mariosthor Δημοσ. Τρίτη στις 07:42 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 07:42 μμ (επεξεργασμένο) Καλησπέρα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει θέλω να αγοράσω μια gpu psi4 θα δουλέψει σε slot pci3? Επεξ/σία Τρίτη στις 07:43 μμ από mariosthor
Teddy77 Δημοσ. Τρίτη στις 08:12 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 08:12 μμ 23 minutes ago, mariosthor said: Καλησπέρα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει θέλω να αγοράσω μια gpu psi4 θα δουλέψει σε slot pci3? Θα δουλέψει σίγουρα αλλά αναλόγως την κάρτα και την περίσταση (ανάγκη μεταφοράς δεδομένων από PC σε GPU memory), μπορεί να υποφέρει σε κάποια (λίγα) παιχνίδια. Τι σύστημα έχεις και τι κάρτα θες να πάρεις? Υπάρχουν διάφορα videos που περιγράφουν τι απώλειες σε επιδόσεις μπορεί να έχεις, πχ: https://www.youtube.com/watch?v=iq8Vv-WqlIE
mariosthor Δημοσ. Τρίτη στις 08:32 μμ Μέλος Δημοσ. Τρίτη στις 08:32 μμ Θέλω να πάρω την arc A770 της intel. Έχω την aorus b450 με ryzen 7 2800x.
Teddy77 Δημοσ. Τρίτη στις 08:42 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 08:42 μμ 3 minutes ago, mariosthor said: Θέλω να πάρω την arc A770 της intel. Έχω την aorus b450 με ryzen 7 2800x. Απ'ότι βλέπω με μια σύντομη έρευνα, έχεις μεγαλύτερο θέμα το ότι ο 2800x δεν υποστηρίζει resizable bar κάτι στο οποίο είναι πολύ ευαίσθητες οι κάρτες της Intel. Αν προσθέσεις και το ότι σίγουρα θα έχεις "κάποιες" επιπλέον απώλειες από pcie 3.0, δεν μου φαίνεται για καλή αγορά, εκτός αν στην ψιλοχαρίζουν. 1
mariosthor Δημοσ. Τρίτη στις 08:51 μμ Μέλος Δημοσ. Τρίτη στις 08:51 μμ Τι λες για την gigabyte radeon rx 7600 xt?
Teddy77 Δημοσ. Τρίτη στις 09:12 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:12 μμ Για καινούρια ψάχνεις? Επηρεάζεται σίγουρα λιγότερο από την Intel από το pcie bus. Αν πας για καινούρια, πάρε μια 4060 που μια χαρά στέκεται στα ίδια χρήματα, γύρω στα 300ευρώ κι έχει ακόμα λιγότερες απώλειες λόγω bus. Για μεταχειρισμένες έχεις πολλές επιλογές στις προηγούμενες γενιές... πχ μια 3070 μέχρι 250ευρώ θα ήταν ιδανική στην περίπτωσή σου ή ακόμα και καμιά 3060ti για κάνα 200άρι (το πολύ!). 1
korakios Δημοσ. Τετάρτη στις 12:33 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:33 πμ 3 ώρες πριν, mariosthor είπε Τι λες για την gigabyte radeon rx 7600 xt? κομπλέ , απέφυγε την 4060με τα 8g vram εκτός αν πρόκειται να κάνεις σύντομα ολική αναβάθμιση του συστήματος Για το resizable bar απο όσο είδα στα γρήγορα , υποστηρίζεται απο το σύστημά σου μάλλον , απλά όχι επίσημα .
mariosthor Δημοσ. Τετάρτη στις 10:14 πμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 10:14 πμ Ευχαριστώ για τις απαντήσεις ναστε καλά!
nazarene Δημοσ. Τετάρτη στις 11:22 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:22 πμ 14 ώρες πριν, Teddy77 είπε 2800x 2700Χ
Teddy77 Δημοσ. Τετάρτη στις 11:56 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:56 πμ 27 minutes ago, nazarene said: 2700Χ 11 hours ago, korakios said: κομπλέ , απέφυγε την 4060με τα 8g vram εκτός αν πρόκειται να κάνεις σύντομα ολική αναβάθμιση του συστήματος Για το resizable bar απο όσο είδα στα γρήγορα , υποστηρίζεται απο το σύστημά σου μάλλον , απλά όχι επίσημα . Ναι λάθος μου.... ούτε αυτός υποτίθεται υποστηρίζει επίσημα rebar. Αν το βρήκατε κάπου να δουλεύει σε Gigabyte motherboard, μια χαρά. Αν δεν υποστηρίζει πάντως η 7600xt είναι ίσως κακή λύση. Με τον επεξεργαστή που έχει δεν ξέρω αν πραγματικά θα πρέπει να προβληματίζεται για τα 8GB της 4060, αν πάει σε καινούρια GPU. (εγώ θα έψαχνα για μεταχειρισμένη 3060 12GB στη θέση του, κάτω από 200€) 2
mariosthor Δημοσ. Τετάρτη στις 12:01 μμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 12:01 μμ Έχω 8gb gpu απλά ήθελα να βάλω μια 16gb χωρίς να αλλάξω pc γιατί αυτός που έχω δουλεύει μια χαρα
TopCLR Δημοσ. Τετάρτη στις 09:37 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:37 μμ 9 ώρες πριν, mariosthor είπε Έχω 8gb gpu απλά ήθελα να βάλω μια 16gb χωρίς να αλλάξω pc γιατί αυτός που έχω δουλεύει μια χαρα Ποια είναι η κάρτα γραφικών που έχεις και ποιο είναι το "πρόβλημα" που σε σπρώχνει σε αναβάθμιση της κάρτας γραφικών; Ρωτάω γιατί λες δουλεύει μια χαρά.
mariosthor Δημοσ. Τετάρτη στις 11:52 μμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 11:52 μμ Δεν έχει πρόβλημα απλά θέλω να βάλω μια 16 gb για πιο καλά γραφικά σε νέα games Μόλις τώρα, mariosthor είπε Δεν έχει πρόβλημα απλά θέλω να βάλω μια 16 gb για πιο καλά γραφικά σε νέα games Έχω την red dragon rx 580 8gb
korakios Δημοσ. Πέμπτη στις 02:21 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:21 πμ 13 ώρες πριν, Teddy77 είπε Αν δεν υποστηρίζει πάντως η 7600xt είναι ίσως κακή λύση. γενικά χρειάζεται το rebar 13 ώρες πριν, Teddy77 είπε Με τον επεξεργαστή που έχει δεν ξέρω αν πραγματικά θα πρέπει να προβληματίζεται για τα 8GB της 4060, αν πάει σε καινούρια GPU. ισχύει αλλά μετά θα μπορεί να πάει σε πχ 5700x επεξεργαστή . Στη θέση του θα κοιτούσα να ενεργοποιήσω το rebar , μετά να κάνω oc cpu όσο πάει (και μάλλον κλείνοντας και ht) , ίσως και τις μνήμες αν είναι χαμηλά . Συνοπτικά: - μτχ καλή η 3060 12GB αλλά αρκετά κάτω απο 200€ αν και θα πήγαινα σε μτχ 6600 αρκετά κάτω απο 150€ (αν βρει), χωρίς να ασχοληθώ για αναβάθμιση cpu. - 7600 για budget (μτχ δεν έχει νόημα απο όσο βλέπω στην αγορά) - 4060 για το dlss (αν και σε 1080p δε νομίζω να κάνει θαύματα απο 720->1080) - 7600XT για futureproof με προοπτική αλλαγής cpu @mariosthor η 580 που είχες ήταν καρτάρα για την εποχή της και σε "νορμάλ" τιμές . Δυστυχώς το σκηνικό έχει αλλάξει . Δλδ μην περιμένεις νέους ΑΑΑ τίτλους να παίζουν άνετα , χειροτέρευσαν και οι τιμές αλλά και ο τρόπος που προγραμματίζουν τα παιχνίδια ....Οι κάρτες αυτές που λέμε είναι οι εισαγωγικές πλέον . 1
mariosthor Δημοσ. Πέμπτη στις 08:50 πμ Μέλος Δημοσ. Πέμπτη στις 08:50 πμ Αποτι κατάλαβα πρέπει να αλλάξω pc
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα