφορά. 1) Πηγαίνετε http://alkisg.computer-orange.gr/polyton/ (απλά μια σελίδα με αρκετό κείμενο, εμένα όσες φορές δοκίμασα μου αναπαράγαγε το πρόβλημα) 2) Επιλογή όλων, αντιγραφή 3) Στο outlook ή στο express κάντε paste αλλά προσέξτε να έχετε επιλεγμένη την html μορφή, δηλαδή να βλέπετε κανονικά τα έντονα ή τα μεγαλύτερα γράμματα. 4) Στείλτε το στον εαυτό σας και ελέγξτε αν φαίνεται στο τέλος το link [Αρχική σελίδα] Υ.Γ. στο Outlook όταν βάζω Word 2003 σαν προεπιλεγμένο πρόγραμμα σύνθεσης μηνύματος το κάνει λιγότερες φορές... Thanks!
alkisg Δημοσ. 21 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2004 Μόλις το δοκίμασα και σε τρίτο Η/Υ και το κάνει κι εκεί... Δηλαδή με το SP2 δεν μπορούμε να στέλνουμε email? Ελέγξτε το κι εσείς βρε παιδιά να στείλουμε ένα error report στην microsoft ;-)
Deathstar Δημοσ. 21 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2004 exi vgali lista i microsoft me pia prog epireazonde kai paizi an dislitourgoun apo to SP2 kai to outlook einai mesa opote to kseroun idi http://support.microsoft.com/default.aspx?kbid=842242
Godfath3r Δημοσ. 21 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2004 Ante pali egrapse h m$...Anti na lynei provlhmata, dhmiourgei kainouria!Exoume synh8isei pantws!!!! Kala einai!
alkisg Δημοσ. 21 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2004 Καταρχάς Deathstar στο http://support.microsoft.com/default.aspx?kbid=842242 που δίνεις υπήρχαν προχθές κάποιες versions του outlook και του express, αλλά τώρα τις έχουν βγάλει, γιατί προφανώς το office 2003 με sp1 δεν μπορεί να μην έχει μελετηθεί ώστε να είναι συμβατό με τα xp sp2 (άσε που δοκίμασα αρκετές διαφορετικές εκδόσεις και outlook και express)... Εξάλλου το πρόβλημα που αναφέρω παραείναι σοβαρό και δεν υπάγεται στα "features" του sp2 Άλλο πράγμα να μην δουλεύουν κάποια προγράμματα επειδή τα κόβει το firewall και να πρέπει να ανοίξουμε κάποια ports κι άλλο να χαλάει τελείως η αποστολή email... Αν όντως φταίει το sp2, τότε είμαι σίγουρος ότι δεν το ξέρουνε, αλλιώς θα είχαν βγάλει κιόλας patch ή θα είχαν αναβάλει το sp2... Στο ψητό: θα ήθελα να μου πει κάποιος/κάποιοι αν έχουν κι αυτοί ή όχι το ίδιο πρόβλημα!
MindControl Δημοσ. 21 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2004 Ego den exo kanena problima me to SP2. Oute ston Outlook oute ston Outlook Express. MindControl
alkisg Δημοσ. 21 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2004 Φίλε MindControl σόρρυ που επιμένω, δοκίμασες τα βήματα που γράφω παραπάνω ακριβώς και δεν σου έβγαλε πρόβλημα, ή εννοείς ότι απλά δεν έχεις παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα; Γιατί το πρόβλημα που γράφω δεν παρατηρείται με μικρά mail... Thanx και πάλι
as223 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2004 alkisg ΠΕΣ ΤΟ ΡΕ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΝΤΕΥΑ ΝΑ ΤΡΕΛΑΘΩ!!!!!!!!!!!!!!! Μ' αρεσει που το ειπα σε 2-3 γνωστους και με κοροϊδευαν!!! Πλεον δεν μπορω να στειλω τπτ με outlook express!!! Εχω 2 λογαριασμους hotmail και πλεον στελνω mails μονο απο explorer!!!
gv Δημοσ. 22 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2004 alkisg, ontos to kanei ... mia lisi einai -> sto outlook express ... tools - options - send - {sto mail sending format} html settings sto "encode text using" epile3te "base64" :wink: @MindControl eisai sigouros oti den to kanei ? ti settings exeis sta parapano ?
humnut Δημοσ. 22 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2004 Me thunderbird den eixa kanena provlima na steilw ti selida pou eipes sto arxiko post. Den kserw an exei simasia oti exw apenergopoieisei to firewall twn windows.
alkisg Δημοσ. 23 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2004 Σωστός ο gv... που το βρήκες αυτό βρε και έφαγα το internet να ψάχνω? Με έσωσες προσωρινά , και για αργότερα περιμένω επίσημο patch από την microsoft. humnut δεν φταίει το firewall, το είχα δοκιμάσει. Υποψιάζομαι ότι φταίει κάποια (χαλασμένη στο SP2) υλοποίηση συνάρτησης του MIME API, την οποία το thunderbird (καλά κάνει και) δεν την χρησιμοποιεί :wink: Και για όσους έχουν σκέτο Outlook, επειδή δεν υπάρχει ρύθμιση μέσω μενού όπως στο Express, για να ορίσετε base64 κάντε τα εξής: 1. Έναρξη->εκτέλεση->regedit 2. Περιήγηση στο HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\11.0\Outlook\Options\Mail. Το 11.0 είναι για το Outlook 2003, αντίστοιχα για προηγούμενες εκδόσεις. 3. Δεξί κλικ στον χώρο δεξιά -> Δημιουργία -> DWORD με όνομα InternetMailTextEncoding 4. Και του δίνετε την τιμή 2, η οποία αντιστοιχεί σε base64. Thanx all! Υ.Γ. έστειλα και δυο μηνύματα στην Microsoft Hellas, ένα αρχικά με το πρόβλημα και ένα τώρα με το workaround... Απλά έχω περιέργεια να δω αν θα ανταποκριθούν! 8)
gv Δημοσ. 23 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2004 epsa3a kai ego sto net alla den vrika tipota ... epai3a ligaki me to outlook kai mou vgike ... ps enimerose mas gia tin sinexeia me tin microsoft ... thanks
alkisg Δημοσ. 27 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2004 Τίποτα, gv, τίποτα... Στο πρώτο μου ήρθε αυτόματη απάντηση ότι το έλαβαν και στο δεύτερο ολοκληρωτική γείωση... Δεν ξαναασχολούμαι μαζί τους. Στην επόμενη θα δοκιμάσω κατευθείαν στο αμερικάνικο support! ;-)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.