Silverage Δημοσ. 16 Απριλίου Δημοσ. 16 Απριλίου Καλησπέρα, Χθες πήγα σε ένα μαγαζί με οπτικά στην περιοχή μου, τους έδωσα τη μέτρηση του οφθαλμίατρου, με μέτρησαν και αυτοί με ένα δικό τους μηχάνημα και σήμερα που ήταν έτοιμα πέρασε ο αδερφός μου, τα πήρε και μου τα έφερε. Το πρόβλημα έιναι ότι με ενοχλούν λίγο και στο δεξί μάτι, όταν κοιτάζω στην άκρη του φακού τέρμα δεξιά μοιάζει σαν να παραμορφώνεται και να θολώνει. Δεν μπορώ να καταλάβω αν γι'αυτό φταίει η διαφορά στον αστιγματισμό (τα παλιά δεν είχαν καθόλου) και πρέπει να τα συνηθίσω ή αν έχουν κάνει κάποιο λάθος με τους φακούς. Το λέω γιατί παρατήρησα ότι στην κάρτα που μου έδωσαν έχει διαφορά το νούμερο απο του οφθαλμίατρου. Θα περάσω απο εκεί αύριο για να τους ρωτήσω αλλά πείτε μου και εσείς τη γνώμη σας. Η μέτρηση του οφθαλμίατρου: Η κάρτα της εγγύησης για τους φακούς:
meletis_m Δημοσ. 16 Απριλίου Δημοσ. 16 Απριλίου Στις 16/4/2025 στις 8:31 ΜΜ, Silverage είπε Καλησπέρα, Χθες πήγα σε ένα μαγαζί με οπτικά στην περιοχή μου, τους έδωσα τη μέτρηση του οφθαλμίατρου, με μέτρησαν και αυτοί με ένα δικό τους μηχάνημα και σήμερα που ήταν έτοιμα πέρασε ο αδερφός μου, τα πήρε και μου τα έφερε. Το πρόβλημα έιναι ότι με ενοχλούν λίγο και στο δεξί μάτι, όταν κοιτάζω στην άκρη του φακού τέρμα δεξιά μοιάζει σαν να παραμορφώνεται και να θολώνει. Δεν μπορώ να καταλάβω αν γι'αυτό φταίει η διαφορά στον αστιγματισμό (τα παλιά δεν είχαν καθόλου) και πρέπει να τα συνηθίσω ή αν έχουν κάνει κάποιο λάθος με τους φακούς. Το λέω γιατί παρατήρησα ότι στην κάρτα που μου έδωσαν έχει διαφορά το νούμερο απο του οφθαλμίατρου. Θα περάσω απο εκεί αύριο για να τους ρωτήσω αλλά πείτε μου και εσείς τη γνώμη σας. Η μέτρηση του οφθαλμίατρου: Η κάρτα της εγγύησης για τους φακούς: Επέκταση Δώσε λίγο χρόνο . Ειδικά εάν έβαλαν εμφανίσεις αστιγματισμό τώρα
basilis_k6 Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου επειδη μαλλον μονο οπτικος μπορει να ξερει, καλυτερα να ρωτησεις τον γιατρο αν ειναι λογικο και μετα να πας στον οπτικο εφοσον και εκεινος θεωρησει οτι κατι εχει παει λαθος. εκτος απο τις μοιρες που δεν αναγραφονται για καποιο λόγο έχουν κανει και το αρνητικο θετικο στον αστιγματισμο.
runner69 Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου Και σε μενα οι μοιρες στον αστιγματισμο δεν αναγραφονται στην καρτα, το θεμα ομως περαν του προσημου στον αστιγματισμο ειναι γιατι σου εχει βαλει παραπανω στην μυωπια; Δηλαδη ο γιατρος σου λεει 3,5 και τα γυαλια τα εβγαλαν 4, γιατι;
cthulhucarbide Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου Στις 16/4/2025 στις 9:45 ΜΜ, basilis_k6 είπε εκτος απο τις μοιρες που δεν αναγραφονται για καποιο λόγο έχουν κανει και το αρνητικο θετικο στον αστιγματισμο. Μήπως είναι παύλα για να διαχωρίσει τις μετρήσεις?
marouli821316 Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου Στις 16/4/2025 στις 8:31 ΜΜ, Silverage είπε Καλησπέρα, Χθες πήγα σε ένα μαγαζί με οπτικά στην περιοχή μου, τους έδωσα τη μέτρηση του οφθαλμίατρου, με μέτρησαν και αυτοί με ένα δικό τους μηχάνημα και σήμερα που ήταν έτοιμα πέρασε ο αδερφός μου, τα πήρε και μου τα έφερε. Το πρόβλημα έιναι ότι με ενοχλούν λίγο και στο δεξί μάτι, όταν κοιτάζω στην άκρη του φακού τέρμα δεξιά μοιάζει σαν να παραμορφώνεται και να θολώνει. Δεν μπορώ να καταλάβω αν γι'αυτό φταίει η διαφορά στον αστιγματισμό (τα παλιά δεν είχαν καθόλου) και πρέπει να τα συνηθίσω ή αν έχουν κάνει κάποιο λάθος με τους φακούς. Το λέω γιατί παρατήρησα ότι στην κάρτα που μου έδωσαν έχει διαφορά το νούμερο απο του οφθαλμίατρου. Θα περάσω απο εκεί αύριο για να τους ρωτήσω αλλά πείτε μου και εσείς τη γνώμη σας. Η μέτρηση του οφθαλμίατρου: Η κάρτα της εγγύησης για τους φακούς: Επέκταση 1)Οι οπτικοί πολλές φορές βάζουν στους φακούς άλλες τιμές λίγο αυξομειωμένες για να εξισορροπήσουν μια ακραία κατάσταση για να μη ζαλιστεί ο παθών. Π.χ ο αδερφός μου έχει μυωπία 5 βαθμούς στο ένα μάτι και 1,5 στο άλλο και ο οπτικος του σύστησε μια μέση λύση. Επομένως, το θέμα μπορεί και να είναι η εξοικείωση με τα νέα γυαλιά. 2) Οι μετρήσεις που μας κάνουν οι οπτικοί στα μαγαζιά έχουν να κάνουν με την εστίαση των ματιών και πόσο κεντρικά κοιτάνε (ας το πω έτσι), προκειμένου να κανουν κατάλληλες προσαρμογές στους φακούς. Οπότε, άλλο οι τιμές του οφθαλμιάτρου και άλλο οι τιμές των οπτικών. Αφορούν διαφορετικά πράγματα. Και με αφορμή αυτό να επισημάνω ότι λογικό είναι να μη μπορείτε να δείτε σε ακραίες περιοχές του φακού σας (λ.χ κάτω δεξιά) και γι'αυτο γίνονται και οι αντίστοιχες μετρήσεις από τουε οπτικούς άλλωστε, αφού ο άνθρωπος βλέπει κατά βάση κεντρικά και άμα χρειαστεί να κοιτάξει σε άλλη κατεύθυνση γυρίζει το κεφάλι του για να να μη βλέπει "με την άκρη του ματιού" του. Παρόλα αυτά, εγω στη θέση σας θα συμβουλευόμουν και έναν ειδικό για να είμαι 100% σίγουρη ότι δεν έγινε κάποιο λάθος. Δεν έχετε να χάσετε κάτι... Στις 16/4/2025 στις 11:05 ΜΜ, cthulhucarbide είπε Μήπως είναι παύλα για να διαχωρίσει τις μετρήσεις? Στην αρχή και εγώ αυτό κατάλαβα, αλλά ο @basilis_k6 μάλλον αναφέρεται στην κάρτα εγγύησης αν κατάλαβα καλά... 1
greengr21 Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου Στις 16/4/2025 στις 8:31 ΜΜ, Silverage είπε Καλησπέρα, Χθες πήγα σε ένα μαγαζί με οπτικά στην περιοχή μου, τους έδωσα τη μέτρηση του οφθαλμίατρου, με μέτρησαν και αυτοί με ένα δικό τους μηχάνημα και σήμερα που ήταν έτοιμα πέρασε ο αδερφός μου, τα πήρε και μου τα έφερε. Το πρόβλημα έιναι ότι με ενοχλούν λίγο και στο δεξί μάτι, όταν κοιτάζω στην άκρη του φακού τέρμα δεξιά μοιάζει σαν να παραμορφώνεται και να θολώνει. Δεν μπορώ να καταλάβω αν γι'αυτό φταίει η διαφορά στον αστιγματισμό (τα παλιά δεν είχαν καθόλου) και πρέπει να τα συνηθίσω ή αν έχουν κάνει κάποιο λάθος με τους φακούς. Το λέω γιατί παρατήρησα ότι στην κάρτα που μου έδωσαν έχει διαφορά το νούμερο απο του οφθαλμίατρου. Θα περάσω απο εκεί αύριο για να τους ρωτήσω αλλά πείτε μου και εσείς τη γνώμη σας. Η μέτρηση του οφθαλμίατρου: Η κάρτα της εγγύησης για τους φακούς: Επέκταση Με πολύ απλά λόγια η συνταγή είναι η ίδια, απλώς γίνεται μετατροπή και αλλάζουν τα πρόσημα είναι στην κυριολεξία πρόσθεση αφαίρεση και ουσιαστικά δεν αλλάζει τίποτα, σχετικός με τα επαγγέλματα αυτά, οποία ενόχληση έχεις είναι από τον αστιγματισμό μέχρι να το συνηθίσει το μάτι 1
Silverage Δημοσ. 17 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου Στις 17/4/2025 στις 7:24 ΠΜ, greengr21 είπε Με πολύ απλά λόγια η συνταγή είναι η ίδια, απλώς γίνεται μετατροπή και αλλάζουν τα πρόσημα είναι στην κυριολεξία πρόσθεση αφαίρεση και ουσιαστικά δεν αλλάζει τίποτα, σχετικός με τα επαγγέλματα αυτά, οποία ενόχληση έχεις είναι από τον αστιγματισμό μέχρι να το συνηθίσει το μάτι Μακάρι, θα τα κρατήσω τώρα για το Πάσχα και θα δώ πώς θα πάει. Πάντως δεν βλέπω καλύτερα σε σχέση με τα παλιά ενώ στον οφθαλμίατρο την ώρα που μου έκανε δοκιμές ήταν πιο καθαρά και έβλεπα πιο μακριά. Είδα τί μου είχε γράψει και την προηγούμενη φορά πριν 2 χρόνια που είχα πάει σε άλλον οφθαλμίατρο αλλά δεν είχα αλλάξει τους φακούς.
The_Judas Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου Θεωρώ λίγο περίεργο που άλλαξε τις τιμές του οφθαλμίατρου ο οπτικός. Δεν μιλάμε για φακούς επαφής όπου πρέπει να υπάρχει διαφοροποίηση σε σχέση με μέτρηση με τα γυαλιά. 1
PLACEBO_89 Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου Στις 16/4/2025 στις 8:31 ΜΜ, Silverage είπε Καλησπέρα, Χθες πήγα σε ένα μαγαζί με οπτικά στην περιοχή μου, τους έδωσα τη μέτρηση του οφθαλμίατρου, με μέτρησαν και αυτοί με ένα δικό τους μηχάνημα και σήμερα που ήταν έτοιμα πέρασε ο αδερφός μου, τα πήρε και μου τα έφερε. Το πρόβλημα έιναι ότι με ενοχλούν λίγο και στο δεξί μάτι, όταν κοιτάζω στην άκρη του φακού τέρμα δεξιά μοιάζει σαν να παραμορφώνεται και να θολώνει. Δεν μπορώ να καταλάβω αν γι'αυτό φταίει η διαφορά στον αστιγματισμό (τα παλιά δεν είχαν καθόλου) και πρέπει να τα συνηθίσω ή αν έχουν κάνει κάποιο λάθος με τους φακούς. Το λέω γιατί παρατήρησα ότι στην κάρτα που μου έδωσαν έχει διαφορά το νούμερο απο του οφθαλμίατρου. Επέκταση Το "μυστικο" ειναι οταν σου βγαλει τους βαθμους ο οφθαλμιατρος να βγεις με τα γυαλια της εξετασης εξω στο δρομο να περπατησεις και να δεις γραμματα-αριθμους απο διάφορες αποστασεις για να καταλαβεις τι παιζει! Πρεπει να βλεπεις φυσικα χωρις παραμορφωσεις και ΟΧΙ εντονα!
konc Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου Παίρνεις τα γυαλιά και πας στον οφθαλμίατρό σου και του λες τα δει αν είσαι σωστά και σύμφωνα με τη συνταγή του γιατί τα νιώθεις λίγο περιεργα. 1
mariosnik_ Δημοσ. 17 Απριλίου Δημοσ. 17 Απριλίου (επεξεργασμένο) Στις 17/4/2025 στις 7:34 ΠΜ, Silverage είπε Μακάρι, θα τα κρατήσω τώρα για το Πάσχα και θα δώ πώς θα πάει. Πάντως δεν βλέπω καλύτερα σε σχέση με τα παλιά ενώ στον οφθαλμίατρο την ώρα που μου έκανε δοκιμές ήταν πιο καθαρά και έβλεπα πιο μακριά. Είδα τί μου είχε γράψει και την προηγούμενη φορά πριν 2 χρόνια που είχα πάει σε άλλον οφθαλμίατρο αλλά δεν είχα αλλάξει τους φακούς. Για να βλέπεις καλύτερα σε σχέση με τα παλιά, πρέπει να έχει μεταβληθεί καποια παράμετρος εκ των διαθλαστικων παθήσεων των ματιών σου, οπότε και με τα νέα γυαλιά να υπάρξει η αισθηση της καλύτερης όρασης. Σε κάθε περίπτωση, οι φακοι των γυαλιών μπορούν να επαναμετρηθουν απο το μαγαζί ή και τον οφθαλμίατρο και να δουν αν έχει πάει κάτι λάθος. Επεξ/σία 17 Απριλίου από mariosnik_
The_Judas Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου Η μετρηση του αστιγματισμού γινεται συμφωνα με αυτά που λες στον γιατρο κατα την εξεταση οχι αυτόματα. Αν ειναι βιαστικός ή εσυ βαριεσαι στην εξεταση ίσως βγαλει λαθος. Περσι ειχα κανει 2 εξετασεις σε οφθαλμιατρο , μου εβγαλαν διαφορετικα αποτελεσματα. Ο 2ος οφθαλμίατρος ηταν πιο αναλυτικος ο αλλος με ξεπεταξε σε 2 λεπτά.
Silverage Δημοσ. 18 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου Στις 18/4/2025 στις 6:10 ΠΜ, The_Judas είπε Η μετρηση του αστιγματισμού γινεται συμφωνα με αυτά που λες στον γιατρο κατα την εξεταση οχι αυτόματα. Αν ειναι βιαστικός ή εσυ βαριεσαι στην εξεταση ίσως βγαλει λαθος. Περσι ειχα κανει 2 εξετασεις σε οφθαλμιατρο , μου εβγαλαν διαφορετικα αποτελεσματα. Ο 2ος οφθαλμίατρος ηταν πιο αναλυτικος ο αλλος με ξεπεταξε σε 2 λεπτά. Οι παραπάνω φωτογραφίες είναι με διαφορά 2 ετών απο 2 διαφορετικούς οφθαλμίατρους που βγάλανε ίδιες μετρήσεις οπότε θεωρώ δεν υπάρχει πρόβλημα σε αυτό. Πάντως τα γυαλιά τα φοράω όλη μέρα και συνεχίζουν να με ενοχλούνε. Την Τρίτη έκλεισα ραντεβού σε οφθαλμίατρο να του τα δέιξω και να δω τί θα μου πει. 1
haris_216 Δημοσ. 18 Απριλίου Δημοσ. 18 Απριλίου (επεξεργασμένο) Στις 17/4/2025 στις 7:52 ΠΜ, The_Judas είπε Θεωρώ λίγο περίεργο που άλλαξε τις τιμές του οφθαλμίατρου ο οπτικός. Δεν μιλάμε για φακούς επαφής όπου πρέπει να υπάρχει διαφοροποίηση σε σχέση με μέτρηση με τα γυαλιά. Εξαρτάται από την περίπτωση. Εγώ είχα πάει σε οφθαλίατρο του ΙΚΑ για να με μετρήσει και να μου γράψει τη συνταγή (για το 100άρι). Φυσικά με μέτρησε και στην πορεία, αλλάζοντας τους διάφορους φακούς, παραξενευόταν που έβλεπα θολούρα (λίγο μετά το lockdown αυτά). Της λέω κάποια στιγμή "υπάρχει περίπτωση να φταίει το ότι έχω τη μάσκα και θολώνει από την αναπνοή;". "Ααα, δίκιο έχετε, για βγάλτε τη να δούμε"!!! Βγάζω λοιπόν τη μάσκα και συνεχίζει το check από κει που είχαμε φτάσει, χωρίς να ξανατσεκάρει τα νούμερα των φακών που είχαμε ΗΔΗ δοκιμάσει με την μάσκα (και που ίσως κάποιο από αυτά να ήταν ΟΚ). Πάω λοιπόν μετά στον οπτικό, από τον οποία είχα ήδη καλή εικόνα από προηγούμενη επίσκεψη για τη γυναίκα μου και ο άνθρωπος με κατεβάζει στο υπόγειο που έχει τα μηχανήματα, το πιάνει από την αρχή και μετά από ένα ιδιαίτερα ενδελεχή έλεγχο (με είχε εκεί 15-20 λεπτά μέχρι να είμαστε και οι δύο απόλυτα ικανοποιημένοι) βγήκε το αποτέλεσμα. Το οποίο βέβαια να μην σχολιάσω τι σχέση είχε με τα νούμερα της "γιατρού" Επεξ/σία 18 Απριλίου από haris_216 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα