gntelmp Δημοσ. 19 Αυγούστου 2004 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2004 Μπορώ να κάνω ικανοποιητικό capture από tuner με Αthlon 1GHz. Το αρχείο θέλω να είναι ασυμπίεστο. Αν γίνεται, ποιά είναι καλή κάρτα για <100ευρώ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jeankoyg Δημοσ. 19 Αυγούστου 2004 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2004 Για ασυμπίεστο video δεν θα έχεις πρόβλημα αρκεί να έχεις γρήγορο τεράστιο δίσκο. Οποισδήποτε κάρτα κάνει capture σε AVI είναι καλή, διάλεξε αυτήν με την μεγαλύτερη ανάλυση στο capture video. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gntelmp Δημοσ. 19 Αυγούστου 2004 Μέλος Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2004 Για πόσα γίγα σκληρού μιλάμε? Πόσα γίγα χρειάζονται την ώρα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Leibniz Δημοσ. 19 Αυγούστου 2004 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2004 450Mb to lepto That is 27gb thn wra. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gntelmp Δημοσ. 19 Αυγούστου 2004 Μέλος Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2004 WOW! Δηλαδή τα 60Gb που έχω, δεν φτάνουν. Με το δικό μου μηχάνημα μπορώ να έχω συμπιεσμένο αρχείο? Συμπιεσμένο για dvd όχι για divx. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2004 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2004 auto pou sou leei 450 mb to lepto ine teleios aposimpiesto.otan ine na kaneis to teliko rendering gia na to grapseis se dvd i video cd ktl ktl tha pesei poli to megethos analogos to ti poiotita tha baleis.ekei bebeia tha nixtoseis ligo giati ine baria douleia me otidipote pc akoma kai me p4 sta 3 ghz. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Teoulas Δημοσ. 19 Αυγούστου 2004 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2004 Στην πράξη πάντως είναι αρκετά δύσκολο να πετύχεις σωστή εγγραφή ασυμπίεστου video σε μεγάλες αναλύσεις, εκτός κι αν έχεις κανένα πολύ γρήγορο δίσκο (πχ. SCSI ή raptor). Πρέπει να έχεις defragmented δίσκο και να μην διαβάζει/γράφει κανένα άλλο πρόγραμμα εκείνη τη στιγμη γιατί θα έχεις dropped frames. Το καλύτερο είναι να γράφεις με ένα απλό codec ώστε να μην απασχολείς 100% τη CPU και να έχεις μικρότερο bitrate ώστε να μην απαιτείς όλη την ώρα πρόσβαση στο δίσκο. Δοκίμασε κανένα MJPEG codec ή/και να ρίξεις την ανάλυση σε 352x288 που είναι αρκετή για TV capture. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2004 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2004 an thimamai kala an kaneis capture me to studio to 9 sou kanei mia psilo simpiesi gia na min xrisimopoieis cpu full kai b:) na min gemisei o skliros.meta bebea to simpiezeis full gia dvd i video cd ktl. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nobody Δημοσ. 21 Αυγούστου 2004 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2004 Μην ανησυχείς φίλε. TV capture γίνεται άνετα(εγώ έχω AthlonXp sta 1.4 Ghz). Απλώς χρειάζεσαι να κάνεις ένα defrag στο δίσκο, ένα codec τύπου MJPEG (Lead ή Morgan) και το VirtualDub. Σε μένα βγαίνει περίπου 1.5 Gigabyte η μια ώρα και στη συνέχεια τραβάω μια συμπίεση divx και πέφτει στα250-300MB ανά ώρα. Για περισσότερες πληροφορίες δες και στο http://www.doom9.org/index.html?/capture/start.html. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 22 Αυγούστου 2004 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2004 Συμφωνώ απόλυτα με τον nobody για το είδος των codecs που προτείνει. Εγώ βέβαια χρησιμοποιώ τον PicVideo MJPEG, που στα τεστ μου είναι ακόμη πιο γρήγορος από Lead και Morgan (με μικρές διαφορές αλλά ίσως σημαντικές σε Athlon 1GHz) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gntelmp Δημοσ. 23 Αυγούστου 2004 Μέλος Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 2004 Το θέμα είναι ότι μετά θέλω να το κάνω DVD. Με MJPEG, γίνετε μετά να το κάνω MPEG χωρίς να χάσω ποιότητα εικόνας? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 23 Αυγούστου 2004 Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 2004 Είναι θέμα συμβιβασμών που είσαι διατεθειμένος να κάνεις. Όπως αναφέρθηκε ήδη, η "απόλυτη" από άποψη ποιότητας λύση είναι να έχεις τεράστιο ελεύθερο χώρο σε HDD και να χρησιμοποιήσεις μη απωλεστικό αλγόριθμο του τύπου huffyuv. Επειδή στην περίπτωσή σου και σε πολλούς ακόμη (όπως και σ'εμένα) δεν υπάρχουν διαθέσιμα π.χ. 40-70GB / ώρα capture, ο συμβιβασμός είναι η σύλληψη να γίνει με έναν ελαφρά απωλεστικό αλγόριθμο όπως είναι οι MJPEG codecs. Ο PicVideo που ανέφερα έχει ένα quality slider από 1-20, προσωπικά χρησιμοποιώ 18 και μου δίνει άριστη ποιότητα με περίπου 9GB/ώρα σε 720x576, 24bpp, interlaced με CPU Usage < 19%. Στη συνέχεια με το VirtualDubMod μπορείς να κάνεις συγχρονισμό ήχου-εικόνας (αν τίθεται τέτοιο θέμα), να κόψεις διαφημίσεις κ.ά και να ξανασώσεις σε avi χωρίς απώλειες (με direct stream copy). Από εκεί κι έπειτα, μπορείς να συμπιέσεις σε οτιδήποτε θέλεις - XviD, DivX, MPEG1 για VCD, ΜPEG2 για SVCD ή DVD. Μεγάλο πλεονέκτημα της μεθόδου είναι ότι ξέρεις τη διάρκεια του video και του ήχου ακριβώς και έτσι μπορείς να ρυθμίσεις τους encoders σου για να πάρεις ένα συγκεκριμένο filesize (π.χ. για να γεμίσεις εντελώς ένα DivX-CD ή ένα DVD χωρίς απώλειες χώρου) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mikaha Δημοσ. 23 Αυγούστου 2004 Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 2004 To picvideo codec v3 einai se trial morfi kai thelei register oste na fygoun ta grammata stin anaparagogi ton video. Opote den eksipiretei kai pollous. Lead και Morgan και αυτά θέλουν register ε? Να ρωτήσω, σαν μια πρόχειρη λύση δε γίνεται να κάνω capture απευθείας σε συμπιεσμένη μορφή π.χ Xvid, divx Ή μήπως αυτός ο τρόπος θέλει ένα αξιόλογο επεξεργαστή. Έχω athlon xp 1600+ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nobody Δημοσ. 24 Αυγούστου 2004 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2004 Πολύ δύσκολα θα μπορέσεις να κάνεις real time συμπίεση xvid ή divx. Μην ξεχνάς ότι σε αυτούς τους κωδικοποιητές η καλύτερη συμπίεση επιτυγχάνεται στο δεύτερο πέρασμα γεγονός που οφείλεται στο ότι στο πρώτο πέρασμα γίνεται η εξέταση του βίντεο και ο κωδικοποιητής αποφασίζει σε ποιες σκηνές θα δώσει αρκετά bits και σε ποιες λιγότερα. Προσωπικά πιστευώ ότι η επιλογή για τον codec είναι μονόδρομος: MJPEG. Όσον αφορά τa registers, ναι χρειάζονται απλά ο ένας απ'ότι θυμάμαι πρόσθετε δυο μαύρες μπάρες πάνω και κάτω από το βίντεο με το λογότυπο της εταιρείας, οι οποίες όμως μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα με ένα cropping στο VirtualDub Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 24 Αυγούστου 2004 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2004 mikaha, βεβαίως και γίνεται με τον επεξεργαστή σου, αλλά μην περιμένεις 0 dropped frames σε 720x576 (ά, και bye-bye multitasking). Δοκίμασε με single pass CBR 10.000Kbps, Motion Search 3 ή 4, VHQ off, B-Frames Off, Keyframe ανά 25 frames (για να έχεις δυνατότητα cutting με ακρίβεια δευτερολέπτου). Επίσης βοηθάει να έχεις πάνω από 256MB RAM , πχ 384,512... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.