Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και Χριστος Ανεστη,

Εχω παρει ενα 2ο ρουτερ με wifi6 για να βαλω στο ηδη υπαρχων (asus dsl-ac56u). Το σεταρα κανονικα, το προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι το παρακατω

Το primary router ειναι στην 10.0.0.1 και υπαρχει  Pihole για να κοβει διαφιμισεις στην 10.0.0.3 me static IP (που γινεται σωστα σε οτι συσκευη συνδεεται στο 1ο ρουτερ)
To  δευτερο router με DHCP εχει ειναι στην 11.0.0.1 και παιρνει DNS απο το πρωτο - 10.0.0.3
To θεμα ειναι οτι το 2ο ρουτερ, δεν βρισκει την 10.0.0.3 και κανει fallback σε default dns και φορτωνουν κανονικα διαφιμισεις.

Τι εχω σεταρει λαθος? Θελει καποιο config που χανω?. Το 2ο ρουτερ ειναι το cudy WR3000

Επεξ/σία από jimakos234
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Απο υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος στο 11.0.0.0/24, μπορείς να κάνεις ping στο 10.0.0.3; Αν όχι, ξεκίνα απο τους κανόνες του firewall, μπορείς για λίγο να δοκιμάσεις να βγάλεις εκτός το firewall για να δεις αν θα επικοινωνήσουν. Αν ναι, πρέπει να διορθώσεις τους κανόνες.

• Like 1
Δημοσ.

Τελικα, πιστεψε το η οχι, εφταιγε το ρουτερ το cudy. Το επεστρεψα, πουλησα και το asus και πηρα ενα fritz7530 που εχω σε αλλο setup και παιζει απροβληματιστα το Pihole με το VPN .

Το cudy το ειχα παρει πρακτικα για το wireguard + να περασω συγκεκριμενες συσκευες στο δικτυο του, αλλιως και το asus σωστα επαιζε με openVPN + pihole, αλλα πραγματικα σερνοτανε (ειχα 20 download/ 0.8 up σε 100αρα γραμμη με το VPN, ενω το wireguard τωρα στο fritz τερματιζει)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...