ata1983 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2004 Παιδια είμαι σίγουρος όσοι έχετε ψηφιακή μηχανή έχετε παρόμοιο πρόβλημα. Ο αριθμός τους αρχίζει να γίνεται τεράστιος. Βασικά θέλω κάποιο τρόπο οργάνωσης σε κατηγορίες(αλήθεια σε τι κατηγορίες σας έχει βολέψει?) αλλά χωρίς να αλλάξω το φοβερό για εμένα πρόγραμμα προβολής που έχουν τα xp.
mikaha Δημοσ. 17 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2004 Το πιο δημοφιλές φαίνεται να είναι το ACDSee Standard 6.0.3. Να και ένα screenshot. Υπήρχε και ένα ελληνικό πρόγραμμα αρκετά καλό για οργάνωση φωτογραφιών αλλά δεν το θυμάμαι.
migel Δημοσ. 18 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2004 Το πιο δημοφιλές φαίνεται να είναι το ACDSee Standard 6.0.3. Να και ένα screenshot[/url']. Υπήρχε και ένα ελληνικό πρόγραμμα αρκετά καλό για οργάνωση φωτογραφιών αλλά δεν το θυμάμαι. Καλησπέρα. Το Ελληνικό που δεν θυμάσαι πρέπει να ειναι το Cheez. Το Cheez είναι ένα ισχυρό, αλλά εύκολο στη χρήση, εργαλείο αρχειοθέτησης εικόνων. Ο βασικός σκοπός του είναι να διευκολύνει την δημιουργία, διαχείριση και συντήρηση άλμπουμ φωτογραφιών, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε είδους συλλογή εικόνων. Υποστηρίζει πάνω από 15 φορμά εικόνων, μεταξύ των οποίων τα BMP, GIF, JPG, PNG, TIFF, TGA κλπ. Για κάθε φάκελο (φιλμ) και εικόνα (φωτογραφία) στη συλλογή σας, το Cheez μπορεί να αποθηκεύει πληροφορίες που εισάγετε εσείς (όπως για παράδειγμα περιγραφή, λέξεις κλειδιά ή ημερομηνία) καθώς και να κάνει αναζητήσεις βασισμένο σε αυτές τις πληροφορίες. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιεί ένα απλό αρχείο κειμένου (XML φορμά) για αποθήκευση, πράγμα που κάνει την δημιουργία εφεδρικών αντιγράφων πολύ εύκολη. Επίσης δημιουργει μικρογραφίες (thumbnail) των εικόνων (επίσης αποθηκεύονται στο XML αρχείο) ώστε να εξασφαλίζει το γρήγορο ξεφύλλισμα της συλλογής σας. Υποστηρίζει 2 γλώσσες (Ελληνικά και Αγγλικά, σύντομα και Γαλλικά) και διατίθεται εντελώς δωρεάν. Επισκεφτείτε τη σελίδα http://www.daremon.gr/cheez για νέα, τελευταίες εκδόσεις, στοιχεία επικοινωνίας κλπ. Οποιαδήποτε σχόλια, προτάσεις ή προβλήματα είναι φυσικά ευπρόσδεκτα! Υπάρχει και άλλο ένα πολύ καλό ( έχει και Ελληνικά ) το XNview http://www.xnview.com/
Imagine Δημοσ. 19 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2004 Ένας καλός "μπούσουλας" είναι να αποθηκεύεις τις φωτογραφίες με βάση την ημερομηνία λήψης. Έτσι σε γενικές γραμμές θα έχεις πάντα συγκεντρομένες τις φωτογραφίες που έχεις τραβίξει σε εκδρομές, διακοπές, party κτλ... Τις φωτογραφίες αυτές θα τις έχεις όπως είπαμε σε φακέλους με όνομα την ημερομηνία λήψης ή αποθήκευσης στο PC, και κατά προτίμηση με διάταξη σύνταξης αντίστροφη της "κανονικής". Π.χ. : 2004_09_19. Προσωπικά το βρίσκω πιο εύκολο στην αναζήτηση και μακροπρόθεσμα θα το δει και όποιος άλλος το υιοθετήσει. Όλες τις εικόνες που κρατάς καλό είναι να τις κρατάς στην πρωτότυπη μορφή, όπως έχουν βγει από την μηχανή δλδ. Όποιες επεμβάσεις και επεξεργασίες θέλεις να κάνεις, καλό είναι να τις κάνεις σε ένα αντίγραφό τους γιατί αν - κατά πάσα πιθανότητα - χρησιμοποιείς κάποιον αλγόριθμο συμπίεσης όπως το jpeg, κάθε φορά που ανοίγεις - αλλάζεις - και κλείνεις κάθε φωτογραφία σου, αυτή υπόκειτε σε μία μικρή αλλά αισθητή υποβάθμιση της ποιότητάς της, η οποία μάλιστα και είναι οριστική (βλέπε απωλεστική μέθοδος συμπίεσης). Οπότε όλες οι φωτογραφίες σε πρωτότυπη μορφή με βάση την ημερομηνία. Οι φάκελοι αυτοί καλό είναι να γίνονται backup τακτικά σε CD και όχι σε DVD τα οποία και πιο εύκολα χαλάνε, και πιο πολύ θα πονέσουν όταν συμβεί αυτό. Οι επεξεργασμένες φωτό μπορούν να κατηγοριοποιούνται όπως προτιμάς, π.χ. σε φακέλους που να λένε "Πάρος 2004" ή "λουλούδια" ή "φιλαράκια" κτλ...ανάλογα με το περιεχόμενό τους. Προσωπικά έχω αποκλείσει το backup σε οπτικούς δίσκους, και χρησιμοποιώ αποκλειστικά σκληρούς δίσκους, έχοντας παράλληλα τις φωτό μου και σε έναν δίσκο του PC μου αλλά και σε έναν εξωτερικό, σε κουτάκι USB 2.0, κάτι που πιστεύω προσφέρει πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα αναζήτησης, ευελιξία αλλά και ασφάλεια. Το κόστος είναι πλέον πολύ μικρό, και πιστεύω οποιοσδήποτε αποθηκεύει τις αναμνήσεις ή και το προϊόν ενός σοβαρού hobby σε ψηφιακή μορφή, αξίζει να δώσει και 120 ευρώ για ένα κουτάκι IDE/SATA-to-USB/Firewire και έναν μεσαίο δίσκο ο οποίος θα εξυπηρετεί για πολύ καιρό. Αυτά για την οργάνωση. Τώρα για προγράμματα: Έχω χρησιμοποιήσει και ACDSee από την έκδοση 3 και πέρα, αλλά και Photoshop Album κτλ...στην ουσία για viewing και browse το χρησιμοποιώ, οπότε και με το ACDSee είμαι υπέρ-καλυμένος, ενώ είναι και αρκετά γρήγορο. Για τον ίδιο σκοπό μπορείς να χρησιμοποιείς και το IrfanView που είναι και free, ενώ η οργάνωση γίνεται τόσο από τα παράθυρα explore των προγραμμάτων, όσο και από τον windows explorer.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.