Προς το περιεχόμενο

σε τι κατάσταση είναι ο σκληρός μου?

MadeBy.Me

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έχω ακούσει πολλές φορές να λένε bad sectors μιλώντας για σκληρό..

πάνω κάτω γνωρίζω τι είναι αλλά πως μπορώ να δω γενικά την κατάσταση του σκληρού μου?δν μου φαίνεται και πολύ στα καλά του.

εκτός αυτού δν γνωρίζω ποσα rps είναι, αφού πάνω του δν γράφει, ούτε στο ΒΙΟΣ, ούτε πουθενά αλλού(όχι οτι έψαξα utilitie).

γι'αυτό περιμένω απο εσάς να μου προτείνεται κάτι.

επίσης κάνα πρόγραμμα πάλι που να κάνει ανασυγκρότηση, γιατί όπως λέει και η παροιμοία, ότι windows mama δν είναι καλό.

Δημοσ.

Χρησιμοποίησε το ActiveSmart v2.41

Διαβάζει τις πληροφορίες που δίνει το S.M.A.R.T. και στις απεικονίζει.

Κάνει "Live" Monitoring ( συνεχές "monitorάρισμα" ) , και σου λέει και τα όρια ( καλό ή κακό ) , κλπ.

Δημοσ.

ρε φίλε, σχετικά με το active smart, επειδή δν καταλαβαίνω και πολλά, ακόμα δν έχω μάθει ποσες στροφές σκαμπάρει ο σκληρός μου, επίσης τώρα για διάγνωση μου λέει ενα οκ μόνο, δν έχει καμία επιλογή να κάνει scan για κάνα bad sector?

Δημοσ.

λοιπόν αποφάσισα να κοιτάξω στο ιντερνετ για τον σκληρό μου στο σιτε της εταιρείας και βρήκα αυτό

http://www.seagate.com/support/disc/specs/ata/st340823a.html

ρε παιδιά ο σκληρός είναι οκ? κάτι δν μου πάει καλα εδώ και καιρό.οι στροφές είναι πάρα πολύ λίγες.

παρεπιμπτόντως firmware άμα κατεβάσω κάνει διαφορά? αν ναι απο το σιτε της εταιρείας μπορώ?αν όχι απο που?

Δημοσ.

Ο σκληρός που παραθέτεις στο link είναι στις 5400 στροφές/λεπτό!! Οι περισσότεροι σκληροί (αν όχι όλοι) πλέον ξεκινούν από τις 7200 στροφές/λεπτό και 2 ΜΒ μνήμη cache (Ultra ATA) οι οποίοι όμως και πάλι δεν είναι τόσο αποδοτικοί όσο αυτοί με την ίδια ταχύτητα αλλά με 8 ΜΒ cache (Serial ATA οι οποίοι μπορούν να φτάσουν μέχρι και τις 10.000 στροφές, δες εδώ πχ. http://www.wdc.com/en/products/Products.asp?DriveID=40 . Ο συγκεκριμένος μάλιστα θεωρείται ο πιο γρήγορος και αξιόπιστος σκληρός που υπάρχει αυτή τη στιγμή.)

Μην απορείς λοιπόν για τις χαμηλές επιδόσεις του δικού σου και άρχισε να σκέφτεσαι για την αγορά καινούργιου μιας και ο δικός σου είναι ξεπερασμένος :wink:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...