Προς το περιεχόμενο

Video Software

Peiraths1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια.

Ειμαι καινουργιος στον χωρο της επεξεργασιας video και θα ηθελα να με βοηθησετε στο εξης προβλημα (ισως να ειναι κατι πολυ απλο, δεν το ξερω συγχωρηστε με για την ελλειψη γνωσης επι του θεματος!!):

Σκοπεύω να αγοράσω μια βιντεοκάμερα ψηφιακή και συγκεκριμένα την SONY DCR-HC40E/S. Θέλω ότι γράφω στην μηχανή να το περνάω στον υπολογιστή μου με κάποιο τρόπο p.x. μέσω της υποδοχής S-video σε μορφή DivX η mpeg. Έχω την TV κάρτα PCTV PRΟ τις PINNACLE που διαθέτει την συγκεκριμένη είσοδο. Θα ήθελα να μου υποδείξει κάποιος ποίες ενέργειες πρέπει να κάνω στο pc μου για να τα καταφέρω καθώς και να μου προτείνει κάποιο αξιόπιστο πρόγραμμα video capturing για αυτό τον σκοπό γιατί η εφαρμογή που κουβαλά μαζι με την καρτα η PINNACLE είναι ψιλό-δραμα.

Δημοσ.

Αφού η κάμερα σου θα έχει firewire το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις είναι να πάρεις μια κάρτα firewire για το PC (αν δεν έχει ήδη τέτοια είσοδο).

Με αυτό τον τρόπο θα έχεις 0% απώλεια κατα τη μεταφορά του σήματος στον υπολογιστή σύν του οτι με ένα καλώδιο ξεμπέρδεψες.

Όσον αφορά το πρόγραμμα εξαρτάται απο το τί θέλεις να κάνεις.

Αν απλώς θέλεις να κολήσεις 10 σκηνές μεταξύ τους τότε και το πολύ φτωχό movie maker των windows σου κάνει.

Προτιμότερο θα ήταν να ασχοληθείς με κάτι πιο πολύπλοκο όπως το Premiere που θα σου δώσει παρα πολλες δυνατότητες.Βέβαια αν δεν έχεις καμία επαφή με το αντικείμενο θα πρέπει να αφιερώσεις πολύ χρόνο.

Δημοσ.

Αν είναι usb 2 τότε λογικά θα μπορείς να μεταφέρεις το σήμα video.

Αν είναι usb 1 οχι.Για να ξέρεις πάντως ένας ελεγκτής firewire έχει περίπου 30 eurobirds.

Το movie maker υποστηρίζει αρκετά format.Έχει βγεί και έκδοση 2 που δεν την έχω τσεκάρει.

Το πιό πιθανό βέβαια είναι να μην υποστηρίζει Divx αλλα μπορείς να μοντάρεις τα clip σου στο movie maker και μετά να τα μετατρέψεις σε Divx.

Αν ο υπολογιστής σου είναι οποιοσδήποτε Pentium 4 δεν θα σου πάρει και πολύ χρόνο.

Δημοσ.

Φιλε Μητσο σε ευχαριστω για την βοηθεια.

Και κατι ακομα:

Οι κασετες DV της καμερας ποση διαρκεια εγραφης εχουν? Εχουν δυνατοτητα διαγραφης των data που περιεχουν και επανεγραφη τους η οχι? Η καμερες γενικα εχουν την δυνατοτητα να καταγραφουν πραγματα χωρις να γινεται η εγγραφη τους σε κασετα και να μεταφερονται μεσω firewire απευθειας στο pc (η σε ενα κοινο video player) ωστε να αποθηκευονται εκει?

Δημοσ.

Οι κασσέτες έχουν τις εξής διάρκειες:

mini DV: 60 ή 80 min

DVcam: 45 ή 60 min. (Αν και νομίζω οτι εσένα σε ενδιαφέρουν οι mini DV.)

Στις κάμερες υπάρχει κάτι που λέγεται timecode. Αυτό είναι μια μοναδική πληροφορία χρόνου για κάθε καρέ και γράφεται πάνω στην κασσέτα κάθε φορά που κάνεις εγγραφή.

Όταν πάς να κάνεις capture στον υπολογιστή σου, το πρόγραμμα που θα χρησιμοποιείς θα αναζητά αυτή την πληροφορία. Αν δεν την βρίσκει θα σου λέει οτι δεν μπορεί να κάνει capture.

Αν ψάξεις στα settings του προγράμματος υπάρχει περίπτωση να του πείς να μην ψάχνει για timecode.

Φαντάζομαι όμως πως θα υπάρχουν και προγράμματα που δέν θα σε μπλέκουν καθόλου σε τέτοιες ιστορίες. Δυστηχώς δεν ξέρω σίγουρα ποιά.

Δημοσ.

Αυτο ισως να γινεται ισως και οχι το θεμα ειναι αν η ιδια η καμερα εχει την δυνατοτητα να στελνει "live" εικονα στο pc μεσω S-video διχως να γραφεται στην κασσετα. Δεν μου απαντησες επισης να διαγραφονται και επαναγραφονται οι κασσετες.

Σορρυ αν σε πρηζω :)

Δημοσ.

Οι ψηφιακές κασσέτες γράφονται και ξαναγράφονται αρκετές φορές (μέχρι ενός σημείου βέβαια).

Θα καταλάβεις πότε έφτασες σε αυτό το σημείο όταν τα χρώματα στις λήψεις σου δείχνουν ξεθωριασμένα ή όταν βλέπεις συχνά-πυκνά drops και pixels.

Κατα 95% οι κάμερες βγάζουν αυτό που βλέπουν (την ώρα που το βλέπουν) στις εξόδους τους. Καλό θα είναι βέβαια να το ρωτήσεις για επιβεβαίωση στο μαγαζί που θα την πάρεις.

Χαίρομαι που βοηθάω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...