micos000 Δημοσ. 15 Απριλίου Δημοσ. 15 Απριλίου (επεξεργασμένο) Λοιπόν, επειδή η κατάσταση με τους καφέδες έχει ξεφύγει και οι παραγγελίες από έξω δεν συμφέρουν, έχουμε πάρει στο γραφείο μια απλή μηχανή espresso (gruppe italliana) και παίρνουμε καφέδες από σούπερ (ότι βρούμε σε προσφορά) για freddo και espresso. Θέλω μερικές προτάσεις για καφέ σε σκόνη ή κόκκους σε λογικές όμως τιμές, που να βγάζει αξιοπρεπή καφέ. Μέχρι τώρα έχουμε δοκιμάσει dimello, kosta, lavazza (rosso), lidl (απαίσιος, σαν να πίνω χαλασμένη σοκολάτα), jacobs intenso (αρκετά δυνατός και βολεύει για freddo) και τους buondi craft (καλούτσικος καφές που όμως χαλάει σε freddo) που βγάζει κατά καιρούς σε προσφορά το lidl. Δεν έχουμε κόφτη αλλά αν χρειαστεί θα πάρουμε. Θα ήθελα η τιμή να μην φεύγει πολύ, ιδανικά 20-23€/κιλό γιατί δεν έχουμε και πολλές απαιτήσεις. Ο ένας μάλιστα στο γραφείο είναι του σκεπτικού "καφέ χρώμα να έχει" και πίνει καφέ πιο πολύ για να κάνει τσιγάρο οπότε δεν είναι το υπολογίζουμε και ιδιαίτερα. Οι υπόλοιποι όμως θέλουμε και μια "υποτυπώδη" ποιότητα χωρίς όμως να δίνουμε και πολλά χρήματα. Καλοδεχούμενες όλες οι προτάσεις. Επεξ/σία 15 Απριλίου από micos000 1
Sablj Δημοσ. 15 Απριλίου Δημοσ. 15 Απριλίου Εγώ παίρνω, συνήθως, lavazza crema e gusto που πίνω μόνο Freddo και μπορώ να πω ότι μου αρέσει το αποτέλεσμα. 3
micos000 Δημοσ. 15 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου Δεν τον έχω δοκιμάσει τον crema αλλά θα το κάνω, ευχαριστώ. Βάζεις μονή ή διπλή δόση για freddo;
Sablj Δημοσ. 15 Απριλίου Δημοσ. 15 Απριλίου Στις 15/4/2025 στις 8:20 ΠΜ, micos000 είπε Δεν τον έχω δοκιμάσει τον crema αλλά θα το κάνω, ευχαριστώ. Βάζεις μονή ή διπλή δόση για freddo; Διπλή...
spi79 Δημοσ. 15 Απριλίου Δημοσ. 15 Απριλίου Στις 15/4/2025 στις 8:06 ΠΜ, micos000 είπε Καλοδεχούμενες όλες οι προτάσεις. Καλημέρα!!Σίγουρα με μύλο και καφέ σε κόκκους θα πάρεις το καλύτερο αποτέλεσμα,αλλά θα μπλέξεις λίγο με τις ρυθμίσεις,τουλάχιστον στην αρχή😁.Καταλαβαίνω ότι θέλετε κάτι εύκολο και γρήγορο στο γραφείο με μια σχετική ποιότητα.Πάντα να έχεις υπόψιν,ότι μετά το άλεσμα του καφέ,ο εσπρέσο χάνει πολύ γρήγορα τα αρώματα του,όσο καλή αποθήκευση και να κάνεις.Εγώ στη θέση σου, θα πήγαινα σε ένα καφέ-καφεκοπτείο που μου αρέσει ο καφές ή κάποιο από τα χαρμάνια που έχει και θα του έλεγα να μου τον κόψει για σπιτική μηχανή..Σίγουρα δε θα πετύχει το κόψιμο με την πρώτη φορά(μηχανή με μηχανή διαφέρει).Γι'αυτό το λόγο καθώς και για τα αρώματα που σου είπα,δε χρειάζεται να πάρεις κιλό.Ξεκίνα με πχ 200γρ.Αν τρέξει γρήγορα,την επόμενη φορά πες τους να στον κόψουν πιο ψιλό τον καφέ.Αν τρέξει αργά, πιο χονδρό.Αποθήκευση σε γυάλινο βαζάκι,που κλείνει αεροστεγώς.Ελπίζω να μη μπέρδεψα γιατί,όχι ότι είναι κάτι δύσκολο,αλλά θέλει κάποιες σταθερές ο καφές και σίγουρα πειραματισμό👍 1
greekfragma Δημοσ. 15 Απριλίου Δημοσ. 15 Απριλίου Επειδή μιλάς για γραφείο θα πρέπει να αποφασίσεις με τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους τη σχέση -τιμή -χρόνος προετοιμασίας και καθαριότητας συντήρησης του πάγκου του καφέ -ποιότητα καφέ. το πιο συνήθες φαινόμενο σε γραφεία είναι να στήνεται ένα καλύτερο σετάπ για καλύτερο καφέ και μετά να το παρατάνε όλοι απεριποίητο με υπολείμματα καφέ σε διάφορα σημεία και τελικά αν δε καθαρίσεις ο ίδιος, να λες θα πάρω καλύτερα να παραγγείλω από το να πιω από αυτή τη μπιχλα. αν δεν υπάρξουν εγγυήσεις και να γνωρίζεις τα άτομα οτι είναι σχολαστικά, καλύτερα μη προχωρήσεις. πιθανόν οι καφέδες να μην είναι το πρόβλημα αλλά ο καθαρισμός της εσπρεσσιέρας από παλιά υπολείμματα 6
UncleKim Δημοσ. 15 Απριλίου Δημοσ. 15 Απριλίου Μπορείς να τσεκάρεις και αυτούς https://www.verumcoffee.gr/. Με ένα τηλέφωνο θα σε κατατοπίσουν σίγουρα, και έχουν πολύ ωραίες ποικιλίες κ ποιότητα. 1
micos000 Δημοσ. 15 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου Στις 15/4/2025 στις 9:01 ΠΜ, UncleKim είπε Μπορείς να τσεκάρεις και αυτούς https://www.verumcoffee.gr/. Με ένα τηλέφωνο θα σε κατατοπίσουν σίγουρα, και έχουν πολύ ωραίες ποικιλίες κ ποιότητα. Αυτό λέει για επιχειρήσεις. Πουλάει και λιανική; Στις 15/4/2025 στις 8:58 ΠΜ, greekfragma είπε το πιο συνήθες φαινόμενο σε γραφεία είναι να στήνεται ένα καλύτερο σετάπ για καλύτερο καφέ και μετά να το παρατάνε όλοι απεριποίητο με υπολείμματα καφέ σε διάφορα σημεία και τελικά αν δε καθαρίσεις ο ίδιος, να λες θα πάρω καλύτερα να παραγγείλω από το να πιω από αυτή τη μπιχλα. Δεν έχουμε (ακόμα) πρόβλημα πάνω σε αυτό. Την έχουμε δύο χρόνια και είμαστε εντάξει γιατί όποιος πίνει ταυτόχρονα και καθαρίζει. 1
UncleKim Δημοσ. 15 Απριλίου Δημοσ. 15 Απριλίου (επεξεργασμένο) Στις 15/4/2025 στις 9:04 ΠΜ, micos000 είπε Αυτό λέει για επιχειρήσεις. Πουλάει και λιανική; Δεν έχουμε (ακόμα) πρόβλημα πάνω σε αυτό. Την έχουμε δύο χρόνια και είμαστε εντάξει γιατί όποιος πίνει ταυτόχρονα και καθαρίζει. Ναι πουλάει και λιανική απλά ακόμα δεν είναι έτοιμο το e-shop, για αυτό είπα να τους καλέσεις (έχω κ ένα κινητό αν θέλεις) και είναι πολύ εξυπηρετικοί. Προσέχουν πολύ την συσκευασία, και την ποιότητα. Λογικά θα το καταλάβεις και από τις ερωτήσεις που θα σου κάνουν. Φτιάχνουν κ custom γευστικά προφιλ αν τους ζητήσεις κ σου κόβουν τον καφέ αναλόγως τη μηχανή σου κτλ. Επεξ/σία 15 Απριλίου από UncleKim
Morosis Δημοσ. 15 Απριλίου Δημοσ. 15 Απριλίου Για freddo προτείνω αν σας παίρνει από τιμή gourmet Hausbrand(είναι πολύ καλός για freddo αλλά είναι στα 26-27 ευρώ το κιλό) αλλιώς άμα θες πιο οικονομικό μπορείς να δεις κ lavazza gold που μπορείς να τον βρεις στο 20αρικο ίσως κ πιο κάτω κάποιες φορές,καλύτερο αποτέλεσμα θα έχεις άμα πάρεις μύλο και κόβεις εκείνη την στιγμή τους κόκκους,δεν είναι κ τόσο τραγικό από άποψη χρόνου 3
micos000 Δημοσ. 15 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου Στις 15/4/2025 στις 9:44 ΠΜ, Morosis είπε Για freddo προτείνω αν σας παίρνει από τιμή gourmet Hausbrand(είναι πολύ καλός για freddo αλλά είναι στα 26-27 ευρώ το κιλό) αλλιώς άμα θες πιο οικονομικό μπορείς να δεις κ lavazza gold που μπορείς να τον βρεις στο 20αρικο ίσως κ πιο κάτω κάποιες φορές,καλύτερο αποτέλεσμα θα έχεις άμα πάρεις μύλο και κόβεις εκείνη την στιγμή τους κόκκους,δεν είναι κ τόσο τραγικό από άποψη χρόνου Διαβάζω σχόλια για γεύση σοκολάτας και βανίλιας. Θα προτιμούσαμε χωρίς τέτοιες γεύσεις.
greekfragma Δημοσ. 15 Απριλίου Δημοσ. 15 Απριλίου (επεξεργασμένο) Στις 15/4/2025 στις 10:18 ΠΜ, micos000 είπε Διαβάζω σχόλια για γεύση σοκολάτας και βανίλιας. Θα προτιμούσαμε χωρίς τέτοιες γεύσεις. αν δε σε ενδιαφέρουν γεύσεις και περίεργα, κάνε μια γύρα σε roasters που έχουν 100% χαρμάνι arabica και ποικιλίες Βραζιλία Κολομβία Εκουαδόρ. Συγκεκριμένα αυτές (μεμονωμένα ή μιξ) γιατί θα βρεις πιο ισορροπημένο γλυκόπιοτο με αυτή τη προέλευση κόκκων. Επεξ/σία 15 Απριλίου από greekfragma
micos000 Δημοσ. 15 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου Στις 15/4/2025 στις 11:25 ΠΜ, greekfragma είπε αν δε σε ενδιαφέρουν γεύσεις και περίεργα, κάνε μια γύρα σε roasters που έχουν 100% χαρμάνι arabica και ποικιλίες Βραζιλία Κολομβία Εκουαδόρ. Συγκεκριμένα αυτές (μεμονωμένα ή μιξ) γιατί θα βρεις πιο ισορροπημένο γλυκόπιοτο με αυτή τη προέλευση κόκκων. Το έχω και αυτό στο πρόγραμμα. Θα πάρουμε μερικά πακέτα να δοκιμάσουμε και αν συμφωνήσουμε σε κάποιο που να μας αρέσει θα το συνεχίσουμε. Απλά είμαστε επαρχία και δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές όπως στις μεγαλουπόλεις. Εδώ έχουμε μόνο ένα καφεκοπτήριο που έχει βέβαια αρκετές επιλογές και κάποιες αλυσίδες take-eway όπως cofee island, mikel, bruno.
greekfragma Δημοσ. 15 Απριλίου Δημοσ. 15 Απριλίου (επεξεργασμένο) Στις 15/4/2025 στις 11:39 ΠΜ, micos000 είπε Το έχω και αυτό στο πρόγραμμα. Θα πάρουμε μερικά πακέτα να δοκιμάσουμε και αν συμφωνήσουμε σε κάποιο που να μας αρέσει θα το συνεχίσουμε. Απλά είμαστε επαρχία και δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές όπως στις μεγαλουπόλεις. Εδώ έχουμε μόνο ένα καφεκοπτήριο που έχει βέβαια αρκετές επιλογές και κάποιες αλυσίδες take-eway όπως cofee island, mikel, bruno. Delivery από κεντρική πόλη σακουλάκι των 250gr ανά βδομάδα. Δώστε ένα 5ευρω ο καθένας από κοινό ταμείο και κάντε μια δοκιμή 2-3 χαρμάνια ώστε να καταλήξετε και να παραγγέλνετε. εγώ για Αθήνα παραγγέλνω από τους Σαλονικείς https://roasters-kolektiva.com/?lang=en πολύ εξυπηρετικοί και πρόθυμοι για κατευθύνσεις. πιθανόν αν είστε γραφείο με καλύτερη κατανάλωση από έναν ιδιώτη να πετύχεις και καλή τιμή αν παραγγέλνετε σταθερά συχνά. Επεξ/σία 15 Απριλίου από greekfragma
knight77 Δημοσ. 15 Απριλίου Δημοσ. 15 Απριλίου (επεξεργασμένο) Προσωπικά προτείνω Buondi Prestige και Lavazza Tierra. Είναι μέσα στο budget που έχεις θέσει, και οι δύο δοκιμασμένοι σε freddo όπου αποδίδουν πολύ καλά για τη τιμή τους. Για τα δικά μου γούστα, ο Prestige είναι ένα σκαλί πιο πάνω. Με τι εξοπλισμό είσαι στο γραφείο? Ο μύλος πάντως θα δώσει το εξτρα στη γεύση αλλά χρειάζεται περισσότερη ενασχόληση από τον χρήστη μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο κόψιμο. Το κόψιμο από το κατάστημα, σπάνια πέφτει μέσα στους χρόνους του espresso και ο καφές "χάνει" πολύ γρήγορα από τη στιγμή που θα αλεθεί. Η προμήθεια ενός μύλου, έστω απλού, θεωρώ πως είναι μονόδρομος στη παραγωγή σωστού espresso. Επεξ/σία 15 Απριλίου από knight77 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα