CyberWalker Δημοσ. 19 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2004 Sorry gia ta agglika. To kanw copy-paste opws akrivws apef8inomai kai sto service... I am not sure but it seems like the USB or firewire port (of the soundcard's external hub) that is used to send and process the digital audio data) is malfuctioning. What happens is that I hear 'scratches' like the ones that are produced when we apply higher voltage over a sound line, and thus, overdrive the amplifier. That's just a description to show you how it sounds, not that I imply that something like this is the problem. It looks like the internal processing unit of the hub or PCI card does NOT have the ability to process all the audio data in REAL TIME and it produces this kind of sounds. I say all these just to provide helpful hints. Although don't take all these into great consideration because I may misdudge and disorient you from the real source of the problem! And one last thing. It seems like the sounds are produced everytime I listen to media files that come from the HDDs. When I listen to a CD or a DVD the problem is not so obvious, and most of the times it does not apper at all ! The problem has nothing to do with my speakers. All cables are properly attached and neither there seems to be any kind of electromagnetic radiation that may affect the system in any way. I don't have any high voltatge lines near the system, the pc is properly grounded, the same happens for all the devices I use. Besides I am an Electronic Engineer and I always try to look out for even the finest detail that may produce almost any kind of mulfuctions to the system. The USB and firewire are not busy. The problem seems to apper no matter if (or which) programs are installed or running. Dektes opoiesdipote gnwmes!
Tsport Δημοσ. 19 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2004 Merikes fores auto sumbainei otan xrhsimopoieis to LAN `h kapoia allh suskeuh pou xrhsimopoiei to idio bus, sthn periptwsh auth PCI, tote exeis auta ta sumptwmata. Nomizw oti den einai problhma ths kartas hxou. An einai h parapanw periptwsh tote den nomizw oti mporeis na kaneis tipota. Parola auta prospa8hse na allakseis pci slot sthn karta hxou, an den to exeis kanei hdh.
CyberWalker Δημοσ. 19 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2004 Καλά που το είπες! Να τονίσω ότι το υπόλοιπο σύστημα είναι ένας Athlon XP 2500+ πάνω σε μια Gigabyte GA-7N400 Pro 2. Πολύ καλή και γρήγορη κάρτα, βγαίνει πάντα στις 3 πρώτες θέσεις σε συγκριτικά αυτής της αρχιτεκτονικής εδώ και 9 μήνες. Θεωρώ λοιπόν ότι θέματα processing και καθυστερήσεις στο bus είναι λίγο απίθανα. Άσε που δεν ξέρω πως να δικαιολογήσω το πρόβλημα που παρουσιάζεται όταν πχ. βλέπω ένα DVD μου από τον σκληρό δίσκο και ακούω τα scratches αλλά όχι όταν το βλέπω από το DVD! Μοιάζει λες και το ενοχλούν συγκεκριμένα IRQs, δε συμφωνείς; Κανονικά το φαινόμενο θα έπρεπε να παρουσιάζεται αντίστροφα, δηλαδή στο DVD-R τα 'κολλήματα' και στο σκληρό όλα ΟΚ... Πολύ σωστό αυτό περι PCI αλλά το δοκίμασα. Πείραξα και ελαφρώς τα IRQs και το πρόβλημα δε δείχνει να διορθώνεται. Άσε που και να διορθωνόταν οι υπόλοιπες PCI που έχω επάνω δυστυχώς δε θα μπορούσαν να κάτσουν κάπου αλλού... :roll: Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου και την απάντηση σου. :wink:
Phoinix Δημοσ. 19 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2004 Sorry gia ta agglika. To kanw copy-paste opws akrivws apef8inomai kai sto service... I am not sure but it seems like the USB or firewire port (of the soundcard's external hub) that is used to send and process the digital audio data) is malfuctioning. What happens is that I hear 'scratches' like the ones that are produced when we apply higher voltage over a sound line' date=' and thus, overdrive the amplifier. That's just a description to show you how it sounds, not that I imply that something like this is the problem. It looks like the internal processing unit of the hub or PCI card does NOT have the ability to process all the audio data in REAL TIME and it produces this kind of sounds. I say all these just to provide helpful hints. Although don't take all these into great consideration because I may misdudge and disorient you from the real source of the problem! And one last thing. It seems like the sounds are produced everytime I listen to media files that come from the HDDs. When I listen to a CD or a DVD the problem is not so obvious, and most of the times it does not apper at all ! The problem has nothing to do with my speakers. All cables are properly attached and neither there seems to be any kind of electromagnetic radiation that may affect the system in any way. I don't have any high voltatge lines near the system, the pc is properly grounded, the same happens for all the devices I use. Besides I am an Electronic Engineer and I always try to look out for even the finest detail that may produce almost any kind of mulfuctions to the system. The USB and firewire are not busy. The problem seems to apper no matter if (or which) programs are installed or running. Dektes opoiesdipote gnwmes! Αυτή πρέπει να είναι η λύση σου: http://www.georgebreese.com/net/software/#CREATIVE :wink: :wink: Εχω και εγώ ιδια προβλήματα.. το PCI BUS φταίει και η Creative...
CyberWalker Δημοσ. 20 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2004 Σε ευχαριστώ. Θα το δοκιμάσω και θα ενημερώσω. Ωστόσο απ' ό,τι κατάλαβα πρόκειται για patch που διορθώνει το πρόβλημα στην Creative SoundBlaster LIVE! (αυτή που είχα παλιά δηλαδή) και σε κάποιες εκδόσεις της Audigy 1. Δεν αναφέρει κάτι για την Audigy 2 ZS που έχω εγώ. Anyway... σε ευχαριστώ και πάλι για το link και το ενδιαφέρον σου.
Alex_gr Δημοσ. 20 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2004 Exw kai egw thn idia karta xwris to paramikro provlima... ektos... otan kapote thn eixa topothethsei sthn teleftaia pci. Apefige thn teleftaia pci.. kane bios update sto mobo.... kai apenergopoihse thn onboard karta ixou an den to xeis kanei idi... afta gia thn wra enimerwse an ta exe3is kanei afta...
CyberWalker Δημοσ. 20 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2004 Καταρχήν να δηλώσω ότι το πρόβλημα δεν είναι πολύ έντονο, αλλά είναι σπαστικό, ειδικά όταν δίνει κανείς τόσα λεφτά για τον ήχο! Λες ότι δεν έχεις πρόβλημα στο δικό σου pc. Τι επεξεργαστή έχεις; Τι mobo; Αλίμονο! Φυσικά και δεν την έχω βάλει στην τελευταία PCI. (αν και δεν έχουν όλες οι κάρτες τέτοιο πρόβλημα). BIOS Update δεν έχω κάνει - δε νομίζω να υπάρχει ακόμα - άλλωστε δε νομίζω ότι επί του προκειμένου παίζει ρόλο. Η onboard κάρτα ήχου είναι απενεργοποιημένη. Σε ευχαριστώ για τα hints. Ειδικά αυτό περί BIOS ωστόσο με προβληματίζει. Έχει δει μήπως κάποιος κάτι σχετικό στο site της Creative που εγώ ακόμα δεν έχω παρατηρήσει...; ΥΓ : σκέφτομαι να μεγαλώσω τα time intervals (αν μου επιτρέπεται) μεταξύ των PCI αλλά όχι ακόμα.
Tsport Δημοσ. 20 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2004 Parelhpsa kai egw na sou pw oti exw thn idia karta, SB Audigy 2 ZS me P4 2.66GHz, mobo ABIT BE7 RAID me 845PE chipset kai 1GB RAM Kai se mena h karta douleuei apsoga! Auto pou 8a sou proteina epishs einai na thn testareis kai se kapoio allo pc. Giati pou ksereis mporei na etuxes kai se ellatwmatikh karta...
CyberWalker Δημοσ. 20 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2004 Επειδή εχτές έκανα κάποια cleanings σε registry δεν το δοκίμασα. Σε μερικά λεπτά από τώρα θα το δοκιμάσω. Ακόμα όμως και αν εφαρμοστεί σωστά το patch θα πρέπει να περιμένω λίγες ώρες για να βεβαιωθώ ότι δε θα ξαναπαρουσιαστεί. Άλλωστε το πρόβλημα δε γίνεται εύκολα αντιληπτό.
billpeppas Δημοσ. 21 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2004 Cyberwalker: Στην αρχή είχα και εγω αυτό το πρόβλημα. Δεν είναι πρόβλημα hardware , αλλά software. Μερικές φορές ( σε κάποιες εγκαταστάσεις των Windows ) , έκανε τα "glitches" όταν πηγή ήταν σκληροί δίσκοι , ή όταν κατά την αναπαραγωγή μουσικής ( ή οποιασδήποτε άλλης εργασίας της κάρτας ήχου ) πραγματοποιούνταν ανάγνωση από σκληρό δίσκο. Τις περισσότερες φορές λύθηκε με νέα εγκατάσταση Windows , και χρήση των τελευταίων IDE & SATA Drivers. Το πρόβλημα με τα DVD ( βασικά με τον ήχο , streams AC-3 ( Dolby Digital 5.1 ) , DTS 5.1 , DTS 6.1 ( discrete & matrix ) , kai THX Surround Ex ( πρώην Dolby Digital Surround Ex ) ) όταν αναπαράγεται από τον δίσκο , λύνεται μόνο αν από το Audio HQ ενεργοποιήσεις το Dolby Digital Compression ( κόλλησα τώρα , και δεν θυμάμαι πως το λένε κανονικά ) [ το πρώτο πάνω πάνω είναι , στις επιλογές του Dolby Digital , στο Tab "Decoder" inside Audio HQ Control Panel ] Στείλε μου pm το κινητό σου , να σε πάρω , να σου πω ότι λύσεις έχω βρεί επί του θέματος. Υ.Γ. Δυστυχώς αυτή την στιγμή δεν έχω καθόλου χρόνο να τα postάρω ( από εβδομάδα που θα έρθουν οι δικοί μου , και θα ξεφορτωθώ το 14ωρο του μαγαζιού , θα το postάρω )
LL_NEO Δημοσ. 21 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2004 Gigabyte GA-7N400 Pro 2 Δεν ξέρω τι ακριβώς rig έχεις πέραν της μητρικής αλλά θα σε συμβούλευα να τσεκάρεις αν καποια απο τα components της μητρικής (sata ή extra ide controllers) μοιράζονται το irq με το pci slot που έχεις βάλει την κάρτα ήχου. Πέραν τούτου θυμάμαι στο nforcers προβλήματα με crackling noises απο ξεχωριστές κάρτες ήχου(όχι απο το MCP ή MCP-T) σε περιπτώσεις όπου ο δίσκος δούλευε.
CyberWalker Δημοσ. 21 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2004 Σε ότι αφορά το patch το εφάρμοσα και σε λίγο καιρό θα ξέρουμε. Παρακάτω παραθέτω σε δύο παράθυρα (δεν ανοίγει περισσότερο) τα διαπιστευτήρια ότι όλα κύλισαν ομαλά... ελπίζω! billpeppas, τι να πω :!: Το πρόβλημα σου είναι ίδιο με το δικό μου, από τις περιγραφές σου με έχεις πείσει ότι αντιμετώπισες τους ίδιους ακριβώς ήχους με τον ίδιο ακριβώς τρόπο! Το θέμα όμως είναι ότι νέα εγκατάσταση (Windows κτλ) από πάνω δεν πρόκειται να κάνω, και αυτό όχι μόνο λόγω του χρονοβόρου και ψυχοφθόρου της διαδικασίας αλλά και λόγω αρχής. Δε θέλω να 'συμβιβαστώ' σε μια μέτρια λύση με το πρόβλημα. Όχι από τόσο νωρίς τουλάχιστον. Την επανεγκατάσταση (του λειτουργικού) θα την κάνω μόνο ως λύση απόγνωσης. Σε ότι αφορά πάνω στο λογισμικό της κάρτας, κάποιους drivers της mobo και τα σχετικά τους updates (βλέπε Creative και Gigabyte) τα έχω καιρό τώρα κατεβάσει και επί του προκειμένου ΦΥΣΙΚΑ και έχω τη διάθεση να 'πειραματιστώ'! Για το format πάντως ελπίζω να με καταλαβαίνεις... :roll: Και τι γίνεται αν παρουσιαστεί 'από το πουθενά' αργότερα και πάλι παρόμοιο πρόβλημα; Προτιμώ, όπως και όλοι μας πιστεύω, να ξέρω τι το προκαλεί ώστε να το διορθώνω πάντα αφιερώνοντας μόλις μερικά κλικς. Άσε που αν βρούμε τη πηγή του κακού, θα είναι καλό τόσο για τη μελλοντική πρόληψη όσο και για τη γενικότερη βοήθεια όλων όσων τύχει να αντιμετοπίσουν κάτι παρόμοιο αύριο μεθαύριο... Αυτό με το AudioHQ αν και το έψαξα δεν το βρήκα οπότε ίσως χρειαστεί να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος. Ωστόσο η αναφορά σου μου θύμισε κάτι πολύ χρήσιμο να πω : AudioHQ > Device Controls > TAB Volume > Speaker Settings > Advanced > Performance > Audio Playback έχω θέσει Hardware Acceleration = Full και Sample Rate Conversion Quality = Best. Επίσης εννοείται ότι δουλέυω στα 96kHz. Μήπως πάντως εννοείς κάτι από τα παρακάτω; AudioHQ > Device Controls > Decoder κτλ όπως στην εικόνα παρακάτω; Να δες και την εικόνα μήπως βοηθάει. Πάντως τους decoders δεν έχει τύχει να τους πειράξω ποτέ... Πολύ σωστός LL_NEO, και 'διαβασμένος' βλέπω. Το πρόβλημα που αναφέρεις με το n-force το έχω ακούσει κι εγώ παρόλο που ποτέ δεν το αντιμετόπισα και προσωπικά ποτέ δε με απασχόλησε. Άλλωστε αν δεν κάνω λάθος με τους καινούργιους drivers (οι οποίοι είναι άψογοι εκτός μικρών εξαιρέσεων) το πρόβλημα διορθώνεται. Τα πρόσθετα devices πάνω στα διαθέσιμα slots που έχω δεν μοιράζονται IRQs κοινά. Σε ότι αφορά τώρα τα ATAPI, SATA και RAID να πώ ότι χρησιμοποιώ και τα 4 ATAPI, και τα δύο RAID και το ένα SATA (Εννοείται όλα με τους on-board controllers που είναι μάλιστα πολύ καλοί) Ναι, ξέρω, μοιάζει να το παραφορτώνω το σύστημα αλλά το πρόβλημα δε νομίζω να προέρχεται από αυτό. Σε ότι αφορά τα δεδομένα IRQ (10,11) τα έχω ξαναπειράξει αλλά αν θυμάμαι καλά είχα προκαλέσει manually τις αλλαγές και έκτοτε ίσως έχει κάτι αλλάξει. Ένας έλεγχος ακόμα, ποτέ δε βλάπτει. Θα το κάνω σε λίγο... :arrow:
LL_NEO Δημοσ. 21 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2004 Συνήθως όλα αυτά τα extra devices (SATA-PATA κτλ) μοιράζονται by default το IRQ τους με το μεσαίο PCI. Οπότε τσέκαρε να δεις τι παίζει εκεί. Η αλήθεια είναι ότι καθότι μετακόμισα σε Ρ4 πλατφόρμα δεν είχα τον καιρό να δοκιμάσω τους τελευταίους nforce drivers
CyberWalker Δημοσ. 21 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2004 Έχω 5 PCI Slots εκ των οποίων το 2ο έχει τη soundblaster και το 3o μια Pinnacle PCTV. Και αυτά να σκεφτείς ότι δεν έκατσα καν να σκύψω να τα τσεκάρω... Τα είδα από μια φώτο που είχα βγάλει για αυτόν ακριβώς το λόγο! Το πρόβλημα πάντως δείχνει να εξακολουθεί να υπάρχει ακόμα και κατά την αναπαραγωγή DVD ταινίων από τον σκληρό και συνεπώς το patch δε βοήθησε και πολύ : Παραθέτω 85kb sample για να ακούσετε τι αναφέρω ως 'scratches' - Διάλεξα σκοπίμως σημείο από το menou όπου είναι ιδιαίτερα διακριτές! http://users.forthnet.gr/cha/johnm/for_insomnia/movietest.mp3 ΥΓ : Μόλις μου ήρθε και η απάντησή τους! Την κάνω copy paste : Dear Customer Thanks for contacting Creative Technical Support. Please insert the soundcard on another PCI slot, and make sure it is firmly inserted. Please disable any onboard sound card if available through BIOS. Ensure the recording source is not set to what you hear. Ensure the mic is muted. Play a MP3, any problems? Any sound feedback? REgarding on the firewire port of the external module.. What device are you connecting to the firewire port? You are connecting on the front or the rear of the external module? Please retain all the previous correspondence when replying to this email. Best Regards Aaron Chua Technical Support Creative Labs Europe Πριν τους απαντήσω φυσικά να δώσω πρώτα σε εσάς τις απαντήσεις. 1. Δεν είναι στο 'what you hear' 2. Έκανα mute όλες τις εισόδους (αν και δεν είχα καμία mute) 3. Στα mp3 ΔΕΝ παρατηρώ πρόβλημα (τουλάχιστον όχι από όσο θυμάμαι) 4. Επιστροφή ήχου δεν έχω, το ακούτε κι εσείς αν θέλετε. 5. Το έχω βάλει στην rear θύρα του external module και όχι στην front. (Στην firewire ΔΕΝ έχω άλλη device συνδεδεμένη - ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ!) 6. PCI slot έχω καιρό να αλλάξω αλλά εκ των πραγμάτων τώρα πλέον φαντάζει επιτακτικό! Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις φιλότιμες προσπαθειές σας... Που θα πάει! Μια του κλέφτη... δυό του κλέφτη... δυόμισι... :wink:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.