Προς το περιεχόμενο

Amd 7800x3d vs 9800x3d igpu

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από spi79,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σε ολους.Εχω τον 7800χ3d και μια nvidia 3060ti.Σκεφτομαι να κανω αναβαθμιση σε 9800χ3d και Amd 9070.Επειδη θα μεινω για λιγο διαστημα χωρις καρτα γραφικων θα ηθελα να μαθω εαν η ενσωματωμένη καρτα γραφικων του 9800x3d ειναι καλυτερη απο αυτην του 7800x3d  .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

την ιδια καρτα πρεπει να εχουν ακριβως.

σαπιδι φυσικα

τι αναλυση παιζεις με αυτους τους συνδυασμους ? 720p??

Επεξ/σία από dsi44
  • Like 1
Δημοσ.

Το ότι έχουν μάλλον ίδια το υποθέτω και εγώ ,το ότι είναι αδύναμες το γνωρίζω .Υπάρχει κάποιος που να ξέρει όμως για να μου πει; Για κάποιον λόγο δεν βρήκα καλές  πληροφορίες στο ίντερνετ.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, IKARIWTHS είπε

Το ότι έχουν μάλλον ίδια το υποθέτω και εγώ ,το ότι είναι αδύναμες το γνωρίζω .Υπάρχει κάποιος που να ξέρει όμως για να μου πει; Για κάποιον λόγο δεν βρήκα καλές  πληροφορίες στο ίντερνετ.

Μαλλον επειδη κανενας με τετοιους επεξεργαστες δεν χρησιμοποιει ενσωματωμενη...............!!! 

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, cabdik είπε

Μαλλον επειδη κανενας με τετοιους επεξεργαστες δεν χρησιμοποιει ενσωματωμενη...............!!! 

Εγώ στον 7800x3d δουλεύω τα ενσωματωμένα στο φουλ. Έξτρα οθόνες ώστε να μην επηρεάζει τη 9070ΧΤ παίζω και βάζω ταινίες γιουτουμπι κτλ στις άλλες οθόνες.

Δημοσ.

εγω προσπαθω να καταλαβω τη λογικη του 3d να συνδυαζεται με γελοιες καρτες οπως 3060 και 9070,ενω ξερουμε οτι απαξιωνεται πολυ γρηγορα καθε δυο γενιες.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 17/4/2025 στις 8:57 ΠΜ, IKARIWTHS είπε

Καλημερα σε ολους.Εχω τον 7800χ3d και μια nvidia 3060ti.Σκεφτομαι να κανω αναβαθμιση σε 9800χ3d και Amd 9070.Επειδη θα μεινω για λιγο διαστημα χωρις καρτα γραφικων θα ηθελα να μαθω εαν η ενσωματωμένη καρτα γραφικων του 9800x3d ειναι καλυτερη απο αυτην του 7800x3d  .

κρατα τον 7800x3d και χωσε τα λεφτα σε καλυτερη gpu

my 2c's

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά θα πάρω και καλύτερη GPU όταν βγάλει η amd καλύτερη .Προς το παρόν με ενδιαφέρει να μάθω μόνο αν έχει διαφορά η igpu toy 7800x3d με την igpu του 9800χ3d

• Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, IKARIWTHS είπε

Παιδιά θα πάρω και καλύτερη GPU όταν βγάλει η amd καλύτερη .Προς το παρόν με ενδιαφέρει να μάθω μόνο αν έχει διαφορά η igpu toy 7800x3d με την igpu του 9800χ3d

μεχρι να βγαλει η amd καλυτερη gpu ο 9800x3d που ζαχαρωνεις θα εχει παλιώσει 😁

• Like 2
Δημοσ.
13 ώρες πριν, IKARIWTHS είπε

Δεν καταλαβαίνω τι προσπαθεις να κάνεις,  θες gaming rig και δεν υπάρχει το budget συμφωνα με τις απαιτήσεις, δε σου φτάνουν οι επιδόσεις της 9070ΧΤ όπου μόλις κυκλοφόρησε και η νέα γενιά θέλει τουλάχιστον δύο χρόνια μετά? Υπάρχουν οι nvidia στο hi end, η amd δεν θα κυκλοφορήσει οτιδήποτε στο hi end σε αυτή την γενιά, οπότε?

Αγοράζεις το κορυφαίο gaming cpu και περιμένεις 3 χρόνια να ολοκληρώσεις το rig όταν έρθουν νέες hi end amd gpus? και μέρχρι τότε θα είσαι με igpu? και το νόημα, σαν κουστούμι με παντόφλες ακούγεται ο συνδιασμός, σε αυτά τα chip η igpu είναι μόνο για troubleshooting και τίποτα άλλο, αν δεν φτάνει το μπάτζετ σου για αυτό όπου θέλεις τότε καλύτερα είναι ένα οικονομικότερο cpu και μια gpu μικρότερης κατηγορίας όπου θα σου δώσει πραγματικες επιδόσεις και όχι το ανάπηρο igpu, ακόμη και μια 6600ΧΤ έχει 300% καλύτερες επιδόσεις από οποιαδήποτε igpu

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά αυτά όλα είναι δικές σας σκέψεις .Ειμαι μεγάλος σε ηλικία και έχω το budget να αγοράσω αυτά που θέλω .Απλά επειδή παίζω και σε Linux προτιμώ να πάρω κάρτα γραφικών amd .Μέχρι να βγει καμία σοβαρή μπορώ να περιμένω με την ενσωματωμένη και να παίζω emulators .Δεν καταλαβαίνω γιατί μου τα ρωτάτε όλα αυτά εφόσον η μόνη ερώτηση που έκανα είναι αν έχει διαφορά η igpu του 7800x3d με την 9800x3d.

Επεξ/σία από IKARIWTHS
  • Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, IKARIWTHS είπε

Παιδιά αυτά όλα είναι δικές σας σκέψεις .Ειμαι μεγάλος σε ηλικία και έχω το budget να αγοράσω αυτά που θέλω .Απλά επειδή παίζω και σε Linux προτιμώ να πάρω κάρτα γραφικών amd .Μέχρι να βγει καμία σοβαρή μπορώ να περιμένω με την ενσωματωμένη και να παίζω emulators .Δεν καταλαβαίνω γιατί μου τα ρωτάτε όλα αυτά εφόσον η μόνη ερώτηση που έκανα είναι αν έχει διαφορά η igpu του 7800x3d με την 9800x3d.

https://www.techpowerup.com/review/amd-ryzen-7-9800x3d/22.html

Unlike older AM4 CPUs, the AM5 Ryzen 9000 series Granite Ridge processors include an integrated GPU, which AMD has designed to be "good enough to light up a display, but not for gaming." For the vast majority of every day tasks like productivity, internet browsing and media playback this is perfectly sufficient. The iGPU is identical to the one on Ryzen 7000—it is based on the RDNA 2 architecture, with just two CUs or 128 cores. In terms of codecs you get encode support for H.265 and H.264 and decode support for AV1. VP9. H.265 and H.264. The graphics cores are clocked at a frequency of 2.2 GHz and share the system's main memory as graphics memory.

Επεξ/σία από spi79
Δημοσ.
47 minutes ago, IKARIWTHS said:

..Απλά επειδή παίζω και σε Linux προτιμώ να πάρω κάρτα γραφικών amd ...

εφοσον εχεις igpu amd θα ξερεις οτι σε Linux ειναι προτημοτερο να εχεις καρτες απο διαφορετικους vendors εφοσον εχεις ιδη amd igpu αρα πας σε nvidia για να παρεις οτι προσφερεται 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...