Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχεις δοκιμάσει να δοκιμάσεις να ενεργοποιήσεις το resizable bar ή μπα?

Μια 3060 12GB θα σου ανεβάσει χ2 την απόδοση και σίγουρα θα κρατήσει... αν βρεις μια καλή για κάνα 150-180€, ανάλογα την παλαιότητα/υλοποίηση, είσαι μια χαρά για αρκετό καιρό πριν χρειαστεί να αλλάξεις τα πάντα όλα. Η 3060 δεν θα επηρεαστεί σχεδόν καθόλου από την έλλειψη rebar και ελάχιστα έως καθόλου από το pcie3.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, mariosthor είπε

Αποτι κατάλαβα πρέπει να αλλάξω pc

cpu αν πρόκειται να το κρατήσεις άλλο τόσο

Ξεκίνα με gpu πρώτα και αν δεις οτι τρως μπουκάλι απο τη cpu (έχοντας εξαντλήσει OC) τότε αλλάζεις και cpu

Για το οτι είναι pci3 αντί pci4 , ακόμα και 4090 να είχες , δε χάνεις κάτι ουσιαστικό απο επιδόσεις

Δημοσ.

Resizable bar δεν υπάρχει σαν επιλογή από το bios της aorus b450 elite

Η απάντηση είναι ότι οι gpu pci4 δουλεύουν σε slot pci3 αλλά δεν το έχω δοκιμάσει στην πραξη

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, mariosthor είπε

Resizable bar δεν υπάρχει σαν επιλογή από το bios της aorus b450 elite

Φλάσαρε το τελευταίο bios και (απο reddit)

SETTINGS > IO PORTS(2nd from top) > RE-SIZE BAR SUPPORT(4th option from top) > HIT ENTER SET TO AUTO > ABOVE 4G DECODING WILL ALSO BECOME ENABLED

Βέβαια κοιτώντας το manual απο τη μητρική σου , το Above 4G δείχνει οτι είναι εκεί

Spoiler

image.png.5a4055b881c5293514e2fe1b25e48186.png

Υποτίθεται οτι θέλει 3ΧΧΧ σειρά cpu , αλλά διάβασα εκεί οτι παίζει

29 λεπτά πριν, mariosthor είπε

Η απάντηση είναι ότι οι gpu pci4 δουλεύουν σε slot pci3 αλλά δεν το έχω δοκιμάσει στην πραξη

έχω την 7800xt σε pcie3 ... απο όσο διάβασα έχεις θέμα κυρίως με μικρές κάρτες που τρέχουν x4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...